Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek
BabaMarket - Blog oldal
2017.03.27 00:46

Mennyi időt vesz el a sterilizálás?

Sterilizálás

Nem kell különösebben jártasnak lenni a kisbabák világában ahhoz, hogy tudjuk, nagyon fontos körülöttük a higiénia. Olyannyira, hogy az első hónapokban erősen javasolt sterilizálni mindent, ami a baba szájába kerülhet, így a játékaikat is időnként.

Minden evés, etetés után alap, hogy sterilizáljuk az etetőcumikat, cumisüvegeket, de rendszeresen fertőtleníteni kell a játszócumikat, játékokat is. A sterilizálásra szerencsére több módszer is rendelkezésre áll, van, amelyik gyorsabb, van, amelyik kevésbé. Hatékonyság szempontjából mindegyik megfelelő, csak épp a ráfordított idő nem mindegy egy kisbabás anyuka számára.

 

Kifőzés

Ez az a módszer, amit évtizedek, de lehet, hogy még régebb óta használnak. Lobogó vízben fertőtlenítik a gyerek cumijait, cumisüvegeit, játékait. Hátránya, hogy macerás, és elég sok időt vesz igénybe, hiszen fel kell forralni egy elég nagy lábasnyi vizet. Ráadásul elég sok víz is elmegy ezzel a módszerrel. Jobb megoldás valamilyen sterilizáló használata – egy ilyen eszköz nem hiányozhat egy kisbabás lakásból!

Mikrós sterilizáló

A mikrós sterilizáló nagyon elterjedt eszköz, ami köszönhető egyrészt egyszerű és praktikus működésének, másrészt az áruk is elérhető kategória, habár márkától függően eltérő. Csak bele kell tölteni a sterilizálóba a megadott mennyiségű vizet, bepakolni az üvegeket és a cumikat, majd rázárni a tetejét, és a meghatározott időre berakni a mikróba (ez többnyire legfeljebb 6-8 perc). Fontos, hogy sterilizálás előtt mosogassuk el a fertőtlenítendő tárgyakat!

Elektromos gőzsterilizáló

Nagy előnye, hogy bárhová magunkkal tudjuk vinni, ahol rendelkezésre áll legalább egy konnektor, így mindenhol tudunk sterilizálni. Sokat utazó családoknál ez alapfeltétel lehet. Egyébként ugyanúgy működik, mint a mikrós sterilizáló, kivéve, hogy a forralást magától megoldja. Az üzemideje teljesítményfüggő, de pár percnél többet nem szokott igénybe venni. A kifőzős módszernél ez is mindenképpen gyorsabb, és víztakarékosabb megoldás.

 

Kapcsolódó termékeket STERILIZÁLÓK.

 

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz