Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek
BabaMarket - Blog oldal
2017.07.25 12:53

Kánikulában babával

Kánikulában a babávalNapokon keresztül tartó különösen magas - akár 35-38 fokos - nappali hőmérséklet, erős, akár nagyon erős UV sugárzást, szinte forró éjszakák. A hőhullám, vagy a tartós kánikula nem csak téged, hanem a babádat is megviseli: elmondjuk, hogy mire figyelj kánikulában, ha babád van.

Kánikula: a rémálom

Igyál sok folyadékot, a legmelegebb órákban (ez régen 12-15 óra volt, kánikulában 11-16 között) lehetőleg ne tartózkodj a szabadban, ha nem kötelező akkor ne végezz megterhelő fizikai munkát, és ha lehet, akkor kend magad naptejjel. Ha felnőtt vagy és betartod a fent leírt egy mondatot - amit minden hőségriadókor elmondanak, halálra vált arccal a televízióban, mintha az Armageddon jönne el, vagy mintha nem éppen az ilyen idő miatt utaznál el üdülni Görögországba - akkor nagyjából mindent megtettél. Persze, egy két napig akár lehet kellemetlen is, de hamarosan vége, jön az enyhülés, és fellélegezhetsz. Neked könnyebb, de egy kisbabával a kánikula akár lehet rémálom is.   

 

Kánikulában a babával

Ha van babád, kánikulakor számtalan kérdés merülhet fel benned: mikor menj sétálni, miben legyen a baba, hogy bírja majd, hogy segítsd az alvását, hogyan viselkedik majd, egyáltalán mik azok a „kánikula gondok” amikre lehet, számítani? Most, elmondjuk, és ha ezeket betartod, soha többet nem kell aggódnod a kánikula miatt.

A legfontosabb szabály, hogy – ahogy te – úgy a gyerek is kerülje a meleget. Sétáljatok reggel, és este (így megmarad a rutin). Ilyenkor különösen fontos a folyadékpótlás. A csecsemők folyadékháztartása labilis, a testük 70-75 százaléka víz, ezért ha szoptatsz, most akkor is érdemes – legalább egy kevés - vizet adnod neki, ha nem szoptatsz, akkor mindenképp kötelező gyakran itatni. Nagyon fontos, hogy vizet igyon. Ne cukros üdítőt, ne ízesített vizeket, vagy szénsavas vacakokat: vizet, mert arra van szüksége. A babádnak nehéz,  mert szinte alig izzad, a hőháztartását (szapora) lélegzéssel tatja egyensúlyban: ne engedd kiszáradni.

Ha csökken az étvágya, nincs gond, te sem eszel annyit extrém melegben, nem kell erőltetni semmit, viszont érdemes gyümölccsel kínálni (figyelj oda eheti-e), mert a gyümölcs könnyű étel, és szomjat is olthat a leve. Ha nem újszülött a baba (őt nem viheted napra) akkor a kora reggeli vagy a késő délutáni nap, nem fog ártani, de mindenképpen legyen bekenve legalább 50-es napvédő krémmel, és a napszúrást meg kell előznöd sapival. (Ugye azt nem kell elmondani, hogy tűző napra nem tesszük ki őt, és nem hagyjuk autóban sem, mert akár belehalhat). Az éjszakák „kritikusak” hiszen a babádat is megterheli a nagy meleg, és szinte biztos, hogy fel fog kelni: szomjas lesz, diszkomfort érzése lesz, meleg lesz: legyél vele türelmes, mert neki is rossz. Csökkentheted ezt az érzését, ha valahogy járatod a levegőt, de semmiképp ne told rá a légkondit.

 

Kánikula baba - napszemüveg

Csodatanácsok

A fenti tanácsokon kívül – extrém hőségben – másra is kell figyelned. Ilyen a melegkiütés, ami sem nem veszélyes sem nem okoz nagy gondot, annyi a feladat, hogy ha észrevetted rajta, akkor mosd meg sima vízzel a gyereket, és ha lehet törölgesd szárazra, plusz hagyd a kiütéses részeket szellőzni. Extrém melegben vagy nagyon gyakran cserélj pelust, hogy ne csípje ki a popsit, és a nemi szerveket a pelusban levő valami, vagy az sem baj, ha bevállalod a pelus nélküli baleseteket, cserébe nem fog kipirosodni, pállni a babád, gyereked. Simán lehet, hogy a nagy melegben hasmenése lesz, mert „romlott” az étel amit kap, ami nem jelenti, hogy valóban romlott, csak nem bírja a pocija.  Persze az a legjobb, ha naponta többször pancsizhat (elég a kiskádjába vizet rakni, kirakod a kertbe, vagy az erkélyre, és a baba ott pancsizik), és az is jó megoldás, ha van légkondid. Viszont a légkondidat okosan használd: soha ne akkor, és ott amikor a babád van, ne menjen rá a 8 fokos levegő, és figyelj arra, ne legyen a nagy a különbség a benti, és a kinti hőmérséklet között (tehát ha kint 35 fok van, bent ne 19 legyen, hanem 26-27) ne fázzatok meg.

Kattints ide szuper babacuccokért, nézz szét nálunk: BabaMarket.hu ide kattintva számtalan olyan terméket találsz amelyik segíti majd a babád álmát, és segít neki pihentebben ébredni: BabaMarket babaszoba

 

Hasznos nyári kiegészítők:

Baba napszemüveg

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz