Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek
BabaMarket - Blog oldal
2018.01.22 14:20

Babajátékok: veled kezdődik

BabajátékokNehéz egyetlen cikkben összefoglalni a babajátékokat, mert úgyis te leszel az első játéka. Rajtad keresztül ismeri meg a világot, és azt a szeletét fogja látni, amit láttatni engedsz neki, miközben te is élvezni fogod a közös játékot. Jó hír, hogy a baba hálás: bármilyen babajátékkal is leped meg, örülni fog neki.

Játék fontos a baba életében és remekül leköti a figyelmét is miközben felfedezi a körülötte lévő világot. Más-más játékokra lesz szükséged, ahogy a babád növekszik.

Vannak babajátékok 6 hónapos kortól vagy 1 éves kortól.

Elmondjuk mire kell figyelned és hogy válassz játékot a babádnak legyen szó játékboltról vagy játék webáruházról.

 

Játékpszichológia: így játszik a baba

 

Mielőtt ijedten eldobnád a telefonodat (tabletet, vagy bármit amin éppen olvasol) gyorsan szögezzük le, hogy jó helyen vagy, a cikk témája a baba játéka, a babajátékok, de előtte érdemes tudni miért, mikor, és hogyan játszik a baba? Ehhez pedig kelleni fog egy kevés játékpszichológia, mely újkeletű tudomány, és leginkább azt vizsgálja, mikor, mivel, milyen játékkal játszik a baba, és miért? Összeszedtük neked, most elmondjuk, és adunk tippeket is.

 

Babajátékok 2 éves korig

 

Mikor, mit és mivel játszik a baba?

 

A kisbabád (újszülött korban) már igényli a játékot, de akkor még 10, maximum 15 percnyit tud játszani. Bármit is teszel, megunja, és ez nem a te hibád. Ebben a korban a legjobb babajáték te magad vagy: amikor már egészen hosszú ideig fent tud lenni (ez akár 1 óra is lehet) egyre többet lát, imádni fog veled játszani: megérint, megnyal, illatokat érez. Ahogy nő, egyre nagyobb igénye van az igazi babajátékokra: ezek lehetnek zenélő forgók, színes kendőcskék, anyagok, vagy bármilyen olyan játék amelyik a játszószőnyegen megtalálható, vagy amit elér. A baba játéka ilyenkor még esetleges: hamar megunja, és ami tegnap szuper babajáték volt, az ma elhanyagolódik

 

Kedvenc játékok féléves korig

 

Ekkor már sokkal aktívabb a babád, és ezért új babajátékok után kell nézned: ilyenkor minden érdekli mi mozog, ami hangot ad, azok a  babajátékok a jók amiket meg lehet nyomni, ami villog, pörög, zenél. Fontos, hogy tudd: az első dolga az lesz, hogy a babajátékot a szájába veszi, megkóstolja, ezért figyelj oda arra, hogy semmiképp ne tudjon letörni róla semmi, és ne tartalmazzon toxikus anyagokat. A csörgők, rágókák, zenélő forgók a kedvenc baba játékok ebben a korban.

 

Kedvenc játékok egyéves korig

 

Csúszik. Mászik. Megpróbál felállni. Mivel könnyen változtat helyet, minden pillanat a felfedezésé, ilyenkor a legjobb babajáték az, amit lehet tologatni, amiket pakolni lehet (műanyag, színes dolgok, esetleg homokozó, kinyomó, és sütiformák, nagyobb autók): a baba játékának a lényege a felfedezés, ezért előnyben vannak ez egyszerű, de feltűnő formák. Továbbra is figyelni kell arra, hogy ne tudjon semmi letörni a babajátékból, és különösen izgalmasak a színes, a villogó, hangot adó játékok. Abban a pillanatban, ahogy a baba elkezd járni, a járássegítő, és a nagyobb játékok lesznek a kedvencei

 

Kedvenc játékok kétéves korig

 

Flow: az állapot, amikor minden más megszűnik. Sokszor láthatsz 1-2 éves gyerekeket (mi már nem babának hívjuk őket) elmélyülten, órákon keresztül játszani egy babajátékkal. Formával, kicsi laptoppal, esetleg plüssel. A gyerek ilyenkor a saját világában jár, az agya szupersebességgel működik, és minden olyan babajáték hasznos, izgalmas neki, amelyikkel ebbe az állapotba tud kerülni. Gyorsan fejlődik a finommotoros mozgása is, egyre összetettebb, bonyolultabb feladatok kötik le, ezért a játék hosszabb, élvezetesebb, izgalmasabbá válik: klasszikusan a kislányok főznek, takaríthatnak, babáznak, a fiúk autót vezetnek, tologatnak, építenek. Az apa, és az anyaszerep különösen fontossá válik, mert a gyerek utánoz, ezért neked kell megmutatni neki azt, hogy melyik játék mire való, és hogyan lehet vele játszani.
Kattints ide szuper babajátékokért.

 

BabaMarket.hu - Baba-Mama és Játék Webáruház

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz