Etetőszék: érvek, ellenérvek

Etetőszék érvek és ellenérvekMindig előjön a kérdés attól függetlenül, hogy bababoltban vagy webáruházban történik a vásárlás. Van, aki szerint úgy felesleges ahogy van. Mások szerint az egyik legjobb találmány az etetőszék. Mivel ennyire eltérőek a vélemények, úgy döntöttünk, hogy egyetlen cikkben körbejárjuk az etetőszék témát, és megválaszolunk minden kérdésedet.

 

Azt is elmondjuk, szükséged van-e rá?

Ez a nagy etetőszék érv/ellenérv cikkünk.

 

Az etetőszék kérdés alapjában véve ugyan olyan, mint a babakocsi. Ha a vásárlás mellett döntesz, oda kell figyelni sok paraméterre.

 

Kell neked etetőszék? Érvek ellene

 

Függetlenül attól, hogy nem az etetőszék lesz a legnagyobb kiadásod (12 000 forinttól már jókat lehet kapni) felmerülhet benned az a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán venned? Kell-e neked etetőszék? Kétségtelen, hogy mielőtt megvásárolod, meg kell fontolnod néhány dolgot.

Elmondjuk az ellenérveket:

 

  • A biztonság: Van, aki szerint az etetőszék nem elég biztonságos, mert kieshet belőle a gyerek, vagy elgurulhat, sőt vannak, akik szerint egyenesen jobb, ha a gyerek a te kezedben van evés közben, mert... Ilyenkor mindig csak egyetlen kérdésünk van: hallottál már valaha olyanról, hogy egy kisgyerek megsérült az etetőszék miatt?

 

  • Hely: Talán az egyetlen komoly érv az etetőszék ellen, ha nincs elég helyed, és most nem is arra gondolunk, hogy „kerülgeted a lakásban, amikor nem használod” mert össze lehet csukni, hanem arra, hogy amikor használod, van-e elég helyed? (Mindig úgy számolj, hogy a széket külön használod, nem az asztalnál, ezért egy átlagos széknél nagyobb)

 

  • Megengedheted e magadnak az árát? Ezt neked kel eldöntened, nem akarunk a zsebedben turkálni, de egy etetőszék alig kerül többe, mint a babád 1 havi pelusköltsége.

 

  • Tisztítás: Nos egy etetőszéket éppen annyi ideig tart majd megtisztítanod, mintha a fotelben/széken enne a gyereked, talán még kevesebb is, mert a legtöbb etetőszék huzata könnyen lemosható, törölhető, a tálcája műanyag. Nehezebb lesz a babádat rendbe rakni étkezés után. Mi emiatt nem aggódnánk.

 

Érvek és ellenérvek az etetőszék mellett

 

Érvek az etetőszék mellett

 

Természetesen számtalan érv szól az etetőszék mellett. (Sőt, sokkal több, mint ellene, az ellenérvek közé tett biztonság, és a tisztíthatóság igazából lehetne érv is, hiszen biztonságos, és könnyen tisztítható) Összeszedtünk neked (a korrektség miatt ugyanannyi) érvet, mint ellenérvet.

 

  • Biztonságos, mert a legtöbb etetőszékben 3, vagy 5 pontos biztonsági öv védi a babádat / gyerekedet attól, hogy kiessen belőle. A talpa tapad a földre ezért nem fog kiesni belőle a gyerek (a görgős kerekeivel mindig oda teheted ahova akarod), és alapvetően erős termékről beszélünk, mely nem törik, nem borul.

 

  • Többfunkciós, mert bár főleg etetéskor fogod használni annyira biztonságos, hogy időnként, és rövid időre otthagyhatod a gyerekedet például rajzolni benne, vagy akár, ha nagyobb hagyhatod, hogy egyedül egyen. Nincs szükség állandó felügyeltre (persze ne hagyd benne, feleslegesen hosszú ideig, őrizetlenül)

 

  • Segít megtanulni enni: azt biztosan tudod, hogy egy gyereknek rendszerre, rendszerességre van szüksége, ebben pedig segíthet neki az etetőszék is. A gyerek nem csak azt fogja megtanulni, hogy a székben ülve jön el az étkezés ideje, hanem azt is, hogy kell enni.

 

  • Együtt, egy helyen, kényelmesen: Nincs annál jobb, amikor a család együtt eszik, egy helyen. Apa anya, és a baba. A széket oda teszed, ahova akarod, így a baba (ha akarod) együtt ülhet veletek az asztalnál, és közösen ehettek, ami egy család életében nagyon fontos (és nem beszéltünk arról, hogy még milyen sok előnnyel jár, hogy nem a karodban tartva próbálsz beletömni egy kétévesbe, egy zöld főzeléket) A legtöbb etetőszék kényelmes (dönthető, puha, állítható lábtámaszú), összecsukható.

 

Szavak

 

Kényelmes. Biztonságos. Helytakarékos. Többfunkciós. Könnyen kezelhető. Könnyen karbantartható. Hordozható. Szerintünk sokkal több érv szól egy etetőszék mellett, mint ellene, igazából az a kérdés, hogy melyik illik legjobban hozzátok. Kattints, nézz szét és válaszd ki a leendő etetőszéketeket. Itt találsz sokat!