Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (“ÁSZF”) tartalmazza a BabaMarket webáruház – továbbiakban, mint webáruház - elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő – továbbiakban, mint vásárló - általi használatának feltételeit, a vásárlás feltételeit, valamint a vásárlók és a BabaMarket  jogait. A webáruházat a babamarket.hu címen elérhető honlapon – továbbiakban, mint honlap - üzemelteti cégünk. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a webáruházban elérhető tájékoztatások nyújtják. A vásárló a webáruház használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

 

Elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak minősül a webáruház működtetése.

 

 

2. Szolgáltató

A BabaMarket webáruházat a Matti Kft. üzemelteti.

 

Bejegyzés éve: 1992.

Székhely: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Levelezési cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Számlavezető bank: Unicredit Bank

Számlaszám: 10918001-00000052-87290083

Adószám: 10564956-2-13

Kapcsolattartó neve: Viszokai János

A cég elektronikus elérhetősége: babamarket@babamarket.hu

Telefonszám: +36-70-609-6150

Cégjegyzékszáma: 13-09-123115

Nyilvántartásba vette a Pest Megyei Bíróság, mint Cégbíróság Bíróság

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-73316/2014.

 

Tárhely szolgáltató:

 

UNAS Online Kft.

H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.,

unas@unas.hu

 

 

3. Felhasználási feltételek

3.1. Felelősség

A Vásárló a webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

 

A Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

 

A Vásárló által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

 

 

3.2. Szerzői jogok

A webáruház teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, videók stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

 

 

4. A honlapon történő vásárlás

4.1. Regisztráció

A vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció. Regisztráció nélkül is tud a Vásárló megrendelést leadni.

A Vásárló Facebook vagy Google+ adatainak a megadásával is beléphet a Webruházba, nem szükséges külön regisztrálnia.

A webáruház honlapján lehet regisztrálni, amelyhez a következő információkat kell megadni a vásárlónak: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, lakcím.

A vásárló önkéntesen is megadhat további adatokat.

Amennyiben a vásárló cég nevére szeretné a kiállítandó számlát, úgy a cég nevét is fel kell tüntetni a kiállítandó adatoknál.

A regisztráció véglegesítéséhez el kell fogadni Jelen ÁSZF-et egy jelölőnégyzet kipipálásával.

A regisztráció befejeztével hamarosan elkészül a felhasználó fiókja, amelyről megerősítést kap a felhasználó az általa megadott e-mail címre.

A regisztráció alkalmával megadott adatok bármikor tetszőlegesen módosíthatók.

A felhasználó fiókjának törlésről e-mailben rendelkezhet a központi email címre küldött kérés formájában. A kérés alapján a Matti Kft. 5 napon belül törli a vásárló személyes fiókját, amelyről a vásárló az általa megadott e-mail címre megerősítést kap.

 

 

4.2. A honlapon feltüntetett árak

A webáruházban a BabaMarket termékkínálata látható – továbbiakban termékek.

Az egyes termékek lényeges tulajdonságai, jellemzői, rövid leírásuk és cikkszámuk feltüntetésre kerülnek.

A termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó fogyasztó ár is feltüntetésre kerül.

Az árkedvezménnyel forgalmazott termékek esetén a kedvezményes ár (előtte "Akció:" felirattal) és a termék kedvezményt nem tartalmazó eredeti ára (áthúzva) is feltüntetésre kerül.

A BabaMarket törzsvásárlói programjában részt vevő vásárlók a webáruházban történt megrendelés során a törzsvásárlói program által nyújtott árkedvezményeit is érvényesíthetik.

A termékek árainak megváltoztatására a jogot a BabaMarket fenntartja, amely értelmében a webáruházban történt árfrissítés idejével válik hatályossá. Az árváltozás ténye nem befolyásolja a korábban leadott, hatályba lépés előtt rendelt termékek árait.

Amennyiben a BabaMarket gondossága ellenére is hibás ár kerül feltüntetésre a webáruházban, úgy a BabaMarket nem köteles a terméket a hibás áron szállítani, hanem jogosult a termék helyes áron történő szállítására. Ez a folyamat érvényes a termék árától nagymértékben eltérő, esetleges rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os, vagy 1 Ft-os termékekre egyaránt. A helyes ár ismeretében a vásárló 14 napon belül elállhat vásárlási szándékától, vagy megvásárolhatja a terméket.

A BabaMarket rendszeresen frissíti adatbázisát a termék képekkel, azonban előfordulhat, hogy azok kinézete, csomagolása és megjelenése eltérhet a webáruházban található termék fotójától. Tipikus ilyen eset, amikor a beszállító akciót, szezonális promóciót tart és ez idő alatt eltérő csomagolással hívja fel a vásárlók figyelmét. Az ilyen jellegű külsődleges eltérésekért a BabaMarket nem vállalja a felelősséget.

 

 

4.3. Megrendelés

A vásárló a webáruház felületén választhatja ki a megvásárolni kívánt terméket és adhatja meg a kívánt mennyiséget.

A vásárló által megrendelt termékek kiszállítása kizárólag Magyarországra lehetséges.

Megrendeléshez meg kell adni azt a szállítási címet, ahol a vásárló a termékeket át szeretné venni. Kizárólag egy szállítási cím adható meg.

A megrendelt termékek szállítási idejét és módját illetően, valamint az átvételre jogosult személyeken túlmenően további személyeket is megjelölhet a vásárló. Ezen igényeket a BabaMarket továbbítja futárszolgálata felé, de teljesítésükért felelősséget nem vállal.

 

A vásárló a fizetési mód kiválasztását követően, a megrendelés megerősítésével véglegesíti megrendelését („Megrendelés”). A megrendelés megerősítésének előfeltétele, hogy a vásárló elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A megrendeléssel a vásárló hozzájárul, hogy a szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a BabaMarket továbbítsa a futárcég felé a vásárló nevét, a megjelölt szállítási címet, a megrendelés azonosítóját és összegét, a vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámát és e-mail címét.

 

A vásárló élhet az elállási jogával az 5.1. pontban leírtak alapján.

 

4.4. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

Az ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az vásárló részére. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárló által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag arról tájékoztatja az ügyfelet, hogy a megrendelése a szolgáltatóhoz megérkezett.

Ezen visszaigazoló e-mail nem minősül a szolgáltató részéről az ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a szolgáltató és ügyfél között. 

A szolgáltató az ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre.

Az ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt. 

Ha az ügyfél rendelését már elküldte a szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt válasz e-mailben vagy telefonon minél hamarabb, de 24 órán belül jeleznie kell a szolgáltató felé. 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. 

A szerződés magatartási kódexre nem utal.

 

 

4.5. A szerződés létrejötte, jellemzői

Amennyiben a Vásárló nem vonja vissza a megrendelést, úgy az előző pontban leírtak alapján létrejött megerősítés alapján létrejön a szerződés a megrendelt termékek vonatkozásában a vásárló és a Babamarket, mint eladó között. A szerződés alapján a BabaMarket eladja a megrendelt termékeket a vásárló számára, valamint gondoskodik a vásárló által megadott címre történő kiszállításról. A vásárló köteles a megrendelt termékeket átvenni, a vételárat és a szállítási költséget megfizetni. A jelen pontban foglalt kötelmek az adott szolgáltatás teljesítésével szűnnek meg.

 

A Szerződés határozott időre szól és megszűnik, ha az 4.4 bekezdésben meghatározott, valamint a szerződésből fakadó egyéb kötelmek megszűnnek és a felek egyike sem él elállási jogával. A szerződést megszünteti, ha valamelyik fél a szerződésben foglaltak szerint gyakorolja elállási jogát. A szerződés megszűnése vagy megszüntetése a szerződésből fakadó kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint a 6.3 pontban szabályozott esetekben a jótállási igényeket nem érinti.

 

A vásárló a 4.8 pont alapján köteles a szállítási költségeket megfizetni.

A Szerződés távollevők között, magyar nyelven létrejött szerződésnek minősül.

 

4.6. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

 

4.7. Számla

A BabaMarket a megrendelt termékekről papír alapú számlát állít ki, amelyet a megrendelés teljesítésével egy időben, a csomaggal küld ki.

Amennyiben a Vásárló szeretne külön számlát kérni az egyes tételekről, akkor azt a megrendelés folyamán jeleznie kell a Megjegyzés mezőben vagy telefonon az ügyfélszolgálatnál.

 

 

 

4.8. A megrendelt termékek kifizetése

A vásárló a megrendelt termékeket a szállítási költségekkel együtt utánvét során történő fizetéssel, bankkártyával (Barion rendszerén keresztül) vagy előre utalással egyenlíti ki.

Utánvét során történő fizetés esetén a fizetés a csomag/termék átvételekor történik. Házhozszállítás során a vásárló készpénzben tudja kiegyenlíteni a vételárat és a szállítási költséget.

 

Bankkártyával történő fizetés: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

Előre utalás estén a vásárló a megrendelt termékek vételárát és szállítási költségét egyenlíti ki. A vásárló az utalás alkalmával köteles feltüntetni a közlemény mezőben a megrendelés azonosítóját. Ha a megrendelés azonosítójának hiányában a rendelés nem beazonosítható, úgy a BabaMarket megkísérli felvenni a kapcsolatot a vásárlóval az általa megadott elérhetőségeken. Amennyiben a kapcsolatfelvétel sikertelen, úgy az átutalt összeg visszautalásra kerül és a BabaMarket fenntartja a jogot, hogy elálljon a szerződés teljesítésétől.

Előreutalás esetén a fizetés megérkezése után kerül sor a csomag kiszállítására. Addig függő rendelésként lesz látható.

 

A “Megrendelés elküldése” feliratú vagy bankkártyás fizetés esetén a “Barionos fizetés” feliratú gomb megnyomásával fizetési kötelezettséggel járó megrendelés jön létre.

 

4.9. A megrendelt termékek szállítása, átvétele

A BabaMarket a megrendelt termékeket a szerződött futárszolgálatok közreműködésével szállítja ki a vásárló által megadott címre.

Házhozszállítás esetén a futár cég legfeljebb kétszer kísérli meg csomag kiszállítását. Ha a csomag kézbesítése másodjára is sikertelen marad, úgy a BabaMarket jogosult elállni a szerződéstől.

A fizetendő szállítási költség a megrendelt termékek árának bruttó összege és a kézbesítés választott módja szerint a következőképpen alakulnak:

 

Házhozszállítás esetén

 • 14999 Ft alatti vásárlás esetén: 1490 Ft
 • 15000 Ft-tól a házhoz szállítás ingyenes.

        Kiszállítás várható ideje 1-4 munkanap*

 

Felhívjuk figyelmét, hogy bútor rendelés esetén amennyiben készleten nem található az adott termék (sajnos rengetegféle bútor család és bútordarab van a kínálatban, így mindenből tartani helyhiány miatt nem áll módunkban), abban az esetben a szállítási idők az alábbiak szerint alakulnak:

Timba bútorok esetén: 2-5 hét
Todi bútorok esetén: 7-8 hét
Faktum bútorok esetén: 5-6 hét


Megértésüket köszönjük.

Bútorszállítás futárral

Egyes bútorok szállítása esetén az INGYENES SZÁLLÍTÁS NEM MEGOLDHATÓ, tömegük és méretük miatt! 

Az Ön által rendelt ilyen típusú terméke(ke)t 6.990 Ft áron tudjuk kiszállítani. 

A fenti szállítási költségek, csak Magyarország területére érvényesek.
(Ez a szállítási költség általában jóval olcsóbb konkurenseink ajánlatánál.)

 

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a webáruházunkban forgalmazott bútorokat lapraszerelten szállítjuk!

 

Személyes átvétel esetén nincsen szállítási költség, az átvétel helye :

2040 Budaörs, Gyár utca 2., Matti Babaáruház (BITEP Ipari Parkon belül a Gábor Dénes körúton | Google Térkép: Matti Babaáruház) Csak az után jöjjön el a terméket megvásárolni/átvenni, ha a kollégáink arról értesítik, hogy a termék készleten van, és várjuk Önt.

* a megjelölt szállítási idők nem vonatkoznak az előrendeléssel megvásárolható termékekre. Előrendeléssel megvásárolható termékek megrendelése esetén a fenti szállítási idő meghosszabbodik, ezt minden Vásárlóval egyénileg egyeztetjük.

 

Felmerülő kérdése esetén készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.

A szállítási költség kiemelt időszakban ezektől eltérhet kizárólag a vásárló javára. Ez bizonyos időszakokban 0 Ft is lehet. Ebben az esetben a megrendelés jóváhagyásánál a szállítási költség mellett a kedvezményes, vagy 0 Ft-os szállítási tétel fog szerepelni.

Az akciós vagy kedvezményes szállítási időszak alatt megrendelt, de ez után kiszállított termékekre is a kedvezményes szállítási díj vonatkozik.

 

5. Elállási jog

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

 

Az elállási/felmondási határidő az

 1. a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: „a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le”;
 2. b) termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;
 3. c) több termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átveszi.”;
 4. d) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.”;
 5. e) termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”

 

5.1. Elállási jog gyakorlásának menete

 

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű írásbeli nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Matti Kft. Székhely: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. A cég elektronikus elérhetősége: babamarket@babamarket.hu

Az elállási nyilatkozatban meg kell jelölnie a vásárlónak, hogy mely termékek vonatkozásában kívánja érvényesíteni. Meg kell adnia a nevét, címét, a megrendelés időpontját, a megrendelés azonosítóját és nyilatkozatának időpontját. Amennyiben nem áll rendelkezésre a megrendelés azonosítója, úgy az elállási nyilatkozatban a megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatot szükséges feltüntetnie. Az elállási jog a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklet szerint nyilatkozatminta segítségével is benyújtható, de ebben az esetben is meg kell adni a megrendelés egyedi azonosítóját vagy ennek hiányában egyéb, a megrendelés azonosítására szolgáló egyéb adatot.

 

Az elállást határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vásárló az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a Szolgáltató részére. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Vásárló a levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A vásárlónak a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell juttatnia sértetlen és hiánytalan állapotban, állagmegóvását biztosító módon becsomagolva.

 

Elállás esetén a termékek visszajuttatásának költsége a vásárlót terhelik.

 

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. Utánvétes kifizetés esetén a visszatérítéshez az átutalást ajánljuk fel, melyhez szükségünk lesz az Ön bankszámlaszámára, melyet kérünk megadni az elállási nyilatkozatban.

 

Ha a vásárló nem a legkevésbé költséges, hanem a szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a BabaMarket nem köteles megtéríteni.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Az áru használatból adódó értékcsökkenéséért tehát a vásárló a felelős. (Az elállási jog azt a célt szolgálja, hogy az árut megnézhesse és kipróbálhassa a vásárló, mint ahogy erre az offline üzletekben is megteremtik a lehetőséget. Egy ruhadarab vásárlását tekintve például felpróbálhatja a terméket a vevő, de nem hordhatja.)

 

A vásárló az elállás jogát a szerződés megkötésének a napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Önt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

 

5.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

A polgári törvénykönyv alapján csak a természetes személyek minősülnek fogyasztóknak, a cégek nem.

 

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

 

- a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

- olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

- olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

{(pl: fogkefe, cumi, mellszívó, pelenka, törlőkendő, … stb). Az ilyen termékek visszavétele a Szolgáltatótól nem várható el akkor, ha a Vásárló a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve kórokozókkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.}

 

- olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

- olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

- olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

- lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

- hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

- nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

- lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;

- a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozása fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

 

6. Szavatosság

6.1. Kellékszavatosság

Hibás teljesítés esetén a vásárló a Polgári törvénykönyv szabályai szerint érvényesítheti a kellékszavatossági igényét (PTK 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően).

Fogyasztói szerződés esetén a fogyasztónak minősülő vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a vásárló az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A vásárló kérheti a megrendelt termék kijavítását vagy cseréjét, kivéve, ha a vásárló által választott igény teljesítése nem lehetséges, vagy a BabaMarket számára más igények teljesítéséhez képest aránytalan többletköltségekkel járna. Ha a termék nem javítható és nem is cserélhető, úgy a vásárló igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Babamarket költségére a vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. A vásárló választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a BabaMarket adott okot.

A vásárló köteles a BabaMarket-tel a hibát a felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.

A kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs más feltétele a teljesítéstől számított 6 hónapon belül, amennyiben a vásárló a terméket a BabaMarket-től vásárolta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 A vásárlónak kell bizonyítani a szavatossági igény érvényesítésekor a szerződés megkötését. A szerződést bizonyítottnak kell tekinteni, ha a vásárló a vásárlás ellenérték igazoló dokumentumot bemutatja.

 

 

6.2. Termékszavatosság

Termékszavatossági igényként a vásárló kizárólag a hibás megrendelt termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a BabaMarket-től vagy a megrendelt termék gyártójától. A megrendelt termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A megrendelt termék hibájának bizonyítása a vásárlót terheli.

Termékszavatossági igényét a vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

A vásárlónak kell bizonyítani a szavatossági igény érvényesítésekor a szerződés megkötését. A szerződést bizonyítottnak kell tekinteni, ha a vásárló a vásárlás ellenérték igazoló dokumentumot bemutatja.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

 

6.3. Jótállás

 

A jótállási kötelezettség a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, a korm. rendelet 1. mellékletben felsorolt új tartós fogyasztási cikkeknek minden olyan hibájára kiterjed, amelynek oka nem a vásárlás (a terméknek a Vásárló részére történő átadás) után következik be.

A fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet és annak módosítása, a 270/2020 (VI.12.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

Minden a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet és a 270/2020 (VI.12.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó termékre a 270/2020 (VI.12.) Korm. rendelet szerinti 1 vagy 2 vagy 3 év jótállást vállalunk. A jótállás a Vásárló szavatossági jogait nem érinti.

 

A jótállás kezdő időpontja a termék Fogyasztónak történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést az Eladó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.  De ha a Fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított 6 hónapon túl helyezteti üzembe, akkor az átadás napja lesz a jótállás kezdő időpontja. Eladó a termékhez mellékelt jótállási jegyet aláírásával és pecsétjével akkor érvényesíti, amikor a Fogyasztó a terméket átveszi (illetve amikor a vállalkozás a fogyasztási cikket a szállítónak átadja), illetve üzembe helyezendő termék esetén az üzembe helyezéskor.

 

A jótállás időtartama a termék árától függően:

 • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év
 • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év
 • 250 000 forint eladási ár felett három év

 

 

A jótállás érvényesíthető a termék jótállási jegyén feltüntetett szervizben, a Matti Kft. székhelyén vagy bármely telephelyén. A jótállás érvényesítésének feltétele a jótállás jegy - vagy ennek hiányában az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat számla/nyugta - bemutatása.

A jótállásból eredő jogok érvényesíthetőségének nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása.

 

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például,

- ha a hibát szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést az Eladó, vagy annak megbízottja végezte el, illetve, ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza) okozta

- ha a hibát rendeltetésellenes használat okozta

- ha a károsodás nem rendeltetésszerű használat következménye (a használati-kezelési utasításban előírtaktól eltérő szakszerűtlen összeszerelés, helytelen használat, helytelen tárolás, szakszerűtlen tisztítás, rongálás stb.),

- ha a károsodás a használat vagy túlhasználat során bekövetkezett természetes kopás, 

- ha a hibát helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás okozta

- ha a terméken a vevő (vagy idegen) átalakítást (szakszerűtlen javítást) végzett

- ha a hibát elemi kár, természeti csapás okozta

És nem tartozik a jótállás alá a jótállási jegyen feltüntetett olyan hiba, amelyet a Vásárló már a vásárláskor ismert, és amelyre a Vásárló árengedményt kapott.

Ha a termék vásárlója nem természetes személy, nem illeti meg a jótállási jog.

 

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Fogyasztó:

- a vásárlástól (üzembehelyezéstől) számított 3 munkanapon belül érvényesítheti csereigényét, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

- a vásárlástól (üzembehelyezéstől) számított 3 munkanapon túl elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az az Eladónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Fogyasztónak okozott érdeksérelmet.

- ha az Eladó a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Fogyasztó – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát az Eladó költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve kell elvégezni. Az Eladónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze. A 15 napos határidő leteltekor a Vásárlót tájékoztatni kell a javítás várható idejéről.

A hibás termék visszajuttatása a szaküzlet címére a vásárló feladata és költsége.

 

Ha a jótállási időtartam alatt a Termék első alkalommal történő javítása során a BabaMarket részéről megállapítást nyer, hogy a Termék nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a Termék cseréjére nincs lehetőség, a BabaMarket köteles a vételárat nyolc napon belül a Vásárló részére visszatéríteni.

 

Ha a jótállási időtartam alatt a Termék 3 alkalommal történő javítást követően ismét meghibásodik - a Vásárló eltérő rendelkezése hiányában -, valamint, ha nem igényli a vételár arányos leszállítását, és nem kívánja azt a vállalkozás költségére kijavítani vagy kijavíttatni, a BabaMarket köteles a Terméket 8 napon belül kicserélni. Ha a Termék kicserélésére nincs lehetőség, a BabaMarket köteles a vételárat 8 napon belül visszatéríteni a Vásárló részére. A háromszori javítás nem feltétlenül ugyanazon hibára vonatkozik!

 

Ha a Termék javítására a meghibásodás közlésétől számított 30. napig nem kerül sor, - a vásárló eltérő rendelkezése hiányában - a BabaMarket köteles a Terméket a 30 napos határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül kicserélni. Ha a Termék cseréjére nincs lehetőség, a BabaMarket köteles a vételárat a 30 napos javítási határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül a Vásárló részére visszatéríteni.

 

Választott jótállási jogáról a Fogyasztó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Fogyasztó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek az Eladót terhelik. Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen.

 

 

6.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A jogosult, a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül, köteles kifogását a vállalkozással közölni. A hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölt fogyasztói kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. Amennyiben a közléssel indokolatlanul késlekedik, az ebből eredő károk megtérítésére kötelezhető. A jótállási, illetve szavatossági igény bejelentése a vásárlás helyén, a vállalkozás székhelyén és bármely telephelyén, illetve a jótállási jegyen feltüntetett szervizben/javítószolgálatnál történhet.

 

 

Név: Matti Kft.

Levelezési és székhely címe: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Matti Babaáruház)

A cég elektronikus elérhetősége: babamarket@babamarket.hu

Telefonszám: +36-70-609-6150

 

Fióktelepek címei:

9024 Győr, Gerence u. 29-31. (Baby Center bababolt)

6000 Kecskemét Izsáki út 2./B. (Babymax bababolt)

 

A vállalkozás a minőségi kifogás bejelentésekor köteles jegyzőkönyvet felvenni és annak másolatát haladéktalanul és igazolható módon a Fogyasztó rendelkezésére bocsátani.

Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy az Eladót szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli, és vételárát nem térít vissza. A Vásárló jogosult ugyanakkor ilyen esetben is a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

 

7. Jogérvényesítési lehetőségek

7.1. Információ, reklamáció, panaszkezelés

A Vásárló a webáruház működésével, megrendelésével kapcsolatban vagy a panaszával az következő elérhetőségen keresheti meg a BabaMarket-et.

 

Levelezési cím: Matti Kft., 2040 Budaörs, Gyár u. 2.

E-mail formájában: babamarket@babamarket.hu

Telefonon: +36-70-609-6150

Telefonon a panaszkezelés kizárólag munkanapokon 8:00-16:00 között érhető el.

 

Telefonon tett panaszát a BabaMarket azonnal megvizsgálja és szükség szerint és lehetőségekhez mérten orvosolja.

 

 

7.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a szolgáltató és a felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a vásárló számára:

 

Békéltető testület eljárásának kezdeményezése,

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

Európai Bizottság online vitarendezési platformja (ODR)

Bírósági eljárás kezdeményezése

 

 Békéltető testületek:

A Fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti megyeszékhelyen a megyei (illetve fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák által működtetett békéltető testület eljárását (www.bekeltetes.hu) is kezdeményezheti.

Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes. A fogyasztó erre irányuló kérelme alapján a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület helyett a szerződés teljesítésének helye vagy a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás, illetve az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye szerinti békéltető testülethez is benyújtható a kérelem.

Ezen honlapon megtalálja a linkeket, melyekről indíthat online Békéltető Testületi eljárást:

https://bekeltetes.hu/index.php?id=panasz_bejelentese

A Megyei és Fővárosi Kereskedelmi és Iparkamarák által működtetett Békéltető Testületek elérhetőségei

 

 

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Levelezési cím:
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület 6001 Kecskemét  Pf.  228.
telefon: (+36) 76 501 525, 501 532

Fax: (+36) 76 501 538
Mobil: (+36) 70 938 4765

E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu

honlap: www.bacsbekeltetes.hu

 

Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

E-mail: bekeltetes@bmkik.hu

Telefon: 06-66-324-976

Fax: 06-66-324-976

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefon:

46/501-091 (új ügyek)

46/501-871 (folyamatban lévő ügyek)

E-mail: bekeltetes@bokik.hu

www.bekeltetes.borsodmegye.hu

 

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által működtett Budapesti Békéltető Testület

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Honlap cím : bekeltet.bkik.hu

 

Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Kamarai kapcsolattartó: Jerney Zoltán

Telefon: +36-62/554-250/118

Ügyfélfogadás: H-P: 9.00-11.00 között

E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

 

Fejér Megyei Békéltető Testület

Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Szabó Brigitta békéltető testületi ügyintéző, ügyfélkapcsolati koordinátor

Telefon: 06-22/510-310

Fax: 06-22-510-312

E-mail: bekeltetes@fmkik.hu

Honlap: http://www.bekeltetesfejer.hu/

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefon: 06-96-520-217

email: bekeltetotestulet@gymskik.hu

 

Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Székhely: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745

Fax: 06-52-500-720

E-mail: bekelteto@hbkik.hu

 

Heves Megyei Gazdasági Kamarák mellett működő Békéltető Testület

VÁLTOZÁS!

Új helyen az ügyfélfogadás!

Cím: 3300 Eger, Hadnagy utca 6. földszint

Ügyfélfogadási időpontok:

Hétfő 9.00 - 12.00

Szerda 9.00 - 12.00

Péntek 9.00 - 12.00

Telefon: +36 36 416-660/105 mellék

E-mail: bekeltetes@hkik.hu

(személyesen és telefonon is)

Levélcím: 3300 Eger, Postafiók 440.

 

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által Működtetett Békéltető Testület

Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park. 8. III. emelet 303-304. szoba.

e-mail: bekeltetotestulet@iparkamaraszolnok.hu

telefon: 20/373-2570

 

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefon: 06-34-513-010

Fax: 06-34-316-259

Email: bekeltetes@kemkik.hu

web: www.kemkik.hu

https://www.kembekeltetes.hu/

 

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány u. 9/A

Telefon: 06-32-520-860

Fax: 06-32-520-862

E-mail: nkik@nkik.hu

Web: www.nkik.hu

 

A Pest Megyei Békéltető Testület székhelye:
1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.

Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Telefon: 06-1-792-7881

Honlapunk: http://www.panaszrendezes.hu/homepage/index.php

vagy www.pestmegyeibekelteto.hu

Panasz elektronikus beadása:

PMKIK hivatali kapun keresztül 

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Baranya Megyei Békéltető testület

7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.,

telefon: +36-72/507-154, 20/283-3422

e-mail: info@baranyabekeltetes.hu

web: www.baranyabekeltetes.hu

 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Somogy Megyei Békéltető testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna u. 6.

Telefon: 06-82-501-000,  06-82-501-026

e-mail cím: skik@skik.hu

www.skik.hu

 

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefon: 06-42-420-180

Fax: 06-42-420-180

e-mail cím.: bekelteto@szabkam.hu

 

 

Tolna Megyei Békéltető Testület

Elnök:   Mónus Gréta

Cím:   7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefon:      06-74-411-661

Mobil:         06-30-664-2130

Fax:            06-74-411-456

E-mail:  kamara@tmkik.hu, monus.greta@tmkik.hu

 

 

Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Ügyfélfogadás: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 23.

hétfő: 8.00-18.00

kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8.00-13.00

telefon: 06-94-312-356, 06-94-506-645

Pergel Bea Békéltető Testületi munkatárs

e-mail: bea@vmkik.hu

Dr. Kövesdi Zoltán Békéltető Testület elnöke

telefon: 30/9566-708

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Békéltető Testület ügyfélfogadása bizonytalan ideig szünetel.

 

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. Pf.: 220

Telefon: ügyfélfogadási időben: 06-88-814-121, a kamara titkársága: 06 88 814-111

Fax: 06-88-412-150

E-mail: info@bekeltetesveszprem.hu

Honlap: www.bekeltetesveszprem.hu

 

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.

Telefon: 06-92-550-513

Fax: 06-92-550-525

E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

http://www.bekelteteszala.hu/

 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál:

Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz, mely a fővárosi, illetve az egyes Megyei Kormányhivatalok.

www.kormanyhivatal.hu

 

A vállalkozás székhelye szerinti fogyasztóvédelmi hatósághoz is fordulhat:

Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya

1088 Budapest, József körút 6.

fogyved@pest.gov.hu

+36 1 459 4911

 

A fővárosi kormányhivatal, illetve a megyei kormányhivatalok elérhetősége a https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek linken található honlapon található meg

 

 

Európai Bizottság online vitarendezési platformja (European Online Dispute Resolution Platform - ODR)

 

Link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

 Bírósági eljárás:

A fogyasztó jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

A fogyasztó a keresetét beadhatja a lakóhelye szerint illetékes bírósághoz, vagy a vállalkozás székhelye szerint illetékes bírósághoz:

 

Budaörsi Járásbíróság

2040 Budaörs, Koszorú utca 2.

Levelezési cím: 2040 Budaörs, Pf. 10.

+36 23 420 336/337

+36 23 420 218

+36 23 421 609

fax:+36 23 420 430

birosag@budaors.birosag.hu

 

 

8. Egyéb

8.1.  ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

 

8.2. Technikai korlátok

A webáruházban történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

8.3. Visszaérkező csomagok, kiegyenlítetlen megrendelések

Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a vásárló által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles cégünk bankszámlájára átutalni! A szállítási költséget a megrendelést visszaigazoló e-mailünk is tartalmazza. A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége az eredetileg felszámolt postaköltséghez adódik, amely minden esetben bruttó 800 Ft.

 

Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!

 

8.4. Termékek cseréje

Ha a szerződéstől a vásárló nem kíván elállni, de a kiszállított terméket azonos árú, de más színű vagy más méretű termékre kívánja cserélni, kérjük, ezt jelezze a megadott telefonszámon vagy e-mail címen. Kollégáinkkal egyeztessen, mikor és hová küldi vissza a rendelt terméket, és helyette mit tudunk felajánlani. A kiszállítási idő attól függ, van-e készleten a kért szín/méret, vagy rendelést kell feladnunk a beszállítónk felé.

 

Abban az esetben, ha a visszaküldött termék sérült, nem működik megfelelően, vagy a beüzemelés nem megfelelő módon történt, és/vagy a Vevő nem tudja hiánytalanul és sértetlen eredeti csomagolásban saját költségén cégünk részére azt visszajuttatni, nem áll módunkban a termék visszavásárlása.

 

9. Vegyes rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandóak:

 

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2001. évi CVIII. törvény;

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a BabaMarket webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója (NAIH-73316/2014), amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BabaMarket a regisztrációval, a megrendeléssel és a szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje.

 

A cookie, hírlevél és DM, továbbá az adatkezelés és feldolgozás vonatkozásában az Adatvédelmi Nyilatkozat előírásai az irányadóak.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2023.09.03.

Adatvédelem

1. Fogalom-Meghatározások

 • Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
 • Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
 • különleges adat:

        - a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek - képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

         - az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat

 • hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
 • tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
 • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja;
 • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
 • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
 • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
 • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
 • adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
 • adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
 • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
 • adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

2. Általános jogi közlemény

 

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza ezen Webáruház rendszerben működő webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatóknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeltető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

Kötelező adatkezelés esetén a kezelendő adatok fajtáit, az adatkezelés célját és feltételeit, az adatok megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény, illetve önkormányzati rendelet határozza meg.

Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából - e törvény alapján - az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

 

3. Az adatkezelés speciális jogalapja

 

A BabaMarket webáruház, amit a Matti kft üzemeltet, (továbbiakban BabaMarket)

Székhely: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Levelezési cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Cégjegyzékszám: 13-09-123115

Bejegyző Bíróság neve: Pest Megyei Bíróság

Adószám: 10564956-2-13

E-mail cím: babamarket[kukac]babamarket.hu

azzal a céllal, hogy az ott forgalmazott termékeket értékesítse.

Adatkezelés jogalapja: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

A BabaMarket Webáruházzal kapcsolatos tevékenysége elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásnak minősül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Eker.tv.”) 2.§ a) illetve f) bekezdése alapján. A BabaMarket, mint szolgáltató, az Eker tv. 13/A. (1) bekezdése alapján, a nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó szerződések tekintetében az alábbi célokból jogosult adatokat kezelni:

 • a szerződés létrehozása,
 • a szerződés tartalmának meghatározása,
 • a szerződés módosítása,
 • a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése,
 • a szerződésből származó díjak számlázása, és
 • a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.

 

A fenti célokból a BabaMarket a Webáruház szolgáltatásait igénybe vevők azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatainak és lakcímeiknek kezelésére jogosult, továbbá a szolgáltatás nyújtása céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek, így tehát ezen adatok tekintetében az adatkezelés kötelező. A BabaMarket-nek mindazonáltal úgy kell üzemeltetnie a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközeit, hogy a személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Eker. tv.-ben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A fentebb meghatározott adatokat a BabaMarket – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22. § (1)-(2) bekezdéseinek megfelelően – a közte és a Vásárló között létrejött szerződés(ek)ből származó esetleges igények érvényesíthetőségére tekintettel a követelések esedékessé válásától számított öt évig kezeli.

Az Eker. tv. 13/A. § (4) bekezdése alapján a BabaMarket a fentebb felsoroltaktól eltérő célból, így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából is kezelhet adatokat. Ehhez az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett az érintett hozzájárulása szükséges, és az így szerzett adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő azonosító adataival, és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára.


4. Adatkezelési alapelvek

 

Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
 • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása;
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

 

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

 

A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a webáruházban a rendelés regisztráció után is leadható. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.


5. A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

5.1 Cookie-k

A Webáruházra való belépést, kilépést és a vásárlás folyamatát a Vásárló, illetve más Látogatók számára kis adatcsomagok, ún. sütik („cookie”-k) segítik elő, melyeket a fenti személyek informatikai eszközén a Webáruház helyez el, illetve olvas arról vissza. A cookie-k a Webáruház megfelelő működését, a hatékonyabb kiszolgálást, valamint statisztikai jellegű, anonimizált adatgyűjtés célját szolgálják.

A cookie-kat a Látogató törölni tudja az informatikai eszközéről, illetve azok a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek, valamint a Látogató manuálisan beállíthatja böngészőjét úgy is, hogy az a cookie-k alkalmazását tiltsa. A Webáruházat a Látogató abban az esetben is használni tudja, ha egyébként a cookie-k alkalmazását a böngészője beállításai között manuálisan letiltja.

 

Főbb böngészők cookie-k törlésének tájékoztatója:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu&ref_topic=7438325

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

 

A Webáruház a következő olyan szolgáltatások kódjait használja, melyek cookie-kat helyez(het)nek el a látogató eszközén:

 • Google Analytics, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatottsági statisztikáit gyűjti.
 • Google Adwords remarketing követő kód: Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap Felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a webáruháztól
 • Facebook pixel kód, melynek segítségével a Webáruház látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni.

 

A Webáruház egyrészt az egyedi, ideiglenes jelleggel elhelyezett „spublic” cookie-t alkalmazza a munkafolyamatok azonosítására, azaz annak megállapítására, hogy a Látogató be van-e jelentkezve a Webáruházba vagy sem. Az „spublic” cookie tehát a Vásárlók számára a Webáruházra való belépés, illetve az onnan történő kilépés, valamint a Webáruház használatával történő vásárlás folyamatait segíti elő. Az „spublic” cookie egy ideiglenes cookie, amely a böngésző bezárásával automatikusan törlődik a Látogató informatikai eszközéről, illetve azt a Látogató a böngészője beállításai között manuálisan maga is törölni tudja.

Emellett a Webáruház vonatkozásában alkalmazásra kerülnek a Google Analytics következő típusú cookie-jai is: „utma”, „utmb”, „utmc”, „utmt”, „utmv”, „utmz” (a weboldal vonatkozásában a Google Analytics által alkalmazott cookie-król részletes információk az alábbi linken érhetők el:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage).

 

A felsorolt cookie-k abból a célból kerülnek alkalmazásra, hogy segítségükkel megállapíthatóak legyenek a Webáruház látogatására és látogatottságára vonatkozó alábbi statisztikai jellegű, és ilyen célra gyűjtött adatok:

 • a Látogató keresőmotor, kulcsszó vagy link révén jutott a Webáruházra („utmz” cookie),
 • a Látogató hányszor látogatta meg a Webáruházat („utmb” cookie),
 • a Látogató mennyi ideig tartózkodott a Webáruházban („utma” és az „utmv” cookie),
 • a Látogató mikor látogatta meg először a Webáruházat („utma” és „utmv” cookie), illetve
 • a Látogató mikor látogatta meg utoljára a Webáruházat („utmc” és „utmv” cookie).

 

A fentiek mellett egyes cookie-k óvják a Webáruházat a túlterheléstől („utmt” cookie), továbbá egyes, a Google Analytics által alkalmazott cookie-k analitikai, statisztikai, illetve biztonsági  célból rögzítik a Látogató által használt informatikai eszköz IP-címét is. Az adattárolás a Látogató informatikai eszközén valósul meg.

A Webáruház látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását tehát külső szolgáltatóként a Google Analytics szerverei segítik a fent felsorolt cookie-k segítségével. A mérési adatok kezeléséről ezen adatok adatkezelője a https://www.google.com/analytics/ weboldalon nyújt részletes felvilágosítást, a Google adatvédelmi elveiről pedig itt érhető el bővebb információ: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ .

A Webáruházról a Google Analytics szerverei felé továbbításra kerülő adatok az érintett Látogató személyazonosságának kizárólagos azonosítására közvetlenül nem alkalmasak, azok alapján kizárólag az informatikai eszköz IP-címe azonosítható.

 

 

Google Anaylics

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges.

Adatkezelés időtartama: 60 hónap Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

Google Ads

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges

Adatkezelés időtartama: 60 hónap

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

Facebook

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges

Adatkezelés időtartama: 60 hónap

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

A BabaMarket által naplózott adatok kezelése, valamint a cookie által gyűjtött felhasználói szokásokról gyűjtött információkból nyert adatok kezelése kizárólag statisztikai célt szolgál.

 

5.2 Vásárló regisztráció

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését a babamarket[kukac]babamarket.hu e-mail címen kérheti a vásárló. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül.

 

5.3 Hírlevél igénylés

Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja e-mail címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A feliratkozás gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. A hírlevélről történő leiratkozást kezdeményezheti bármelyik hírlevél alján lévő leiratkozás gombra történő kattintással vagy a webáruházunk központi e-mail címére elküldött 'Hírlevél leiratkozás' tárgyú üzenettel. A törlési kérelmet csak a feliratkozott e-mail címről tudunk elfogadni.

Kezelt adatok köre: Név, email cím

Adatkezelés célja: A feliratkozással a Felhasználó ahhoz járul hozzá, hogy Adatkezelő a közvetlen megkeresés módszerével direkt marketing tartalmú hírlevelet küldjön részére.

Adatkezelés ideje: Mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig a Felhasználó le nem iratkozik a hírlevélről (részletes tájékoztató lentebb olvasható az "Adatkezelési Tájékoztató a hírlevélhez" rész alatt)

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-73316/2014

 

5.4 Vélemény írása

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékekkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.

Adatkezelés célja: más fogyasztók hiteles tájékoztatása, a felhasználói élmény növelése. A Felhasználó az általa megvásárolt termékekről termékértékelést írhat, amely elősegíti más vásárlók döntését az adott termék megvásárlása tekintetében.

Kezelt adatok köre: Felhasználó neve

Adatkezelés ideje: Mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig a Felhasználó nem kéri a megjelenített adat törlését.

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

6. Adatfeldolgozók

 

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át. A Szolgáltató igénybe vehet adatfeldolgozót. Ilyen adatfeldolgozó lehet pl: könyvelő, rendszerüzemeltető

 

Megrendelés esetén a BabaMarket, mint Szolgáltató a rendeléshez tartozó adatokat a következő adatfeldolgozók felé továbbítja:

 

DPD Hungária Kft.
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 33. 2. emelet
Cégjegyzékszám: 01 09 888141
Adószám: 13034283-2-41
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

 

FámaFirst Kft. 

Székhely: 2220 Vecsés, Almáskert út 0174/117 hrsz.
Cégjegyzékszám: 13 09 208510
Adószám: 11678526-2-13
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

Sprinter Futárszolgálat Kft.

Székhely: Budapest, Táblás Way 39., 1097.

Cégjegyzékszám: 01 09 660447

Adószám: 12263840243

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

MPL - Magyar Posta Zrt. 

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6., Cg. 01-10-042463, adószám: 10901232-2-44, levelezési cím: 1540 Budapest, honlap: www.posta.hu

Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

A&M AUDIT KFT.

Székhely: 2890 Tata, Gesztenye fasor 21.

Cégjegyzékszám: 11-09-014650

Adószám: 14552555-2-11

Továbbított adatok köre: vásárló neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve

Az adattovábbítás célja: könyvelés

 

Online Comparison Shopping Kft. (Árukereső.hu)
Székhely: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72
Cégjegyzékszám: 01-09-186759
Adószám: 24868291-2-42
Továbbított adatok köre: felhasználó e-mail címe, vásárolt termékek listája
Az adattovábbítás célja: termékek és a nyújtott szolgáltatás minősítésének lehetősége az Árukereső Megbízható Bolt programja keretében:

Megbízható Bolt Programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Online Comparison Shopping Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

Bővebb tájékoztatás: https://www.arukereso.hu/static/trusted_terms_and_conditions.html

 

Egyéb adatfeldolgozók

Facebook Inc. (USA)

Székhely: Menlo Park, California, USA

Tevékenység: Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

 

Google LLC (USA)

Székhely: Google Data Protection Office, 1600 Amphitheatre Pkwy. Montain View, California 94043

Tevékenység: Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

 

Bankkártyás fizetés - Barion

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz (BabaMarket-hez) nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

7. Személyes adatok tárolása, adatkezelés biztonsága

 

BabaMarket megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, így az adatkezeléssel kapcsolatban fellépő kockázatoknak megfelelő védelmet biztosít.

A BabaMarket informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a BabaMarket megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést.


8. Kapcsolat, Jogorvoslat

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

Az üzemeltető adatait teljeskörűen megtalálja az "Információk" oldalon. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről a babamarket[kukac]babamarket.hu címen vagy postai úton, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken.

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatairól, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást.

 

8.2 Adatok törlése, helyesbítése, zárolása

Szolgáltató - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását.

A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles. A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

A törlés megtagadható

 • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
 • ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad,
 • közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, valamint
 • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez további időtartamra szükséges az adatkezelés

 

8.3 Tiltakozás személyes adatok kezelése ellen

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A vásárló a jogait a 3-as pontban feltüntetett elérhetőségen gyakorolhatja.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. 
Telefon: 06- 1-391-1400 Fax: 06-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat [kukac] naih [pont] hu 
Weboldal: naih [pont] hu

 

9. Egyéb adatkezelések

 

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Érvényes: 2021. április 26. napjától.

 

Adatkezelési Tájékoztató a hírlevélhez

Adatkezelési Tájékoztató a hírlevelekhez

A babamarket.hu oldalon történő hírlevél feliratkozás során személyes adatokat adsz meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), valamint A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”) alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatunk Téged a személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogaidról.

 

1. Az adatkezelő személye

Matti Kft.

Székhely: 2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Telefon: +36-70-609-6150

E-mail: babamarket [kukac] babamarket.hu

Webcím: babamarket.hu

a továbbiakban, mint „Adatkezelő”

Az Adatkezelő határozza meg a hírlevél feliratkozás során elkért adatok körét, célját és időtartamát és az adatkezelés egyéb lényeges feltételeit a 4. pontban meghatározott célokból.

 

2. Az adataid megadása önkéntes

Nem vagy köteles a személyes adataid megadására, de azok hiányában nem tudunk termékeinkről, szolgáltatásainkról, ajánlatainkról tájékoztatni.

 

3. Az adatkezelés jogalapja

hozzájárulás az Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az Eker. tv. 13/A. §-a, valamint a Grt. 6. § (1) bekezdése alapján.

 

4. A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja és időtartama

Az Adatkezelő a vásárlók, érdeklődők adatait és felhasználói szokásait elemzi annak érdekében, hogy saját és üzletei partnerei reklámjait személyre szabottan közölje felhasználói részére az általuk megadott elérhetőségeken, a babamarket.hu weboldalon és partnerei weboldalain.

 

4.1 A kezelt adatok

Regisztráció nélküli hírlevél feliratkozás esetén

 • név és e-mail cím

Regisztrációval történő hírlevél feliratkozás esetén:

Alapadatok:

 • kötelező: e-mail cím, telefonszám

Számlázási cím(ek):

 • kötelező: név, telefonszám, irányítószám, település, utca és házszám
 • nem kötelező: adószám

Szállítási cím(ek):

 • kötelező: név, telefonszám, irányítószám, település, utca és házszám

Letölthető kiadvánnyal történő hírlevél feliratkozás esetén

 •             e-mail cím, keresztnév, gyermek neme, gyermek keresztneve, gyermek születési dátuma

Adatkezelés célja: A szolgáltatás igénybevételéhez a regisztrált nagykorú Felhasználó gyermekének keresztnevét, nemét és születési idejét megadhatja a Honlapon. Az adatokat a törlésést a Felhasználó bármikor kérheti. A Felhasználó az adatok megadásával kijelenti, hogy az érintett gyermek(ek) törvényes képviselője, vagy a törvényes képviselőtől megfelelő hozzájárulással rendelkezik az adatok megadásához. Adatkezelő a megadott adatokat bizalmasan kezeli és harmadik személyek részére nem teszi hozzáférhetővé.

Az adatkezelés célja, hogy a regisztrált Felhasználó a megadott adatokkal rendelkező kiskorú hozzátartozói részére történő ajándék vásárlás megkönnyítése céljából célzott, alkalomhoz illő és személyre szabott ajánlatokat kapjon a gyermek születésnapjának időpontjában, továbbá időről időre a feliratkozottak számára további ajánlatokat illetve kedvezményeket továbbítson.

Adatkezelő rendszere tárolja továbbá a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulást,  a fel- és leiratkozással, az üzenetek küldésével, kézbesítésével és megnyitásával kapcsolatos analitikai adatokat (pl. az események dátuma és időpontja, számítógép IP címe, kézbesíthetetlenség oka).

 

4.2 Adatkezelési cél

Az adatokat abból a célból kérjük el, hogy az részedre gazdasági reklámot, közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresést is tartalmazó e-mailt (pl. hírleveleket és eDM-et) küldjünk a termékeinkre ill. szolgáltatásainkra vonatkozóan.

 

4.3 Adatkezelés időtartama

A felhasználói megerősítéssel nem rendelkező hírlevél feliratkozások esetén a nem megerősített e-mial címek 90 nap után törlésre kerülnek. A nem megerősített e-mial címekre az adatkezelő nem küld promócióval kapcsolatos hírlevelet, eDM-et.

A felhasználói megerősítéssel rendelkező hírlevél feliratkozások esetén a megerősített e-mial címeket az adatkezelő a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. A hozzájárulást a babamarket [kukac] babamarket.hu címre küldött e-mailben, vagy a hírlevélben szereplő linkre kattintva bármikor vissza lehet vonni.

 

4.4 Profilalkotás

A hozzájárulásod alapján profilalkotást végzünk annak érdekében, hogy az igényeidnek, kívánságaidnak és érdeklődési körének megfelelően kialakított ajánlatokkal szolgálhassunk. Az ajánlatok lehetnek az Adatkezelő vagy szerződéses partnereink ajánlatai (pl. hitel-/bankkártyát kiállító bankoké.) vagy más harmadik személyek ajánlatai. Az ajánlatokat hírlevelünkön keresztül juttathatjuk el Hozzád e-mailben.
Profilalkotás a személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat a Hozzád fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére (pl. személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, egészségi állapothoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők) elemzésére, vagy előrejelzésére használják.

 

5. A személyes adatokhoz hozzáférő személyek

az adatokhoz az Adatkezelő marketing területtel foglalkozó munkatársai, illetve ezen tájékoztató kivonatban megnevezett Adatfeldolgozók férhetnek hozzá, feladataik ellátása érdekében. Így például az Adatkezelő rendszergazdája és a 9.1. pontban megnevezett Adatfeldolgozók az ügykezelés, adatfeldolgozás érdekében megismerhetik a személyes adatokat.

6. Adattovábbítás

Az adataid nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére

 

7. Adatbiztonsági intézkedések

A személyes adatok tárolásához az Adatkezelő az Unas Online Kft (Cg. 08-09-015594, székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.) és a SalesAutopilot Kft. (Cg. 01-09-286773, székhelye: 1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4-5) üzemeltetői tevékenységét veszi igénybe. Annak érdekében, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá az adataihoz, az Adatkezelő az alábbiak szerint biztosítja a személyes adatok megőrzését és akadályozza meg az illetéktelen hozzáférést:

A szerveren tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést az Adatkezelő/Unas Online Kft/SalesAutopilot Kft. naplózza, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adataihoz fért hozzá. A szerverhez és a számítógépekhez való hozzáférés jelszóval védett.

 

8. Adatkezeléssel kapcsolatos jogai

8.1. Hozzáféréshez való jog

Kérésedre, a kézhezvételt követő lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül tájékoztatást adunk arról, hogy személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj:

 

 1. az adatkezelés céljai,
 2. a személyes adatok kategóriái,
 3. azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük, vagy közölni fogjuk,
 4. a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama,
 5. azon joga, hogy kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,
 6. valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga
 7. ha az adatot nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

 

Az adatkezelést Te határozhatod meg a tájékoztatás formáját is. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk a rendelkezésedre, kivéve, ha másként kéred.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelmednek összetettségét és kérelmeidnek számát a kérelmed kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatunk Téged a határidő meghosszabbításáról a késedelem okának megjelölésével. Így további 60 nap áll a ADATKEZELŐ rendelkezésre a tájékoztatás megadására. Amennyiben pedig a kérelmed nyomán nem vagy nem határidőben teszünk intézkedéseket, panaszt nyújthatsz be a felügyeleti szervhez (NAIH), illetve bírósághoz is fordulhat a 11. pont szerint.

 

8.2. Helyesbítés kéréséhez való jog

Ha bármely általunk kezelt személyes adatod nem felel meg a valóságnak, kérésedre a személyes adatot helyesbítjük. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő - kiegészítését. Személyes adat helyesbítésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

8.3. Törléshez való jog (az „elfeledtetéshez való jog”)

Amennyiben a hozzájárulásodat visszavonod, az adataidat indokolatlan késedelem nélkül töröljük nyilvántartásunkból, adatkezelésünket megszüntetjük. Az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat jogosult vagy bármely időpontban, indoklás nélkül visszavonni.

A törlés megtagadható

 1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
 2. ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad,
 3. közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, valamint
 4. jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez további időtartamra szükséges az adatkezelés

 

A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelő minden esetben tájékoztatja az érintettet, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

8.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

kérésedre korlátozzuk személyes adataidnak a kezelését, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 1. vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát,
 2. az adatkezelés jogellenes, és ellenzed az adatok törlését, és e helyett kéred azok felhasználásának korlátozását,
 3. amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, de Te jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényled azt.

A 8.2, 8.3. és 8.4 pontokhoz minden olyan címzettet tájékoztatunk valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésére tájékoztatjuk Önt e címzettekről.

 

8.5. Adathordozhatósághoz való jog

Kérésedre a Rád vonatkozó az általad a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban rendelkezésére bocsátjuk, illetve ezeket egy másik adatkezelőnek Te is továbbíthatod anélkül, hogy ezt mi akadályoznánk, feltéve, hogy a) az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és b) az adatkezelés automatizált módon történik. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során jogosult vagy arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérd a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását. Ez a jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

8.6. Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak kezelése ellen, ha

 

 1. a személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Adatkezelő, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, ideértve az e célból történő profilalkotást is,
 2. az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés –ideértve az ehhez kapcsolódó profilalkotást  is- ,
 3. az adatkezelésre tudományos kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, ide nem értve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

Az Adatkezelő az érintett tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozásod megalapozott, az adatkezelést megszünteti és a kezelt személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törli, kivéve, ha az Adatkezelő megindokolt válaszában előadja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos érdek indokolja, amely bizonyos korlátozott körben elsőbbséget élvez az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben. További kivételt képez, ha a személyes adatok kezelése jogi igények előterjesztéséhez (pl.: keresetindításhoz) vagy védelméhez kapcsolódnak. Tiltakozás érvényesítése esetén a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről az Adatkezelő értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek, kivéve, ha ezen lépések megtétele a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségeire tekintettel lehetetlen vagy jelentősen nagy nehézségeket telepítene a Adatkezelőre.

 

8.7. Kapcsolati adatok

A rendszerben tárolt személyes adataiddal és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdésed, kérésed kérjük juttasd el a babamarket [kukac] babamarket.hu e-mail címre, illetve írásban a Matti Kft, 2040 Budaörs, Gyár utca 2. posta címünkre. Kérjük, tartsd szem előtt, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban – a Te érdekedben - csak abban az esetben áll módunkban felvilágosítást adni, illetve intézkedést tenni, ha személyazonosságod hitelt érdemlően igazolod.

 

8.8. Nyilvántartás-vezetés

Tájékoztatunk, hogy a Grt. 6. § (5) bek. alapján a hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezetünk, és a 8.3. pont szerinti törlési kérelem vagy a hozzájárulás korlátozás és indokolás nélkül történő, bármikori visszavonása esetén további közvetlen üzletszerzési célból reklám tartalmú e-mailt nem küldünk, ide nem értve az általános ügyfélkapcsolati tájékoztatást.

 

9. Adatfeldolgozás

Az Adatkezelő tevékenysége ellátásához a jelen Tájékoztatóban nevesített Adatfeldolgozót veszi igénybe. Az Adatfeldolgozó önálló döntést nem hoz, kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés és a kapott utasítások szerint jogosult eljárni.  Az Adatkezelő ellenőrzi az Adatfeldolgozó munkáját. Az Adatfeldolgozó további adatfeldolgozó igénybevételére csak az Adatkezelő előzetes írásbeli hozzájárulásával jogosult.

 

9.1. Adatfeldolgozó adatai és elérhetősége

Adatfeldolgozó

SalesAutopilot Kft. (Cg. 01-09-286773, székhelye: 1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4-5)

Milyen tevékenységet végez az Adatkezelő részére?

Marketing platform üzemeltetése, melynek segítségével személyre szabott ajánlatokat lehet kiküldeni az ügyfelek részére

Milyen személyes adatokhoz fér hozzá?

Ezzel a feladattal kapcsolatban az alábbi adatokhoz fér hozzá: név, email cím, bizonyos esetekben telefonszám, születésnap, tranzakciós adatokat.

Mennyi ideig tárolhatja az adatokat?

Határozatlan idejű szolgáltatási szerződés – a szerződés megszűnéséig

 

Adatfeldolgozó

Unas Online Kft (Cg. 08-09-015594, székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.)

Milyen tevékenységet végez az Adatkezelő részére?

Webáruház rendszert biztosítja.

Milyen személyes adatokhoz fér hozzá?

Az Adatkezelő által a jelen tájékoztató alapján kezelt összes személyes adathoz hozzáfér.

Mennyi ideig tárolhatja az adatokat?

Határozatlan idejű szolgáltatási szerződés – a szerződés megszűnéséig

 

 

10.  Gyermekekkel és harmadik személyekkel kapcsolatos személyes adatok

16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülői felügyeletet gyakorló személytől ehhez engedélyt kértek. A személyes adatoknak az Adatkezelő rendelkezésére bocsátásával kijelented és szavatolod, hogy a fentiekre figyelemmel jártál el, cselekvőképességed az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.

Amennyiben bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosulsz, köteles vagy az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy – például fogyasztó – akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben köteles vagy mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Előfordulhat, hogy az Adatkezelő személyes kapcsolatba nem kerülsz, így a jelen pontnak való megfelelést köteles vagy biztosítani, és az Adatkezelőt ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül, az Adatkezelő mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Te harmadik személy - például fogyasztó - nevében jársz el, jogosultak vagyunk kérni a meghatalmazásod és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy töröljön minden olyan személyes adatot, amelyet jogosulatlanul bocsátottak a rendelkezésére. Az Adatkezelő biztosítja, hogy amennyiben ez a tudomására jut, ezen személyes adat más számára nem kerül továbbításra, sem az Adatkezelő által felhasználásra. Kérjük, hogy a 8.7 pontban meghatározott elérhetőségeinken haladéktalanul közöld velünk, ha tudomásodra jut, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy jogosulatlanul bocsátott az Adatkezelő rendelkezésre személyes adatot.

 

11. Jogorvoslati lehetőségei

 • A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte vagy annak közvetlen veszélye fennáll; illetve
 • Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz