Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

BabaMarket - Blog oldal

Ahogy beköszönt a meleg idő, ti is biztos család terveztek utazásokat, hogy felfedezzétek a különböző helyeket, vagy egyszerűen csak elmeneküljetek a mindennapok elől. De ha babával vagy kisgyermekkel utazunk, fontos, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tegyünk, és gondoskodjunk arról, hogy az út kényelmes legyen mind a számunkra, mind a kis utasaink számára.

 

BeSafe forradalmi biztonsági megoldás

Sajnos minden évben érnek minket tragédiák a közúton. Ezek közül talán a legjobban az üt minket szíven, ha gyermekekkel történik bármilyen baleset. Nyáron pedig külön veszélyt hordoznak magukban a felforrósodott autók, gépjárművek, amikben rendkívül gyorsan emelkedik a tűző napon a hőmérséklet, veszélybe sodorva ezzel az ott rekedteket.

 

Koronavírus terhesenMilyen hatással van a koronavírus a terhes nőkre?

A kornavírus hatása a terhes nőkre nem súlyosabb, mint az általános népességre nézve. Mit jelent ez? Várhatóan a terhes nők túlnyomó többsége csak enyhe vagy közepes méretű megfázást vagy influenza szerű tüneteket fog magán tapasztalni, amennyiben elkapja a betegséget. Tartsd szem előtt, hogy ez egy új vírus és, hogy miként hat a szervezetre még nem egyértelmű.

Súlyosabb tűnetek, mint a tüdőgyulladás az idős, legyengült immunrendszerű embereknél gyakoribb. Eddig (2020. március 21.) még nem jelentettek terhes nők esetében koronavírussal összefüggő halálesetet.

A terhes nők sokkal érzékenyebbek és kiszolgáltatottabbak is. Ha más jellegű betegséged is van, például cukorbetegség, asztma vagy más mögöttes betegséged, akkor a koronavírus által okozott fertőzöttség esetlegesen elmélyítheti a meglévő alapbetegség tüneteit is.

Ha úgy gondolod, hogy koronavírusos tüneteid vannak, azonnal lépj kapcsolatba háziorvosoddal telefonon.

További információt a teendőkről a koronavirus.gov.hu oldalon találsz.

Félelem gyermekkorban

Félelem kialakulása

A félelemről már kiderült, hogy egy döntő fontosságú emóció, amely az evolúció során megvédett minket és így sikerült életben maradunk. Tehát a fajfenntartás miatt is nagyon fontos. Ez az érzés a veszély elkerülésére ösztönöz és egyben aktivizálja a szervezetet, azaz gondoskodik a szükséges energiáról. Azonban ennek is van egy egészségtelen megjelenése, amikor már hátráltat és kínoz, valamint ártalmassá válik. Az ilyen típusú dezorganizáló félelmek mögött rendszerint a személyiség legmélyére rejtett tényezők húzódnak meg. A félelemnek regrediáló hatása van. Ez azt jelenti, hogy a gyermek egy már meghaladott fejlettségi szintre esik vissza. Például, erős szorongás félelem hatására egy már szobatiszta gyermek akár újra bepisilhet.

2020.03.08 16:12

Gyereknap

Mikor van gyereknap?

Magyarországon gyereknap 2020-ban május 31-én, vasárnap van. Minden év május utolsó vasárnapja, ami nálunk a gyerekekről szól.

 

Gyereknap története

Az ENSZ először 1954-ben javasolta, hogy tartsanak egy napot, az egyetemes gyereknapot (angolul children's day), ami a gyerekekről, a testvériességről, egymás közötti megértésről és a gyermekek jóléte miatt tett küzdelemről szól.

Iskolai zaklatás és öngyilkosság

 

Iskolai zaklatás

 

Az iskolai zaklatás egyre nagyobb méreteket ölt a világban és mindez már nemcsak személyek interakciókra korlátozódik, hanem megjelenik az online térben is. A folyamatnak nagyon összetett hatásai vannak a gyerekekre nézve. Több esetben már akár fiatal gyerekeknél is megjelenhetnek a szuicid (öngyilkos) gondolatok, a depresszió. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a bántalmazás ilyen mély formája már patológiásnak tekinthető. Egyfajta személyek és szerepek közötti szociális deformációnak.

 

 

 

Gyermek önbizalom fejlesztéseMostanában sokat hallom ovis korú gyerekek esetén is, hogy "nem baj, edzeni kell az élethez"...stb. Azonban nem az a gyermek fog jól helytállni az élet megpróbáltatásai között, akit már gyermekként is így neveltek. Az, hogy hogyan látjuk magunkat és a világot amiben élünk, a szüleinktől és a környezetünktől ered. Folyamatosan monitorozunk, hogy a megfelelő énképet kialakítsuk és megismerjük a szabályokat, mikor cselekszünk jól vagy éppen rosszul és milyen értékeket képviselünk. Az a gyermek, aki a feltétel nélküli szeretetet, az elfogadást, a megbocsátást tanulja meg, sokkal stabilabb lábakon fog állni a nagyvilágban. Nem fogja megtörni az iskola, nem fogja csorbítani az önmagába vetett hitét egy-egy kudarc.

Tudtad, hogy egy egyszerű tevékenység élethosszig tartó emlékeket és előnyöket adhat gyermeked számra? Nem csak a lányok, a fiúk is épp úgy szeretik a kreatív elfoglaltságot. Imádnak színezni, festeni. Ez az egyszerű és szórakoztató tevékenység nagyban hozzájárulhat gyermekeid fejlődéséhez.

 Színező, kifestő könyvek és lapok fontos oktatási eszköz az óvodások iskolai felkészítéséhez. Rajzolás közben szikrázik a képzeletük és lehetőséget ad számukra, hogy így fejezzék ki önmagukat. Kedvenc rajzfilmfigura, mesehős (Mickey egér, Minne, Micimackó) vagy akár hercegnős és autós színező. Ezek azok, amik mellett a gyermeked órákat fog eltölteni színezéssel vagy a figurák kifestésével. Töltsd le, nyomtasd ki és indulhat a móka!

Kukac hengerpárnaIdőről időre vannak trendek és kedvencek, melyek egyszerűen nem hiányozhatnak egyetlen csöppség szobájából sem. Igaz ez színekre, mintákra, stílusokra, de igaz egyes kiegészítőkre is. Anno például ilyen volt a babafészek, még mindig tart a praktikus szoptatós karpárnák divatja, a kicsit nagyobbaknak babzsák fotel kell...

...de mi napjaink legmenőbb holmija? Nos, a kukac hengerpárna.

Hogyan válassz babakocsit? Összetett feladat kiválasztani a babádnak és neked is megfelelő babakocsit, mert rengeteg olyan – eleinte jelentéktelennek tűnő – szempontot is figyelembe kell venned, amire nem gondoltál. Az újságokban, interneten megjelenő cikkek persze segítenek valamennyit, de óvatosan kell őket kezelni, mert nem tudod ki írta, és mi volt a célja vele? Mi, most egyetlen (hosszú) cikkben megírunk mindent, ami alapján ki tudod választani az ideális babakocsitokat. 

BPA mentesA műanyag palackokban és edényekben lévő káros anyagokról bizonyára már te is hallottál. Legtöbbször ilyenkor a BPA kerül kihangsúlyozásra.

Vizespalackon, cumisüvegen, gyerekjátékon és műanyag edényen is egyre gyakrabban feltűnik a BPA mentes felirat.

De mi is az a BPA és kell-e félned tőle? Vagy mitől lesz valami BPA mentes termék? Megmutatjuk, hogy mi a legjobb módja, hogy elkerüld a káros, mérgező anyagokat, valamint mi az, amire figyelned kell gyermeked egészsége érdekében. 

BabajátékokNehéz egyetlen cikkben összefoglalni a babajátékokat, mert úgyis te leszel az első játéka. Rajtad keresztül ismeri meg a világot, és azt a szeletét fogja látni, amit láttatni engedsz neki, miközben te is élvezni fogod a közös játékot. Jó hír, hogy a baba hálás: bármilyen babajátékkal is leped meg, örülni fog neki.

Játék fontos a baba életében és remekül leköti a figyelmét is miközben felfedezi a körülötte lévő világot. Más-más játékokra lesz szükséged, ahogy a babád növekszik.

Vannak babajátékok 6 hónapos kortól vagy 1 éves kortól.

Elmondjuk mire kell figyelned és hogy válassz játékot a babádnak legyen szó játékboltról vagy játék webáruházról.

 

Etetőszék érvek és ellenérvekMindig előjön a kérdés attól függetlenül, hogy bababoltban vagy webáruházban történik a vásárlás. Van, aki szerint úgy felesleges ahogy van. Mások szerint az egyik legjobb találmány az etetőszék. Mivel ennyire eltérőek a vélemények, úgy döntöttünk, hogy egyetlen cikkben körbejárjuk az etetőszék témát, és megválaszolunk minden kérdésedet.

 

Azt is elmondjuk, szükséged van-e rá?

Ez a nagy etetőszék érv/ellenérv cikkünk.

2017.12.19 08:51

Társasjáték webáruházValamikor az időszámításunk előtt 3500 körül valaki feltalálta a szenet társasjátékot. Erősen kezdett, mert nem csak ez volt a világ első társasjátéka, hanem ehhez a játékhoz már használtak a lépések sorrendjéről, és milyenségéről döntő dobópálcákat, és bábukat is. A feltalálója biztosan nem gondolta, hogy alig 5500 évvel később zavarba ejtően sok társasjáték közül kell majd választani. Összegyűjtöttük neked a top 5 társasjátékot.

 

 

Baba nyaralásHárom napja készülsz a nyaralásra. Felkészültél, elolvastál minden cikket, jótanácsot a neten, és a barátnőidet is megkérdezted. Fáradtan, de büszkén nézed a hatalmas bőröndöt ami minden fontos dolgot elnyelt. Alig egy órája nyaraltok azonban, amikor kiderül: hibáztál. Mutatunk 5 (6) apróságot ami kötelező ha babával nyaralsz, és szinte tuti, hogy elfelejted.

 

Pároló és turmix - bébiétel házilagHa azt gondolod, hogy bébiételt készíteni nehéz, vagy azt, hogy a boltban kaphatóknál nincs jobb, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, mert bár semmit nem leplezünk le benne, de biztosak vagyunk abban, hogy tanulságos lesz neked.

 

Bébiétel pároló

Milyen babakocsit vegyek?Alapvetően nem nehéz babakocsit választani, hiszen mire oda jutsz, hogy megveszed addigra tudod a gyereked nemét, tudod, hogy melyik az a fazon, vagy stílus amelyik a legjobban tetszik neked, és – ne legyünk álszentek – tudod azt is mekkora az a maximális összeg amit rákölthetsz. Könnyűnek tűnik a döntés, de semmiképpen nem érdemes elhamarkodni: mondunk 5+1 olyan – babakocsi választó - tanácsot, amire lehet, hogy nem is gondoltál.

2017.07.25 12:53

Kánikulában a babávalNapokon keresztül tartó különösen magas - akár 35-38 fokos - nappali hőmérséklet, erős, akár nagyon erős UV sugárzást, szinte forró éjszakák. A hőhullám, vagy a tartós kánikula nem csak téged, hanem a babádat is megviseli: elmondjuk, hogy mire figyelj kánikulában, ha babád van.

bölcsőhalálTeljesen természetes az, hogy amikor este elaludt a babád, egyszerre érzel aggodalmat, és jóleső nyugalmat, egyszerre őriznéd az álmát, és próbálnál te is pihenni. Akár együtt alszotok, akár külön szobában, rémisztő lehet nem csak az, ahogy alszik, hanem az is, hogy épp nem tudod kontrollálni mi történik vele. Ebben a cikkben megnyugtatunk.

Milyen a jó anya - szülő gyerek kapcsolatLehet, hogy eddig nem tudtad, hogy szuperanyuka vagy, ezért mi összeszedtük neked azt az 5+1 jelet, ami minden kétséget kizáróan bebizonyítja. Olvasd el mi az a hat jel ami miatt biztos, hogy szuperanya vagy!

Utazási tippek babávalMost, hogy elhatároztátok, hogy elindultok a babátokkal az első hosszú autóutatokra, hirtelen pánikba esel: mire kell figyelned, mit hogyan csinálj, mikor utazz, és hogy foglald le őt, amíg odaértek? Mondunk neked néhány szuper tanácsot, ezeket tartsd be, ha babával mentek, hosszabb autóútra.

strandolás babávalSzerencsés helyzetben vagy, ha a babád szereti a meleget, a nyarat, és a vizet, mert akkor minden gond nélkül mehettek – akár pancsolni is - a strandra. Mondjuk, hogyan lesz móka, és kacagás a strand: mire figyelj és mit tegyél.

2017.05.15 15:30

Alvás babávalA címben szereplő kérdéssel kapcsolatban elég eltérően tudnak gondolkodni a szülők. Alapvetően 3 irányzat létezik: az együtt, a külön, de egy szobában, és a külön, saját szobában. Nem ritka, hogy a témában vérre menő vitákat folytatnak a más-más álláspontot képviselő anyukák és apukák. Igazság szerint egyetlen szabályt érdemes szem előtt tartani: úgy aludjunk, ahogy az a családunkon belül mindenkinek megfelel. Mindegyik módszer mellett lehet felhozni érveket, ahogy természetesen ellenérveket is. Egy biztos: számos családban végül úgyis a baba dönt.

Babakocsi kiegészítőBabakocsi kiegészítők

A babakocsi elengedhetetlen kellék egy kisbaba mellett, hiszen nagyban megkönnyíti a pici szállítását – sokkal kényelmesebb mint kézben cipelni, és nagyobb korában a baba is jobban tud nézelődni. Használata azonban elég sok igényt vet fel, ami még praktikusabbá teheti. Szerencsére ma már gyakorlatilag bármi megoldható, hála a kreatív babakocsi gyártóknak, illetve a külön is kapható kellékeknek. Sok babakocsihoz adnak tartozékként olyan eszközöket, mint például a szúnyogháló, ami jól tud jönni, ha a szabadban alszik a pici, és meg szeretnénk védeni a bogaraktól. De nem ez az egyetlen dolog, ami jól jön plusz felszerelésként.

2017.05.04 18:00

Miért sír a baba?Minden anyuka rémálma, hogy a gyerek vigasztalhatatlanul sír: ilyenkor nem csak a szörnyű tehetetlenséget érzed, hanem elképesztő nyomás is van rajtad. Elmondjuk, melyik az a néhány ok ami miatt sírhat a babád, és azt is mit tegyél azért, hogy segíts neki.

2017.04.28 18:00

BabaMarket TOP10

TOP 10 Fisher-Price játék

Egy felmérés szerint mi magyarok különösen szeretjük a toplistákat: ezért úgy döntöttünk, hogy elkészítjük nektek a sajátunkat. Íme a Babamarket Top10 legkedveltebb játékainak a listája. Vigyázat, ha elolvasod, lehet, hogy annyira megtetszik valamelyik, hogy azonnal megvásárolod. Íme, a Babamarket Top 10, eladási lista (azaz ezt a 10 játékot vettétek a legtöbben).

édesanyák legnagyobb félelmeiMost, hogy minden rendben volt a szüléskor, hazaértél, és a kezedben tartod az újszülöttedet: kezdetét veszi az anyapara. Bár fáradt vagy, kimerült, mégis minden pillanatodat a gyerekkel szeretnéd tölteni, miközben tele vagy kétségekkel, és félelemmel. Összegyűjtöttük neked az édesanyák legnagyobb félelmeit, és elmondjuk azt is, hogy lendülj túl rajta.

Babakelengye lista

Babakelengye lista

Természetes, hogy felkészülten szeretnéd várni a babádat. A babakelengye lista ebben segít neked: az a feladata, hogy összegyűjtsön mindent, ami a babaváráshoz szükséges. Bababoltként, mégis óva intünk attól, hogy egyszerre mindent beszerezz, ami a kezedbe kerülő baba kelengyelistán van. Megnéztünk egy ilyen listát, és megdöbbentünk. Elmondjuk, miért.

Sterilizálás

Nem kell különösebben jártasnak lenni a kisbabák világában ahhoz, hogy tudjuk, nagyon fontos körülöttük a higiénia. Olyannyira, hogy az első hónapokban erősen javasolt sterilizálni mindent, ami a baba szájába kerülhet, így a játékaikat is időnként.

2017.03.27 08:38

milyen a jó cumisüvegA cumisüveg

A baba etetéséhez kapcsolódó dolgok beszerzésekor elég hamar sorra kerül a cumisüveg. És a tapasztalatlan anyukák ezen a ponton meg is szoktak akadni, ugyanis hatalmas a kínálat, és ember legyen a talpán, aki tudja, melyik jó ezek közül.

Mennyi alvásra van szüksége egy gyermeknek?

A kisbaba alvásigénye

Egy kutatás megállapította, hogy nagyon sok szülő hajlamos rosszul megítélni mennyi idő alvásra is van szüksége a gyermekének. Az Otagoi Egyetem (Új-Zéland) tanulmányából kiderül, hogy 4 szülőből egy úgy gondolja a gyermekének kevesebb alvásra van szüksége, mint amennyit a szakértők javasolnak, valamint minden 5. szülő szerint több alvásra lenne szüksége a gyermekének.

2016.11.16 12:23

etetőszék

Eletőszék

Az etetőszék kérdése akkor kerül képbe, mikor megkezdjük a baba hozzátáplálását. A WHO ajánlása szerint ez 6 hónapos korban célszerű, de van, aki ennél korábban kezdi. Abban azonban viszonylagos egyetértés van, hogy 4 hónapos kor előtt semmiképpen nem szabad elkezdeni, mert...

Kell-e mellszívó a szoptatáshoz?

Amikor kismamaként igyekszünk összeállítani a szükséges dolgok listáját, a mellszívóhoz érve sokakban felmerülhet, hogy vajon tényleg szükséges-e. Hiszen nagyanyáinknak sem volt, lehet kézzel is fejni, és állítólag aki igény szerint szoptat, annak nem kell.

Bababiztonság

Minden szülő alig várja, hogy csemetéje megtanuljon önállóan közlekedni a lakásban – természetesen először kúszva vagy mászva. Amikor azonban végre eljön ez a várva várt pillanat, hamar ráébrednek, hogy a lakásnak gyakorlatilag minden pontja veszélyes a gyerek számára.

Mindenhol nekieshet egy saroknak, magára boríthat valamit, becsípheti valamijét vagy beütheti a fejét, esetleg megehet valamit, amit nem kellene.

Ha pedig éppen nem magában tesz kárt, akkor olyan tárgyakban, amik nagy értékűek, valamiért fontosak. Hamar elérkezik a felismerés: gyerekbiztossá kell tenni a lakást. Szerencsére erre ma már megvannak a megfelelő eszközök.

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz