Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek
BabaMarket - Blog oldal
2016.11.16 12:23

Milyen etetőszéket vegyek?

etetőszék

Eletőszék

Az etetőszék kérdése akkor kerül képbe, mikor megkezdjük a baba hozzátáplálását. A WHO ajánlása szerint ez 6 hónapos korban célszerű, de van, aki ennél korábban kezdi. Abban azonban viszonylagos egyetértés van, hogy 4 hónapos kor előtt semmiképpen nem szabad elkezdeni, mert...

...ekkor még nagyon éretlen az emésztőrendszerük, nincsenek rá felkészülve. Nos, egy 4-6 hónapos baba még ritkán tud ülni, márpedig az etetőszékek zömében ülni kell. Van azonban dönthető fajta is, amibe a kisebbeket is nyugodtan berakhatjuk, bár sokan az autós hordozót fogják be amíg nem tud biztonsággal ülni a kicsi. Ha viszont a csemete felült, előkerül az etetőszék választásának kérdése.

 

Milyen a jó etetőszék?

  • Rendelkezik biztonsági övvel. Ez nagyon fontos, saját tapasztalat! Én kaptam egyet ajándékba, amihez nem volt biztonsági öv. Eleinte nem is érdekelt, beleültettem a gyereket, és ott ücsörgött. Aztán nagyjából 9-10 hónaposan egyszer csak rájött, hogyan tud felállni a székben, és innentől kezdve vált életveszélyessé a helyzet, mert annyira se fordulhattam el, hogy újabb falat ételt tegyek a kanálra. Ezen a ponton vásároltunk egy bekötős etetőszéket.

  • Levehető a huzata. Aki látott már gyereket enni, annak ezt nem túlzottan kell magyarázni. Jobb napokon szépen nyitogatja a száját, és hagyja, hogy kanalazzuk neki az ételt. Ez igen ritka. Máskor kiveri az ember kezéből a kanalat, kiveszi az ételt a szájából, hevesen csapkod és rázza a fejét, belenyúl a kajába, és mindent összeken. Ha nem figyelünk eléggé, egy óvatlan pillanatban a tányér is repülhet. Ha pedig eléri azt a kort, hogy egyedül akar enni (persze eleinte kézzel), pláne jól fog jönni, ha egyszerűen levehetjük az etetőszék huzatát, és bedobhatjuk a mosógépbe.

  • Tálcás. A tálcára a gyerek nagyobb korában tehetünk neki falatokat, amiket egyedül meg tud enni, így kielégíthetjük az önállóságra törekvését (közben persze, amíg matat a falattal, bele tudunk diktálni pár kanállal). Amíg ez az idő nem jön el, játékot tehetünk a tálcára. Nem kell egy egész játékkavalkád, de jól tud jönni, ha van valami, amit a gyerek birizgálhat evés közben. Így nem fog 2 perc után unatkozni, és nem próbál kimászni.

 

Ha érdekelne az etetőszékek, akkor itt találod meg őket: Etetőszékek

 

Baráti üdvözlettel:

a BabaMarket.hu csapata!


További sikertermékeink:

Zebárs járássegítő Fisher-Price játékok Elektromos mellszívó

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz