Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek
BabaMarket - Blog oldal
2017.06.11 11:31

Jaj, úgy élvezem én a strandot

strandolás babávalSzerencsés helyzetben vagy, ha a babád szereti a meleget, a nyarat, és a vizet, mert akkor minden gond nélkül mehettek – akár pancsolni is - a strandra. Mondjuk, hogyan lesz móka, és kacagás a strand: mire figyelj és mit tegyél.

Őrült nyarak: itthon, vagy külföldön

Amikor nyaralni indulsz, legelőször azt kell eldöntened, hol fogsz nyaralni. Itthon nagyon hektikusak a nyarak: előfordulhat, hogy meleg és száraz lesz – több, egymást követő komoly hőhullámmal, extrém magas UV sugárzással – mint ahogy az is, hogy alig több mint 20 fokok vannak, és eső. Magyarország nem nyárbiztos ország, semmi sem garantálja, hogy biztosan jó idő lesz.

Ha mindenképpen itthon szeretnél nyaralni a kicsiddel, akkor érdemes egy olyan szállodát választani ahol az időjárástól független tudtok fürdeni (plusz gyerekbarát, és rengeteg program van), mert annál nincs rosszabb, mint ülni, esőben, egy (idegen) szobában, százezrekért.

Ha külföldre mentek nyaralni, nagy eséllyel szuper időtök lesz, és jó hír, hogy míg a klóros vízben, a folyókban, és a tavakban egyéves kor alatt nem jó ötlet megfürdetni a babád, a tengerben már fél éves korban nyugodtan pancsolhat.

Strand, vagy tenger?

Ha strandra mész a babával, el kell fogadnod, hogy a többi strandolóról (még ha külön gyerekmedence is van ahova anyuka, és apuka sem mehet elvileg be) milliárdnyi baktérium, gomba, kórokozó, vírus, és parazita kerül a vízbe.  Sajnos ezek nagy része nem pusztul el, hanem rámászik a babádra, és okozhat komoly gondot is, ráadásul a legkomolyabb bacilusforrás éppen a gyermekmedence, mert a gyerekek néha belepisilnek, belekakilnak a pelusba, és bár a gyártók szerint tökéletesen zár, ez azért nem 100%-ban igaz. Ráadásul az aggódó apuka, anyuka lába is a vízben van, mert ott áll a baba mellett: te pedig sem azt nem akarod tudni, mennyi klórt tesznek a vízbe, sem azt, mennyi kórokozó, és bacilus van benne.

Egy tó, vagy tenger annyiban különbözik, hogy nagyobb, sósabb, a homokban legalább nincs annyi kórokozó, mint a strand kövén, ezért jobban ajánljuk. Persze ott másra kell figyelned. (Alternatív megoldás, ha sehova nem mész, mert kertes házad van, és gyerekmedencéd, de előbb utóbb az unalmas a babának, és neked is)

A helyes fürdés

Bármit is választottál fontos, hogy a babádat, kisgyereket hozzászoktasd a vízhez. Egy babának a 32-34 fokos víz az ideális (a gyerekmedencék általában ilyen melegek), abban tud hosszabb ideig is fürdeni, anélkül, hogy fázna (ugye láttál már vacogó gyereket, aki semmi pénzért ki nem jönne a vízből).

Persze, nem baj, ha kicsit hűvösebb, mert ott intenzívebben mozog a baba/gyerek, és a kórokozók is kevésbé virgoncak.

Hacsak nem vagytok árnyékban – bár ott sem árt – mindig legyen a baba, a gyerek fején sapka, kendő, bármi, ami védi a napszúrástól. Fontos, hogy minél magasabb faktorszámú – gyerekeknek készült – naptejjel, vagy napvédő krémmel kend be, (olyat keress, amit bevizsgáltak, mert azok nagyon biztonságosak) és ahogy már unalomig hallottad, Magyarországon 11-15 óra között, ne tedd ki erős napsütésnek se magadat, sem a babát.  (Külföldön, ahol még melegebb van, és máshogy esik be a földre a napsugár, 11-17 órára is ki tud tolódni az időintervallum, cserébe 19 órakor még süt a nap, és 32 fok van).

Ha bementek pancsolni, akkor lassan – a lábától felfelé - szoktasd a gyereket a vízhez, és mindig használjatok úszópelust. (Ide kattintva találsz: úszópelenka)

Sok-sok szuper tipp a közös strandoláshoz.

Az alapszabályokat már tudod: a baba fejét mindig védd, mindenképp vízálló naptejjel, nap elleni védőkrémmel krémezd be a lehető legmagasabb faktorúval, és legyen rajta (úszó)pelus is. Vigyázz, mert a strand köve, vagy a tengerparti homok lehet olyan forró, hogy égeti a kis talpait (különösen figyelj oda akkor, ha még nem jár, hanem kúszik). Az UV sugárzás nem játék, semmiképpen ne menjetek ki a tiltott időben.

A babád hamar kifárad a strandolásban, napozásban, ezért pihennie kell: pihizzetek, lehetőleg temperált hőmérsékletű szobában. Ha eddig soha nem tetted, most majd kell: testápolóval, hidratálóval érdemes bekenned este, és reggel is a babádat, mert az ő bőre is kiszáradhat. (Nagyon erősen javasolt, hogy kattints, és nézz szét itt, mert nagy segítség: baba testápoló).

Persze, mindennél fontosabb, mindent felülíró aranyszabály az, hogy a gyerek egyetlen pillanatra sem (tényleg, egy tizedmásodpercre sem) veszhet el. Inkább ketten nézzétek, inkább ketten legyetek mellette, és óvjátok őt, minthogy akár egy tizedmásodpercig is elvesszen, mert ennyi idő alatt is történhet baj.

Ha betartjátok a fenti szabályokat, akkor örök élmény lesz a babának a strandolás, és imádni fogja a vizet, miközben ti is szuperül érezhetitek magatokat, egy boldog babával.

 

 

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz