A BABAMARKET MEGÚJULT! NÉZZ KÖRÜL!

Tricikli

Baba tricikli

A három kerekű baba triciklik stabilitása miatt ez első lépés a biciklizés megtanulása felé. Kínálatunkban találsz egyszerű kompakt és napfénytetős szülőkormánnyal irányítható verziót is kisebb és nagyobb babák részére, amely fejleszti a koordinációs készséget, és a motorikus képességeket.

  • Extra tipp: a baba tricikli kiválasztásánál vedd figyelembe a maximális terhelhetőséget.gyerek tricikli, tricikli tolókarral, tricikli babáknak, tricikli gyereknek


Tricikli, egy nagyszerű kültéri játék


A kisgyermekek és az óvodások szeretik a tricikliket, mivel ezek nagy motoros készségeket fejlesztenek és függetlenségüket erősítik. A legtöbb gyerek 3 éves korában pedálozhat és irányíthat, de néhányan már sokkal korábban készen állnak egy saját triciklire. Ne feledd: függetlenül attól, hogy milyen modellt választás, a gyereknek minden járgányon egy jól illeszkedő bukósisakot kell viselnie!

A tricikli egy fantasztikus játék a gyerek számára. A jó idő beköszöntével nagyszerű szabadtéri kikapcsolódást biztosít, akár a kertben vagy udvarban, akár utazások alkalmával. Javítja az egyensúly készséget és mégis biztonságosabb, mint egy kerékpár a plusz kereke révén.

34 termék
34 termék

Baba tricikli Vásárlási szempontok

 

Annak eldöntésére, hogy melyik tricikli, három kerekű lesz a gyermeke számára a megfelelő, három kérdést érdemes végiggondolni: milyen nagy a gyermekem? Hol fog leginkább a gyermekem közlekedni vele? Mennyi ideig fogja használni? Ha pici a gyermeked, keresd meg azokat a biztonsági funkciókat, amelyek segítenek őt az ülésben tartani. Ha a szabadban fogjátok leginkább használni érdemes olyan típusokat választani, amin van napellenző és szülői fogantyúk. Azok a családok, akik évekre terveznek és hosszú időn keresztül akarják a triciklit használni, nekik olyan járgányt érdemes keresniük, amelyek állíthatóak, így gyermekeikkel együtt nőhetnek.

 

Válaszd a megfelelő méretet

Sok szülő úgy véli, hogy hasznos, ha picivel nagyobb triciklit vesz a gyereke számára, hiszen majd úgy is belenő, hozzánő, ha majd magasabb lesz. Fontos, hogy a biztonság és a kényelem érdekében gondoljunk a gyerek méretére és a magasságához megfelelő modellt válasszunk. A gyerek ha ráül a triciklire, képesnek kell lennie, hogy a lábát a pedálra rakja, miközben kényelmesen ül. Ne vásárolj olyan háromkerekűt, ahol a gyermeked csak lábujjával képes a pedált rendeltetésszerűen használni vagy állandóan fészkelődnie kell az ülésben, mert az túl magas.

 

Biztonság és tartósság

Azok a triciklik, amelyeknek váza teljes egészében acélból készültek stabilabbak, tartósabbak és hosszútávon is biztonságosan használhatóak. Vásárlásnál ellenőrizd a termékre vonatkozó biztonsági utasításokat valamint az életkor ajánlást. Egyes modelleken feltüntetésre kerül a terhelhetőség, hogy tudd milyen súly az, amit még elbír a járgány illetve milyen magasságig használható.

 

Kiegészítők

Néhány triciklinél szükséges, hogy a szülő hátulról megtolja a tolókar vagy szülői fogantyú segítségével. Érdemes olyan fajta triciklit választani, amin e mellett van pedál is, így azt a gyermek önállóan is képes lesz hajtani. Győződj meg róla, hogy gyermeked biztonságos helyen kerékpározik, száguldozik. A forgalom és más autók ne jelentsenek veszélyt számodra. A sisak, térd- és könyökvédő hasznos védőfelszerelés lehet, ha a gyerek elesne. Ezek megvédik őt a különböző sérülésektől, horzsolásoktól.

 

Kinézet és design

Nem minden tricikli unalmas és egyhangú. Vannak olyan járgányok, amik különböző izgalmas kiegészítővel, funkcióval látnak el, hogy még nagyon izgalmat, szórakozást és játékot jelentsen a gyerek számára a szabadtérben, kültérben történő játszás. Ilyen hasznos kiegészítő lehet egy kosár, egy csengő, egy hátsó ülés vagy egy lámpa.

 

Tricikli fajták

Kapható tricikli kisfiúknak és kislányoknak is. Különbség a színben és mintázatban jelentkezik. Létezik összecsukható modell, ami utazáshoz ideális. A napellenző vagy szülőkormány, tolókar minden lábhajtásos járgány esetén hasznos kiegészítő lehet. Vannak modellek, amelyek már 6 hónapos kortól használhatók és vannak olyanok is, amelyek 2 éves kor fellett ajánlottak. Hogy mennyi idős vagy hány éves kortól használható a tricikli, mindenképpen kövesd a termék leírásban javasolt ajánlást. Az sem jó, hogy túl magas vagy túl nehéz hajtani a járművet, hiszen a gyermeked könnyen elvesztheti a motiváltságát és a kudarc élmény miatt nem fog játszani ezzel a nagyszerű kültéri játékkal. A vélemények megoszlanak arról, hogy olcsó vagy drága triciklit érdemes választani. Kapható elektromos és lábhajtásos kivitelben, valamint lökheti magát a gyerek lábbal, vagy hajthat pedállal is.