A BABAMARKET MEGÚJULT! NÉZZ KÖRÜL!

Textil pelenka

textilpelenka

Textilpelenkát használtak még a mi anyukáink is. Ha van babád, biztos, hogy lesz textil pelenkád, mert sokoldalúan felhasználható, piha puha anyagból készült, tökéletes ahhoz, hogy tisztába tedd a babádat, de a textil pelenka szükséges az étkezésekkor, sőt, fürdőlepedőnek, vagy akár (nyári babáknál) pihe-puha takarónak is használhatod. Minden olyan textil pelenka, amit megtalálsz a kínálatunkban, könnyű anyagú, szuper légáteresztő, és szellős.

  • Extra tipp: a pelenkát mindig magas hőfokon mosd.textilpelus, textil pelenka, baba textilpelenka, baba textil pelenka, textil pelenkaMosható pelenka és textil pelenkaA mosható pelenkák és a textil pelenkák visszatérnek és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek a pelenkák a környezettudatos és gazdaságos választást jelképezik a modern családok számára.

Ha van gyermeked, bizonyára emlékszel még a szülés előtti hetekre, amikor vártad a babádat és úgy érezted nem vagy még teljesen felkészülve. Az újdonsült szülők előtt tornyosuló megválaszolatlan kérdések rémisztőek lehetnek. Milyen babakocsit válasszunk? Esernyőre csukható vagy kombinált legyen? Új vagy használt? Szükségünk van-e kiságyra vagy fogunk-e mózeskosarat használni? Együtt vagy külön fogunk aludni a babával? Hol fogjuk tárolni a pelenkát? Milyen védőoltásokat kell, hogy megkapjon? Mi a helyzet a K vitaminnal vagy a popsikrémmel?


Számos és ehhez hasonló döntéseket kellett meghoznia a szülőknek mielőtt a világra jött a gyermekük. A pelenkával kapcsolatosan a leggyakoribb kérdés, amivel találkozunk, hogy „Miért textil pelenka? Nem jár túl sok munkával? Nem túl macerás tisztítani?” Az, hogy szükség van pelenkára, az tény. De, hogy eldobható pelenka vagy textil pelenka, általában személyes választás eredménye. Néhány anyuka nem a költségmegtakarítás miatt, vagy a környezettudatosság miatt teszi le voksát a textilpelenka mellett, hanem mert ezek nem tartalmaznak olyan vegyszereket, amelyek irritálhatják a baba érzékeny bőrét.Miért érdemes mosható pelenkát választani?


A vélemények megoszlanak és sok vitát is okoznak, hogy melyik pelenkát is érdemes használni. Általában az egyik legnagyobb érv a mosható pelenka mellett, hogy költséghatékony. Ha beleszámoljuk a mosási költségeket, akkor is valamivel kevesebb kiadást eredményez.

 


Textil pelenka használata

 


Széles körben vitatott tény, hogy egészségesebb-e egyáltalán a textilpelenka használata. Amit érdemes megjegyezni, hogy a textil pelenkában természetes szálak vannak és még a szintetikus szövetek is nagyobb szellőzést biztosítanak, mint a műanyaggal átszőtt és vegyszerrel kezelt eldobható pelenkák. Ez egészségügyi szempontból azért fontos, mert a hőháztartást rendben tartja, valamint nem engedi, hogy bizonyos baktériumok elszaporodjanak, így kisebb a fertőzés veszélye is.

 Környezetbarát pelenka

 


A ruhanemű és textilpelenkák fenntartható választási lehetőséget kínálnak a családok számára. Ebben az esetben a fenntarthatóság mind pénzügyi, mind környezeti szempontból értendő. Bármely jó minőségű textil pelenkát újra lehet használni a második gyereknél. Még akkor is kisebb a környezet terhelése, ha figyelembe vesszük a pelenkák mosásával víz és energiafelhasználást. Az eldobható pelenkák hulladékkezelés és tárolás szempontjából nagy terhelést jelentenek környezetünkre.Könnyű a bilire szoktatás

 


Eldobható pelenka használata esetén a különböző vegyi anyagok megkötik a folyadékot és így a nedvesség el lesz zárva. Kisebb a gyermek visszajelzése a nedvességet illetően.

Textil pelenka esetén azonnali visszajelzést kapsz a nevességről.

Amikor bilire szoktatásról beszélünk, akkor már lesz egy kialakult kép a pici gyermeked fejében, hogy mi a száraz és mi a nedves. Ezért azon gyermekek, akik gyakrabban vagy többet használtak mosható pelenkát, gyorsabba képesek voltak a szobatisztaságra.Textil pelenka és a divat

 


A modern textil pelenkák teljesen divatosak. Természetese kapható a régi típusú fehér vászon anyagra emlékeztető pelenka is. Ha átnézed a pelenka webruházunk kínálatát, látni fogod, hogy mennyi pelenkát is készítenek szebbnél szebb mintákkal. Anyagát tekintve vannak vastag és vékony anyagból készült pelenkák. Számos színes mintával és figurával. Pl: Disney figurás, baglyos, autós, virágmintás.

109 termék
109 termék

Textil pelenka 

 

Lapos vagy tekercselt

Lapos nagy téglalap alapú szövetből készülnek. Mindkettőt össze kell hajtani, levágni és vízhatlan burkolattal kell ellátni. Ezek a textil pelenkák ősei. Az előnyük közé tartozik, hogy könnyen mosható, gyorsan szárad és szuper olcsó.

 

Fitted – rugalmas pelenka

Teljesen megtervezett pelenka, rugalmas lábnyílásokkal és rögzítőelemekkel vagy tépőzáras zárókapcsokkal, patentokkal, amelyek teljes egészében abszorbens anyagból készülnek. A beépített pelenka vízhatlan burkolatot un. pelenka külsőt is igényelnek. Előnyei közé tartozik a pelenkán belüli abszorpció (a lábakon, a derékon és a csípőn), és rugalmasság.

 

Zsebes pelenka

Ezek a pelenkák vízálló külső és belső zsebekkel rendelkeznek, ahol abszorbens, nedvszívó betéteket helyezhetsz el. A zseb pelenka fő előnye, hogy a nedvszívó betétet úgy állíthatod be, hogy többé-kevésbé elnyeli a képződött folyadékot, és oda pozícionálhatod, ahol a kicsinek a leginkább szükséges.

 

All-in-one pelenka

A legkedveltebb eldobható pelenka, az all-in-one ami egy teljes csomag egyben. A vízálló burkolat és csatolt szövetbélés a folyadék elnyeléséhez. Amikor lecseréled a gyermek pelenkáját, akkor a teljes pelenkát a mosott piszkos halomba dobhatod. Aztán feltehetsz egy új pelenkát a babádra.Nincs hajtogatás, nincs beillesztés. Az elsődleges előnye a kényelem.

 

Hibrid pelenka

A hibridek nagyon hasonlítanak az all-in-one-hoz, egy vízálló burkolattal rendelkeznek, illetve olyan béléssel, amely bepattintható. Ennek a rendszernek az előnye, hogy kevesebb külsőt kell vásárolni és csak a bepattintható betétből kell többet otthon tartani.