Vásárló belépés
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Bababolt ingyenes házhozszállítás

Kedvezmény

BabaMarket kedvezmények

Bababoltunk Díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1.    Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (“ÁSZF”) tartalmazza a BabaMarket webáruház – továbbiakban, mint webáruház - elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő – továbbiakban, mint vásárló - általi használatának feltételeit, a vásárlás feltételeit, valamint a vásárlók és a BabaMarket  jogait. A webáruházat a babamarket.hu címen elérhető honlapon – továbbiakban, mint honlap - üzemelteti cégünk. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a webáruházban elérhető tájékoztatások nyújtják. A vásárló a webáruház használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak minősül a webáruház működtetése.

 

2.    Szolgáltató

A BabaMarket webáruházat a Treader Team Bt üzemelteti.

Székhely: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Képviselő neve: Sági Sándor

Cégjegyzékszám: 05-06-017777

Bejegyző Bíróság neve: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25164466-2-05

Számlavezető pénzintézet: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt

Számlaszám: 10409015 – 50526774 – 88831006

IBAN számlaszám: HU75 1040 9015 5052 6774 8883 1006

 

3.    Felhasználási feltételek

3.1.      Felelősség

A Vásárló a webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért.

A Vásárló köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Vásárló által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

 

3.2.      Szerzői jogok

A webáruház teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, videók stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

 

4.    A honlapon történő vásárlás

4.1.      Regisztráció

A vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció. Regisztráció nélkül is tud a Vásárló megrendelést leadni.

A Vásárló Facebook vagy Google+ adatainak a megadásával is beléphet a Webruházba, nem szükséges külön regisztrálnia.

A webáruház honlapján lehet regisztrálni, amelyhez a következő információkat kell megadni a vásárlónak: Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, lakcím.

A vásárló önkéntesen is megadhat további adatokat.

Amennyiben a vásárló cég nevére szeretné a kiállítandó számlát, úgy a cég nevét is fel kell tüntetni a kiállítandó adatoknál.

A regisztráció véglegesítéséhez el kell fogadni Jelen ÁSZF-et egy jelölőnégyzet kipipálásával.

A regisztráció befejeztével hamarosan elkészül a felhasználó fiókja, amelyről megerősítést kap a felhasználó az általa megadott e-mail címre.

A regisztráció alkalmával megadott adatok bármikor tetszőlegesen módosíthatók.

A felhasználó fiókjának törlésről e-mailben rendelkezhet a központi email címre küldött kérés formájában. A kérés alapján a Treader Team 5 napon belül törli a vásárló személyes fiókját, amelyről a vásárló az általa megadott e-mail címre megerősítést küld.

 

4.2.      A honlapon feltüntetett árak

A webáruházban a BabaMarket termékkínálata látható – továbbiakban termékek.

Az egyes termékek lényeges tulajdonságai, jellemzői, rövid leírásuk és cikkszámuk feltüntetésre kerülnek.

A termékek mellett az adott időpontban érvényes bruttó fogyasztó ár is feltüntetésre kerül.

Az árkedvezménnyel forgalmazott termékek esetén a kedvezmény ténye és mértéke is feltüntetésre kerül. A termékek részletes leírásánál megtalálható a termék korábbi, kedvezményt nem tartalmazó ára is.

A BabaMarket törzsvásárlói programjában részt vevő vásárlók a webáruházban történt megrendelés során a törzsvásárlói program által nyújtott árkedvezményeit is érvényesíthetik.

A termékek árainak megváltoztatására a jogot a BabaMarket fenntartja, amely értelmében a webáruházban történt árfrissítés idejével válik hatályossá. Az árváltozás ténye nem befolyásolja a korábban leadott, hatályba lépés előtti termékek árait.

Amennyiben a BabaMarket gondossága ellenére is hibás ár kerül feltüntetésre a webáruházban, úgy a BabaMarket nem köteles a terméket a hibás áron szállítani, hanem jogosult a termék helyes áron történő szállítására. Ez a folyamat érvényes a termék árától nagymértékben eltérő, esetleges rendszerhiba miatt megjelenő 0 Ft-os, vagy 1 Ft-os termékekre egyaránt. A helyes ár ismeretében a vásárló 14 napon belül elállhat vásárlási szándékától, vagy megvásárolhatja a terméket.

A BabaMarket rendszeresen frissíti adatbázisát a termék képekkel, azonban előfordulhat, hogy azok kinézete, csomagolása és megjelenése eltérhet a webáruházban található termék fotójától. Tipikus ilyen eset, amikor a beszállító akciót, szezonális promóciót tart és ez idő alatt eltérő csomagolással hívja fel a vásárlók figyelmét. Az ilyen jellegű külsődleges eltérésekért a BabaMarket nem vállalja a felelősséget.

 

4.3.      Megrendelés

A vásárló a webáruház felületén választhatja ki a megvásárolni kívánt terméket és adhatja meg a kívánt mennyiséget.

A vásárló által megrendelt termékek kiszállítása kizárólag Magyarországra lehetséges.

Megrendeléshez meg kell adni azt a szállítási címet, ahol a vásárló a termékeket át szeretné venni. Kizárólag egy szállítási cím adható meg.

A megrendelt termékek szállítási idejét és módját illetően, valamint az átvételre jogosult személyeken túlmenően további személyeket is megjelölhet a vásárló. Ezen igényeket a BabaMarket továbbítja a Sprinter Futárszolgálat Kft felé, de teljesítésükért felelősséget nem vállal.

A vásárló a fizetési mód kiválasztását követően, a megrendelés megerősítésével véglegesíti megrendelését („Megrendelés”). A megrendelés megerősítésének előfeltétele, hogy a vásárló elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A megrendeléssel a vásárló hozzájárul, hogy a szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a BabaMarket továbbítsa a futárcég felé a vásárló nevét, a megjelölt szállítási címet, a megrendelés azonosítóját és összegét, a vásárló regisztráció során megadott mobiltelefonszámát és e-mail címét.

A Webáruházból egy megrendelés alkalmával csak háztartási mennyiségű, bruttó 100.000 (százezer) forintot meg nem haladó összegű megrendelés teljesítését vállalja a BabaMarket, ezen értékhatár felett előzetes egyeztetés szükséges a megrendelés teljesíthetősége kapcsán a webshop [kukac] babamarket [pont] hu elérhetőségen.

Amennyiben a vásárló leadta a megrendelését és erről megkapta a visszaigazoló e-mailt, úgy a vásárlónak munkanapon 16 óráig lehetősége van visszavonni a megrendelést. A megrendelés visszavonását a +36(70)882-6869 telefonszámon kezdeményezheti a vásárló nevének és megrendelésének azonosítójának megadásával.

A vásárló élhet az elállási jogával az 5.1. pontban leírtak alapján.

A rendelés minimális összege bruttó 1990 Ft, ami magába foglalja a szállítási díjat is.

 

4.4.      Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

Az ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az vásárló részére. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárló által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja az ügyfelelt arról, hogy a megrendelése a szolgáltatóhoz megérkezett.

Ezen visszaigazoló e-mail nem minősül a szolgáltató részéről az ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a szolgáltató és ügyfél között.

A szolgáltató az ügyfél megrendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben az ügyfelet tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre.

Az ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt.

Ha az ügyfél rendelését már elküldte a szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a szolgáltató felé vagy a jelzést megteheti akkor, amikor a szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

4.5.      A szerződés létrejötte, jellemzői

Amennyiben a Vásárló nem vonja vissza a megrendelést, úgy az előző pontban leírtak alapján létrejött megerősítés alapján létrejön a szerződés a megrendelt termékek vonatkozásában a vásárló és a Babamarket, mint eladó között. A szerződés alapján a BabaMarket eladja a megrendelt termékeket a vásárló számára, valamint gondoskodik a vásárló által megadott címre történő kiszállításról. A vásárló köteles a megrendelt termékeket átvenni, a vételárat és a szállítási költséget megfizetni. A jelen pontban foglalt kötelmek az adott szolgáltatás teljesítésével szűnnek meg.

A Szerződés határozott időre szól és megszűnik, ha az 4.4 bekezdésben meghatározott, valamint a szerződésből fakadó egyéb kötelmek megszűnnek és a felek egyike sem él elállási jogával. A szerződést megszünteti, ha valamelyik fél a szerződésben foglaltak szerint gyakorolja elállási jogát. A szerződés megszűnése vagy megszüntetése a szerződésből fakadó kellékszavatossági és termékszavatossági, valamint a 6.3 pontban szabályozott esetekben a jótállási igényeket nem érinti.

A vásárló a 4.8 pont alapján köteles a szállítási költségeket megfizetni.

A Szerződés távollevők között, magyar nyelven létrejött szerződésnek minősül.

 

4.6.      A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

 

4.7.      Számla

A BabaMarket a megrendelt termékekről papír alapú számlát állít ki, amelyet a megrendelés teljesítésével egy időben, a csomaggal küld ki.

Amennyiben a Vásárló szeretne külön számlát kérni az egyes tételekről, akkor azt a megrendelés folyamán jeleznie kell a Megjegyzés mezőben vagy telefonon az ügyfélszolgálatnál.

 

4.8.      A megrendelt termékek kifizetése

A vásárló a megrendelt termékeket a szállítási költségekkel együtt utánvét során történő fizetéssel vagy előreutalással egyenlíti ki.

Utánvét során történő fizetés esetén a fizetés a csomag átvételekor történik. Házhozszállítás során a vásárló készpénzben tudja kiegyenlíteni a vételárat és a szállítási költséget.

Előre utalás estén a vásárló a megrendelt termékek vételárát és szállítási költségét egyenlíti ki. A vásárló az utalás alkalmával köteles feltüntetni a közlemény mezőben a megrendelés azonosítóját. Ha a megrendelés azonosítójának hiányában a rendelés nem beazonosítható, úgy a BabaMarket megkísérli felvenni a kapcsolatot a vásárlóval az általa megadott elérhetőségeken. Amennyiben a kapcsolatfelvétel sikertelen, úgy az átutalt összeg visszautalásra kerül és a BabaMarket fenntartja a jogot, hogy elálljon a szerződés teljesítésétől.

Előreutalás esetén a fizetés megérkezése után kerül sor a csomag kiszállítására. Addig függő rendelésként lesz látható.

 

4.9.      A megrendelt termékek szállítása, átvétele

A BabaMarket a megrendelt termékeket a SPRINTER Futárszolgálat Kft közreműködésével szállítja ki a vásárló által megadott címre.

Minden munkanap reggel 8 óráig leadott rendelések összesítésre kerülnek az előző munkanapon beérkezett rendelésekkel és ezek alapján kerülnek a megrendelések összeállításra, csomagolásra.

Házhozszállítás esetén a csomag átvételére a címzettként megjelölt személyen túl a vele egy háztartásban élő hozzátartozói, ezek távolléte esetén pedig a címzettként megjelölt személy szomszédjai is jogosultak. Amennyiben a szállítási címnél cég neve van feltüntetve, úgy a cégvezető tisztségviselője mellett egyéb jogosult átvevőnek minősül a cég székhelyén vagy telephelyén tartózkodó olyan személy, aki az átvétel tényét aláírásával és cégbélyegző használatával igazolni tudja. Ha a vásárló a megrendelés során a jelen pontban meghatározott személyek egy részét ki kívánta zárni a csomag átvételére jogosultak köréből és/vagy a jogosultak körébe egyébként nem tartozó további személyt jelölt meg a csomag átvételére jogosultként, úgy ezen igényét a BabaMarket továbbítja a futár cég felé, de a BabaMarket az igény teljesüléséért felelősséget nem vállal.

Házhozszállítás esetén a futár cég legfeljebb kétszer kísérli meg csomag kiszállítását. Ha a csomag kézbesítése másodjára is sikertelen marad, úgy a BabaMarket jogosult elállni a szerződéstől.

A fizetendő szállítási költség a megrendelt termékek bruttó összege és a kézbesítés választott módja szerint a következőképpen alakulnak:

Megrendelt termék bruttó végösszege

Szállítási költség

 

Házhozszállítás esetén

 • 0 – 9.999 Ft között 1190 Ft
 • 10.000 – 29.999 Ft között 1190 Ft
 • 30.000 Ft felett ingyenes Ft

 

A szállítási költség kiemelt időszakban ezektől eltérhet kizárólag a vásárló javára. Ez bizonyos időszakokban 0 Ft is lehet. Ebben az esetben a megrendelés jóváhagyásánál a szállítási költség mellett a kedvezményes, vagy 0 Ft-os szállítási tétel fog szerepelni.

Az akciós vagy kedvezményes szállítási időszak alatt megrendelt, de ez után kiszállított termékekre is a kedvezményes szállítási díj vonatkozik.

 

5.    Elállási jog

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Amennyiben a Fogyasztó más személyt bíz meg a termék átvételével, úgy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított 14 napon belül szintén jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől.

Ha a rendelés több tételből vagy darabból áll, abban az esetben az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak a készhez vételétől számított 14 napon belül jogosult a vásárló indoklás nélkül elállni a szerződéstől.

 

5.1.      Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben a vásárló élni kíván elállási jogával és eláll a szerződéstől, úgy a megrendelt termékeket sértetlen és hiánytalan állapotban köteles becsomagolni és visszaküldeni az ÁSZF 2-es pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a BabaMarket részére.

A vásárló a szerződéstől történő elállástól írásban kell nyilatkoznia egy elállási nyilatkozat formájában, amit mellékelnie kell a visszaküldött termékek mellé vagy e-mail formájában is megküldhet a BabaMarket részére a webshop [kukac] babamarket [pont] hu címre. A Fogyasztó felhasználhatja a következő linken keresztül elérhető elállásinyilatkozat, de nem kötelező (Minta letöltéséhez kattints IDE).

Az elállási nyilatkozatban meg kell jelölnie a vásárlónak, hogy mely termékek vonatkozásában kívánja érvényesíteni. Meg kell adnia a nevét, címét, a megrendelés időpontját, a megrendelés azonosítóját és nyilatkozatának időpontját. Amennyiben nem áll rendelkezésre a megrendelés azonosítója, úgy az elállási nyilatkozatban a megrendelés azonosítására alkalmas egyéb adatot szükséges feltüntetnie. Az elállási jog a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 2. sz. melléklet szerint nyilatkozatminta segítségével is benyújtható (Ez letölthető INNEN), de ebben az esetben is meg kell adni a megrendelés egyedi azonosítóját vagy ennek hiányában egyéb, a megrendelés azonosítására szolgáló egyéb adatot.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vásárló az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a Szolgáltató részére. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail-en keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Vásárló a levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A vásárlónak a terméket haladéktalanul, de legkésöbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül vissza kell juttatnia.

Elállás esetén a termékek visszajuttatásának költsége a vásárlót terhelik. A BabaMarket az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termékek kézhezvételétől számított 14 napon belül, postai kifizetési utalvány formájában téríti vissza a megrendelt termékek vételárát és szállítási költségét.

Ha a vásárló nem a legkevésbé költséges, szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a BabaMarket nem köteles megtéríteni.

A BabaMarket a visszatérítést mindaddig visszatartja, míg a megrendelt termékek vissza nem kerülnek a BabaMarket-hez.

Amennyiben a vásárló megadja a bankszámla számát és számlavezető bank nevét az elállási nyilatkozatban, úgy kérheti, hogy a BabaMarket a visszatérítendő összeget banki átutalás formájában teljesítse. A Babamarket ezt az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termékek kézhezvételétől számított 14 napon belül téríti vissza.

Az áru használatból adódó értékcsökkenéséért a vásárló a felelős. (Az elállási jog azt a célt szolgálja, hogy az árut megnézhesse és kipróbálhassa a vásárló, mint ahogy erre az offline üzletekben is megteremtik a lehetőséget. Egy ruhadarab vásárlását tekintve például felpróbálhatja a terméket a vevő, de nem hordhatja.)

A vásárló az elállás jogát a szerződés megkötésének a napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

 

5.2.      A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

A polgári törvénykönyv alapján csak a természetes személyek minősülnek fogyasztóknak, a cégek nem.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

 • a lezárt csomagolású termék tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta,
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő,
 • olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak,
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontásra került (pl: fogkefe, cumi, mellszívó, pelenka, törlőkendő, ..stb). Az ilyen termékek visszavétele a Szolgáltatótól nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel

 

6.    Szavatosság

6.1.      Kellékszavatosság

Hibás teljesítés esetén a vásárló a Polgári törvénykönyv szabályai szerint érvényesítheti a kellékszavatossági igényét (PTK 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően).

Fogyasztói szerződés esetén a fogyasztónak minősülő vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem a fogyasztóval kötött szerződés esetén a vásárló az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A vásárló kérheti a megrendelt termék kijavítását vagy cseréjét, kivéve, ha a vásárló által választott igény teljesítése nem lehetséges, vagy a BabaMarket számára más igények teljesítéséhez képest aránytalan többletköltségekkel járna. Ha a termék javítását, cseréjét a vásárló nem kéri, vagy nem kérheti, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Babamarket költségére a vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. A vásárló választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a BabaMarket adott okot.

A vásárló köteles a BabaMarket-tel a hibát a felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.

A kellékszavatossági igény érvényesítésének nincs más feltétele a teljesítéstől számított 6 hónapon belül, amennyiben a vásárló a terméket a BabaMarket-től vásárolta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban a Vásárló köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

6.2.      Termékszavatosság

Termékszavatossági igényként a vásárló kizárólag a hibás megrendelt termék kijavítását vagy kicserélését kérheti a BabaMarket-től vagy a megrendelt termék gyártójától. A megrendelt termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek, vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A megrendelt termék hibájának bizonyítása a vásárlót terheli.

Termékszavatossági igényét a vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti, amely határidő jogvesztő.

A vásárlónak kell bizonyítani a szavatossági igény érvényesítésekor a szerződés megkötését. A szerződést bizonyítottnak kell tekinteni, ha a vásárló a vásárlás ellenérték igazoló dokumentumot bemutatja.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető, vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt megrendelt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényt a vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

6.3.      Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet hatálya alá tartozó termékek (különösen a 10 000 forint eladási ár feletti villamos energiával működtetett eszközök) tekintetében a BabaMarket által forgalmazott termékekre az itt leírt feltételek mellett - legalább 1 év (12 hónap) jótállási idő vonatkozik. Amennyiben a termékre hosszabb jótállási idő vonatkozik, akkor az 1 éven túli jótállás elsődleges kötelezettje a gyártó. A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás kezdete a termék Vásárlónak történő átadásának a napja.

A jótállás időtartama a termék árától függően:

 • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év
 • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év
 • 250 000 forint eladási ár felett három év

 

Jótállás keretében a gyártó, forgalmazó garantálja, hogy a megvásárolt termék a jótállás időtartama alatt kifogástalanul fog működni. A jótállás érvényesíthető a termék jótállási jegyén feltüntetett szervizben vagy szaküzletünkben. A jótállás érvényesítésének feltétele a jótállás jegy - vagy ennek hiányában a vásárlást igazoló számla - bemutatása.

A hibás termék visszajuttatása a szaküzlet címére a vásárló feladata és költsége. Amennyiben a javításra, cserére már nincs lehetőség, akkor a termék vételára kerül visszafizetésre.

Ha a jótállási időtartam alatt a Termék  első alkalommal történő javítása során a BabaMarket részéről megállapítást nyer, hogy a Termék nem javítható, a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a Termék cseréjére nincs lehetőség, a BabaMarket köteles a vételárat nyolc napon belül a Vásárló részére visszatéríteni.

Amennyiben a javítási idő a 15 napot meghaladja, úgy a BabaMarket a fogyasztót legkésőbb a 15. napon tájékoztatja a javítás várható időtartamáról.

Ha a Termék javításra a meghibásodás közlésétől számított 30. napig nem kerül sor, - a vásárló eltérő rendelkezése hiányában - a BabaMarket köteles a Terméket a 30 napos határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül kicserélni. Ha a Termék cseréjére nincs lehetőség, a BabaMarket köteles a vételárat a 30 napos javítási határidő eredménytelen elteltét követő 8 napon belül a Vásárló részére visszatéríteni.

Ha a jótállási időtartam alatt a Termék 3 alkalommal történő javítást követően ismét meghibásodik - a Vásárló rendelkezése hiányában -, a BabaMarket köteles a Terméket 8 napon belül kicserélni. Ha a Termék kicserélésére nincs lehetőség, a BabaMarket a vételárat 8 napon belül visszatéríteni a Vásárló részére. A háromszori javítás nem ugyanazon hibára vonatkozik!

 

Jótállást kizáró tényezők:

 • Átalakítás, szakszerűtlen kezelés (különösen a tisztítás során okozott karcok, sérülések), helytelen tárolás, nem megfelelő szállítás vagy elemi kár.
 • Rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
 • Nem megfelelő tápellátás következtében fellépő elektronikai meghibásodás
 • Természetes elhasználódás.

 

6.4.      Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Treader Team Bt

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Tel.: +36 70 882-6869

E-mail cím: webshop [kukac] babamarket [pont] hu

 

A szavatossági igény bejelentéséhez az alábbi információk szükségesek:

 • Vásárló neve, címe
 • Számla sorszáma
 • Megrendelt termék azonosítója
 • Megrendelt termék átvételének időpontja
 • Hiba leírása

 

7.    Jogérvényesítési lehetőségek

7.1.      Információ, reklamáció, panaszkezelés

A Vásárló a webáruház működésével, megrendelésével kapcsolatban vagy a panaszával az következő elérhetőségen keresheti meg a BabaMarket-et.

 1. Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.
 2. E-mail formájában: webshop [kukac] babamarket [pont] hu
 3. Telefonon: +36 70 882-6869

Telefonon panaszkezelés kizárólag munkanapokon 9:00-17:00 között érhető el.

Telefonon tett panaszát a BabaMarket azonnal megvizsgálja és szükség szerint és lehetőségekhez mérten orvosolja.

 

7.2.      Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a szolgáltató és a felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a vásárló számára:

 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése,
 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
 • Európai Bizottság online vitarendezési platformját (ODR)
 • Bírósági eljárás kezdeményezése

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület elérhetősége

Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszám: +36 (46) 501-091, 501-870

Fax szám: +36 (46) 501-099

E-mail cím: bekeltetes [kukac] bokik [pont] hu

Web: www [pont] bekeltetes [pont] borsodmegye [pont] hu

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

Hatósági Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 3525 Miskolc, Városház tér 1.

Telefonszám: +36 (46) 512-971

E-mail: fogyasztovedelem [kukac] borsod [pont] gov [pont] hu

 

A fővárosi kormányhivatal, illetve a megyei kormányhivatalok elérhetősége a https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek linken található honlapon található meg

 

Európai Bizottság online vitarendezési platformja (European Online Dispute Resolution Platform - ODR)

Link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

8.    Egyéb

8.1.      ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

 

8.2.      Technikai korlátok

A webáruházban történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

8.3.      Visszaérkező csomagok, kiegyenlítetlen megrendelések

Utánvéttel megrendelt, és kiszállított, de a vásárló által át nem vett, és előzetesen vissza nem mondott csomagok szállítási költségét, valamint a visszaszállításból eredő többletköltséget kiszámlázzuk a vásárló részére, melyet haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül köteles cégünk bankszámlájára átutalni! A szállítási költséget a megrendelést visszaigazoló e-mailünk is tartalmazza. A visszaszállítás, és adatfeldolgozás költsége az eredetileg felszámolt postaköltséghez adódik, amely minden esetben bruttó 800 Ft.

Előre átutalt, és kiszállított, azonban a vásárló által át nem vett csomagok ismételt kiszállítását kizárólag a postaköltség ismételt átutalása után tudjuk megtenni!

A kiegyenlítetlen, és írásban nem vitatott, lejárt határidejű számlák ellenértékét közjegyző és ügyvéd jelenlétében gyorsított fizetési eljárással kezdeményezzük, amely további legalább 10.000 Ft-os költséget jelent a Vásárló részére! Amennyiben az ügyvédi felszólításra sem egyenlíti ki a már további költségekkel növelt összeget, úgy a végrehajtói díj további jelentős terhet fog jelenteni!

 

8.4.      Termékek cseréje

A kért cserét 72 órán belül postára adjuk, amennyiben a kért termék raktárunkon van. Ha a kért csere termék nincs raktáron és beszerzést kell indítanunk, úgy a termék cseréje több mint 14 napot is igénybe vehet, a beszállító visszajelzése alapján.

Abban az esetben, ha a terméken külsérelmi nyomok láthatóak vagy a beüzemelés nem a rendelkezésre bocsátott módon történt, és/vagy a Vevő nem tudja hiánytalan és sértetlen eredeti csomagolásban saját költségén cégünk részére azt visszajuttatni, nem áll módunkban a termék visszavásárlása.

 

9.    Vegyes rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandóak:

a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2001. évi CVIII. törvény;

fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet

Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a BabaMarket webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója (NAIH-103198/2016, NAIH-122580/2017), amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a BabaMarket a regisztrációval, a megrendeléssel és a szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje.

 

A cookie, hírlevél és DM, továbbá az adatkezelés és feldolgozás vonatkozásában az Adatvédelmi Nyilatkozat előírásai az irányadóak.

 

Hatályba lépés ideje: 2021. január 1.

Utolsó frissítés dátuma: 2021.01.08.

 

Adatvédelem

1. Fogalom-Meghatározások

 • Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
 • Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
 • különleges adat:

        - a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek - képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

         - az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat

 • hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
 • tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
 • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja;
 • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
 • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
 • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
 • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
 • adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
 • adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
 • harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.
 • adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

2. Általános jogi közlemény

 

A jelen adatvédelmi nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat) tartalmazza ezen Webáruház rendszerben működő webáruházban megvásárolható termékekkel összefüggő megrendelések teljesítése, szolgáltatások nyújtása és a hírlevelek kiküldése keretében végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást. A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán. A webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot jelen közlemény bármikori megváltoztatására. Az üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Amennyiben látogatóknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeltető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (a továbbiakban: kötelező adatkezelés).

Kötelező adatkezelés esetén a kezelendő adatok fajtáit, az adatkezelés célját és feltételeit, az adatok megismerhetőségét, az adatkezelés időtartamát, valamint az adatkezelő személyét az adatkezelést elrendelő törvény, illetve önkormányzati rendelet határozza meg.

Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése szempontjából - e törvény alapján - az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.

 

3. Az adatkezelés speciális jogalapja

 

A BabaMarket webáruház, amit a Treader Team Bt üzemeltet, (továbbiakban BabaMarket)

Székhely: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Levelezési cím: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Cégjegyzékszám: 05-06-017777

Bejegyző Bíróság neve: Miskolci Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25164466-2-05

E-mail cím: babamarket[kukac]babamarket.hu

azzal a céllal, hogy az ott forgalmazott termékeket értékesítse.

Adatkezelés jogalapja: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

A BabaMarket Webáruházzal kapcsolatos tevékenysége elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásnak minősül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Eker.tv.”) 2.§ a) illetve f) bekezdése alapján. A BabaMarket, mint szolgáltató, az Eker tv. 13/A. (1) bekezdése alapján, a nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó szerződések tekintetében az alábbi célokból jogosult adatokat kezelni:

 • a szerződés létrehozása,
 • a szerződés tartalmának meghatározása,
 • a szerződés módosítása,
 • a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése,
 • a szerződésből származó díjak számlázása, és
 • a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.

 

A fenti célokból a BabaMarket a Webáruház szolgáltatásait igénybe vevők azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatainak és lakcímeiknek kezelésére jogosult, továbbá a szolgáltatás nyújtása céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek, így tehát ezen adatok tekintetében az adatkezelés kötelező. A BabaMarket-nek mindazonáltal úgy kell üzemeltetnie a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközeit, hogy a személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Eker. tv.-ben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A fentebb meghatározott adatokat a BabaMarket – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:22. § (1)-(2) bekezdéseinek megfelelően – a közte és a Vásárló között létrejött szerződés(ek)ből származó esetleges igények érvényesíthetőségére tekintettel a követelések esedékessé válásától számított öt évig kezeli.

Az Eker. tv. 13/A. § (4) bekezdése alapján a BabaMarket a fentebb felsoroltaktól eltérő célból, így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából is kezelhet adatokat. Ehhez az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett az érintett hozzájárulása szükséges, és az így szerzett adatok nem kapcsolhatók össze az igénybe vevő azonosító adataival, és az igénybe vevő hozzájárulása nélkül nem adhatók át harmadik személy számára.


4. Adatkezelési alapelvek

 

Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
 • A Strasbourgban, 1981. január 28-án kelt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló, az 1998. évi VI. törvénnyel kihirdetett Egyezmény;
 • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása;
 • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
 • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény.

 

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

 

A webáruházban adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A webáruház látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a webáruházban a rendelés regisztráció után is leadható. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett webáruházra vonatkozik.


5. A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése

5.1 Cookie-k

A Webáruházra való belépést, kilépést és a vásárlás folyamatát a Vásárló, illetve más Látogatók számára kis adatcsomagok, ún. sütik („cookie”-k) segítik elő, melyeket a fenti személyek informatikai eszközén a Webáruház helyez el, illetve olvas arról vissza. A cookie-k a Webáruház megfelelő működését, a hatékonyabb kiszolgálást, valamint statisztikai jellegű, anonimizált adatgyűjtés célját szolgálják.

A cookie-kat a Látogató törölni tudja az informatikai eszközéről, illetve azok a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek, valamint a Látogató manuálisan beállíthatja böngészőjét úgy is, hogy az a cookie-k alkalmazását tiltsa. A Webáruházat a Látogató abban az esetben is használni tudja, ha egyébként a cookie-k alkalmazását a böngészője beállításai között manuálisan letiltja.

 

Főbb böngészők cookie-k törlésének tájékoztatója:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu&ref_topic=7438325

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer

 

A Webáruház a következő olyan szolgáltatások kódjait használja, melyek cookie-kat helyez(het)nek el a látogató eszközén:

 • Google Analytics, melynek segítségével a Szolgáltató a Honlap látogatottsági statisztikáit gyűjti.
 • Google Adwords remarketing követő kód: Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Honlap Felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a webáruháztól
 • Facebook pixel kód, melynek segítségével a Webáruház látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni.

 

A Webáruház egyrészt az egyedi, ideiglenes jelleggel elhelyezett „spublic” cookie-t alkalmazza a munkafolyamatok azonosítására, azaz annak megállapítására, hogy a Látogató be van-e jelentkezve a Webáruházba vagy sem. Az „spublic” cookie tehát a Vásárlók számára a Webáruházra való belépés, illetve az onnan történő kilépés, valamint a Webáruház használatával történő vásárlás folyamatait segíti elő. Az „spublic” cookie egy ideiglenes cookie, amely a böngésző bezárásával automatikusan törlődik a Látogató informatikai eszközéről, illetve azt a Látogató a böngészője beállításai között manuálisan maga is törölni tudja.

Emellett a Webáruház vonatkozásában alkalmazásra kerülnek a Google Analytics következő típusú cookie-jai is: „utma”, „utmb”, „utmc”, „utmt”, „utmv”, „utmz” (a weboldal vonatkozásában a Google Analytics által alkalmazott cookie-król részletes információk az alábbi linken érhetők el:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage).

 

A felsorolt cookie-k abból a célból kerülnek alkalmazásra, hogy segítségükkel megállapíthatóak legyenek a Webáruház látogatására és látogatottságára vonatkozó alábbi statisztikai jellegű, és ilyen célra gyűjtött adatok:

 • a Látogató keresőmotor, kulcsszó vagy link révén jutott a Webáruházra („utmz” cookie),
 • a Látogató hányszor látogatta meg a Webáruházat („utmb” cookie),
 • a Látogató mennyi ideig tartózkodott a Webáruházban („utma” és az „utmv” cookie),
 • a Látogató mikor látogatta meg először a Webáruházat („utma” és „utmv” cookie), illetve
 • a Látogató mikor látogatta meg utoljára a Webáruházat („utmc” és „utmv” cookie).

 

A fentiek mellett egyes cookie-k óvják a Webáruházat a túlterheléstől („utmt” cookie), továbbá egyes, a Google Analytics által alkalmazott cookie-k analitikai, statisztikai, illetve biztonsági  célból rögzítik a Látogató által használt informatikai eszköz IP-címét is. Az adattárolás a Látogató informatikai eszközén valósul meg.

A Webáruház látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását tehát külső szolgáltatóként a Google Analytics szerverei segítik a fent felsorolt cookie-k segítségével. A mérési adatok kezeléséről ezen adatok adatkezelője a https://www.google.com/analytics/ weboldalon nyújt részletes felvilágosítást, a Google adatvédelmi elveiről pedig itt érhető el bővebb információ: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ .

A Webáruházról a Google Analytics szerverei felé továbbításra kerülő adatok az érintett Látogató személyazonosságának kizárólagos azonosítására közvetlenül nem alkalmasak, azok alapján kizárólag az informatikai eszköz IP-címe azonosítható.

 

 

Google Anaylics

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges.

Adatkezelés időtartama: 60 hónap Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

Google Adwords

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges

Adatkezelés időtartama: 60 hónap

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

Facebook

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve a Felhasználó személyének beazonosítása nem lehetséges

Adatkezelés időtartama: 60 hónap

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

A BabaMarket által naplózott adatok kezelése, valamint a cookie által gyűjtött felhasználói szokásokról gyűjtött információkból nyert adatok kezelése kizárólag statisztikai célt szolgál.

 

5.2 Vásárló regisztráció

Amennyiben a felhasználó vásárolni szeretne a webáruházban, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adni a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a vásárló számlázási és szállítási adatait, telefonszámát, e-mail címét, a kapcsolattartó nevét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció során a vásárló jelezheti hírlevél igényét is. A hírlevél igénylés a vásárló által bármikor törölhető. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését a babamarket[kukac]babamarket.hu e-mail címen kérheti a vásárló. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül.

 

5.3 Hírlevél igénylés

Az áruházban a regisztráció mellett egyéb módon is igényelhető hírlevél. Amennyiben a látogató még nem regisztrált vásárló, akkor az oldalsó Hírlevél boxban megadhatja e-mail címét, nevét, esetlegesen lakcímét. A feliratkozás gombra klikkelve elfogadja, hogy az üzemeltető hírlevelet küldjön a részére. A hírlevél feliratkozás a felhasználó által bármikor törölhető. A hírlevélről történő leiratkozást kezdeményezheti bármelyik hírlevél alján lévő leiratkozás gombra történő kattintással vagy a webáruházunk központi e-mail címére elküldött 'Hírlevél leiratkozás' tárgyú üzenettel. A törlési kérelmet csak a feliratkozott e-mail címről tudunk elfogadni.

Kezelt adatok köre: Név, email cím

Adatkezelés célja: A feliratkozással a Felhasználó ahhoz járul hozzá, hogy Adatkezelő a közvetlen megkeresés módszerével direkt marketing tartalmú hírlevelet küldjön részére.

Adatkezelés ideje: Mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig a Felhasználó le nem iratkozik a hírlevélről (részletes tájékoztató lentebb olvasható az "Adatkezelési Tájékoztató a hírlevélhez" rész alatt)

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Adatkezelési nyilvántartási számunk: NAIH-103198/2016

 

5.4 Vélemény írása

Az egyes termékekkel kapcsolatos vélemények írásához, illetve egyéb fórumbejegyzés elküldéséhez nem mindig szükséges a regisztráció, ez esetben a vásárlónak csak a nevét és az e-mail címét kell megadnia. A név, az e-mail cím és a termékekkel kapcsolatos vélemény nyilvánosságra kerül, így csak abban az esetben írjon véleményt, amennyiben ezt elfogadja.

Adatkezelés célja: más fogyasztók hiteles tájékoztatása, a felhasználói élmény növelése. A Felhasználó az általa megvásárolt termékekről termékértékelést írhat, amely elősegíti más vásárlók döntését az adott termék megvásárlása tekintetében.

Kezelt adatok köre: Felhasználó neve

Adatkezelés ideje: Mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig a Felhasználó nem kéri a megjelenített adat törlését.

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

 

6. Adatfeldolgozók

 

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át. A Szolgáltató igénybe vehet adatfeldolgozót. Ilyen adatfeldolgozó lehet pl: könyvelő, rendszerüzemeltető

 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-122580/2017

 

Megrendelés esetén a BabaMarket, mint Szolgáltató a rendeléshez tartozó adatokat a következő adatfeldolgozók felé továbbítja:

 

Sprinter Futárszolgálat Kft
Székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 39.
Cégjegyzékszám: 01-09-660447
Adószám: 12263840-2-43
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, Futár részére küldött maximum 100 karakter terjedelmű üzenet 
Az adattovábbítás célja: termék szállítása, utánvéti díj beszedése

 

Online Comparison Shopping Kft. (Árukereső.hu)
Székhely: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72
Cégjegyzékszám: 01-09-186759
Adószám: 24868291-2-42
Továbbított adatok köre: felhasználó e-mail címe, vásárolt termékek listája
Az adattovábbítás célja: termékek és a nyújtott szolgáltatás minősítésének lehetősége az Árukereső Megbízható Bolt programja keretében:

Megbízható Bolt Programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az Online Comparison Shopping Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.

Bővebb tájékoztatás: https://www.arukereso.hu/static/trusted_terms_and_conditions.html

 

Partner KBOSS.hu Kft. (Számlázz.hu)
Székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b
Cégjegyzékszám: 13-09-101824
Adószám: 13421739-2-13
Továbbított adatok köre: felhasználó neve, telefonszáma, email címe, irányító száma, szállítási címe, csomagfelvételi címe és neve, vásárolt termékek listája 
Az adattovábbítás célja: hiteles számla kiállítása a vásárolt termékekről

 

NBD-Consulting Kft.
Székhely:
3900 Szerencs, Kassa utca 10/2.
Cégjegyzékszám:
05-09-006966
Adószám:
11587345-2-05
Továbbított adatok köre:
könyvelést érintő adatok
Az adattovábbítás célja:
könyvelési feladatok elvégzés

 

Egyéb adatfeldolgozók

Facebook Inc. (USA)

Székhely: Menlo Park, California, USA

Tevékenység: Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

 

Google LLC (USA)

Székhely: Google Data Protection Office, 1600 Amphitheatre Pkwy. Montain View, California 94043

Tevékenység: Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

 

7. Személyes adatok tárolása, adatkezelés biztonsága

 

BabaMarket megfelelő műszaki és szervezési intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, így az adatkezeléssel kapcsolatban fellépő kockázatoknak megfelelő védelmet biztosít.

A BabaMarket informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a BabaMarket megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést.


8. Kapcsolat, Jogorvoslat

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

Az üzemeltető adatait teljeskörűen megtalálja az "Információk" oldalon. Ha a vásárló úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette személyes adatai védelméhez való jogát, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény szerint járhat el.

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről a babamarket[kukac]babamarket.hu címen vagy postai úton, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a hírlevelek láblécében található linken.

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatairól, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül írásban, közérthető formában, ingyenesen megadni a tájékoztatást.

 

8.2 Adatok törlése, helyesbítése, zárolása

Szolgáltató - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a Felhasználó személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását.

A valóságnak meg nem felelő személyes adatot az Adatkezelő helyesbíteni köteles. A személyes adatot az Adatkezelő törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, ha az adatkezelés célja megszűnt, az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

A törlés megtagadható

 • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
 • ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad,
 • közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, valamint
 • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez további időtartamra szükséges az adatkezelés

 

8.3 Tiltakozás személyes adatok kezelése ellen

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el, a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik, a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A vásárló a jogait a 3-as pontban feltüntetett elérhetőségen gyakorolhatja.

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálni, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatni. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő köteles az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszüntetni és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz vagy az adatvédelmi hatósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a következő elérhetőségeken lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. 
Telefon: 06- 1-391-1400 Fax: 06-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat [kukac] naih [pont] hu 
Weboldal: naih [pont] hu

 

9. Egyéb adatkezelések

 

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Érvényes: 2018. május 19. napjától.

 

Adatkezelési Tájékoztató a hírlevélhez

Adatkezelési Tájékoztató a hírlevelekhez

A babamarket.hu oldalon történő hírlevél feliratkozás során személyes adatokat adsz meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), valamint A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”) alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatunk Téged a személyes adataid kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogaidról.

 

1. Az adatkezelő személye

Treader Team Bt

Székhely: 3900 Szerencs, Rákóczi út 30.

Telefon: +36 70 882-6869

E-mail: babamarket [kukac] babamarket.hu

Webcím: babamarket.hu

a továbbiakban, mint „Adatkezelő”

Az Adatkezelő határozza meg a hírlevél feliratkozás során elkért adatok körét, célját és időtartamát és az adatkezelés egyéb lényeges feltételeit a 4. pontban meghatározott célokból.

 

2. Az adataid megadása önkéntes

Nem vagy köteles a személyes adataid megadására, de azok hiányában nem tudunk termékeinkről, szolgáltatásainkról, ajánlatainkról tájékoztatni.

 

3. Az adatkezelés jogalapja

hozzájárulás az Info. tv. 5.§ (1) a) pontja és a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, az Eker. tv. 13/A. §-a, valamint a Grt. 6. § (1) bekezdése alapján.

 

4. A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja és időtartama

Az Adatkezelő a vásárlók, érdeklődők adatait és felhasználói szokásait elemzi annak érdekében, hogy saját és üzletei partnerei reklámjait személyre szabottan közölje felhasználói részére az általuk megadott elérhetőségeken, a babamarket.hu weboldalon és partnerei weboldalain.

 

4.1 A kezelt adatok

Regisztráció nélküli hírlevél feliratkozás esetén

 • név és e-mail cím

Regisztrációval történő hírlevél feliratkozás esetén:

Alapadatok:

 • kötelező: e-mail cím, telefonszám

Számlázási cím(ek):

 • kötelező: név, telefonszám, irányítószám, település, utca és házszám
 • nem kötelező: adószám

Szállítási cím(ek):

 • kötelező: név, telefonszám, irányítószám, település, utca és házszám

Letölthető kiadvánnyal történő hírlevél feliratkozás esetén

 •             e-mail cím, keresztnév, gyermek neme, gyermek keresztneve, gyermek születési dátuma

Adatkezelés célja: A szolgáltatás igénybevételéhez a regisztrált nagykorú Felhasználó gyermekének keresztnevét, nemét és születési idejét megadhatja a Honlapon. Az adatokat a törlésést a Felhasználó bármikor kérheti. A Felhasználó az adatok megadásával kijelenti, hogy az érintett gyermek(ek) törvényes képviselője, vagy a törvényes képviselőtől megfelelő hozzájárulással rendelkezik az adatok megadásához. Adatkezelő a megadott adatokat bizalmasan kezeli és harmadik személyek részére nem teszi hozzáférhetővé.

Az adatkezelés célja, hogy a regisztrált Felhasználó a megadott adatokkal rendelkező kiskorú hozzátartozói részére történő ajándék vásárlás megkönnyítése céljából célzott, alkalomhoz illő és személyre szabott ajánlatokat kapjon a gyermek születésnapjának időpontjában, továbbá időről időre a feliratkozottak számára további ajánlatokat illetve kedvezményeket továbbítson.

Adatkezelő rendszere tárolja továbbá a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulást,  a fel- és leiratkozással, az üzenetek küldésével, kézbesítésével és megnyitásával kapcsolatos analitikai adatokat (pl. az események dátuma és időpontja, számítógép IP címe, kézbesíthetetlenség oka).

 

4.2 Adatkezelési cél

Az adatokat abból a célból kérjük el, hogy az részedre gazdasági reklámot, közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresést is tartalmazó e-mailt (pl. hírleveleket és eDM-et) küldjünk a termékeinkre ill. szolgáltatásainkra vonatkozóan.

 

4.3 Adatkezelés időtartama

A felhasználói megerősítéssel nem rendelkező hírlevél feliratkozások esetén a nem megerősített e-mial címek 90 nap után törlésre kerülnek. A nem megerősített e-mial címekre az adatkezelő nem küld promócióval kapcsolatos hírlevelet, eDM-et.

A felhasználói megerősítéssel rendelkező hírlevél feliratkozások esetén a megerősített e-mial címeket az adatkezelő a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. A hozzájárulást a babamarket [kukac] babamarket.hu címre küldött e-mailben, vagy a hírlevélben szereplő linkre kattintva bármikor vissza lehet vonni.

 

4.4 Profilalkotás

A hozzájárulásod alapján profilalkotást végzünk annak érdekében, hogy az igényeidnek, kívánságaidnak és érdeklődési körének megfelelően kialakított ajánlatokkal szolgálhassunk. Az ajánlatok lehetnek az Adatkezelő vagy szerződéses partnereink ajánlatai (pl. hitel-/bankkártyát kiállító bankoké.) vagy más harmadik személyek ajánlatai. Az ajánlatokat hírlevelünkön keresztül juttathatjuk el Hozzád e-mailben.
Profilalkotás a személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat a Hozzád fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére (pl. személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, egészségi állapothoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők) elemzésére, vagy előrejelzésére használják.

 

5. A személyes adatokhoz hozzáférő személyek

az adatokhoz az Adatkezelő marketing területtel foglalkozó munkatársai, illetve ezen tájékoztató kivonatban megnevezett Adatfeldolgozók férhetnek hozzá, feladataik ellátása érdekében. Így például az Adatkezelő rendszergazdája és a 9.1. pontban megnevezett Adatfeldolgozók az ügykezelés, adatfeldolgozás érdekében megismerhetik a személyes adatokat.

6. Adattovábbítás

Az adataid nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére

 

7. Adatbiztonsági intézkedések

A személyes adatok tárolásához az Adatkezelő az Unas Online Kft (Cg. 08-09-015594, székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.) és a SalesAutopilot Kft. (Cg. 01-09-286773, székhelye: 1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4-5) üzemeltetői tevékenységét veszi igénybe. Annak érdekében, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá az adataihoz, az Adatkezelő az alábbiak szerint biztosítja a személyes adatok megőrzését és akadályozza meg az illetéktelen hozzáférést:

A szerveren tárolt személyes adatokhoz való hozzáférést az Adatkezelő/Unas Online Kft/SalesAutopilot Kft. naplózza, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adataihoz fért hozzá. A szerverhez és a számítógépekhez való hozzáférés jelszóval védett.

 

8. Adatkezeléssel kapcsolatos jogai

8.1. Hozzáféréshez való jog

Kérésedre, a kézhezvételt követő lehető legrövidebb idő alatt, de legfeljebb 30 napon belül tájékoztatást adunk arról, hogy személyes adataidnak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult vagy arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapj:

 

 1. az adatkezelés céljai,
 2. a személyes adatok kategóriái,
 3. azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük, vagy közölni fogjuk,
 4. a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama,
 5. azon joga, hogy kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását,
 6. valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga
 7. ha az adatot nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

 

Az adatkezelést Te határozhatod meg a tájékoztatás formáját is. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk a rendelkezésedre, kivéve, ha másként kéred.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelmednek összetettségét és kérelmeidnek számát a kérelmed kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatunk Téged a határidő meghosszabbításáról a késedelem okának megjelölésével. Így további 60 nap áll a ADATKEZELŐ rendelkezésre a tájékoztatás megadására. Amennyiben pedig a kérelmed nyomán nem vagy nem határidőben teszünk intézkedéseket, panaszt nyújthatsz be a felügyeleti szervhez (NAIH), illetve bírósághoz is fordulhat a 11. pont szerint.

 

8.2. Helyesbítés kéréséhez való jog

Ha bármely általunk kezelt személyes adatod nem felel meg a valóságnak, kérésedre a személyes adatot helyesbítjük. Figyelembe véve az adatkezelés célját, jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő - kiegészítését. Személyes adat helyesbítésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

8.3. Törléshez való jog (az „elfeledtetéshez való jog”)

Amennyiben a hozzájárulásodat visszavonod, az adataidat indokolatlan késedelem nélkül töröljük nyilvántartásunkból, adatkezelésünket megszüntetjük. Az adatkezeléshez adott hozzájárulásodat jogosult vagy bármely időpontban, indoklás nélkül visszavonni.

A törlés megtagadható

 1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
 2. ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad,
 3. közérdekű archiválás, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, valamint
 4. jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez további időtartamra szükséges az adatkezelés

 

A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelő minden esetben tájékoztatja az érintettet, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

 

8.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

kérésedre korlátozzuk személyes adataidnak a kezelését, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 1. vitatod a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát,
 2. az adatkezelés jogellenes, és ellenzed az adatok törlését, és e helyett kéred azok felhasználásának korlátozását,
 3. amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, de Te jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényled azt.

A 8.2, 8.3. és 8.4 pontokhoz minden olyan címzettet tájékoztatunk valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésére tájékoztatjuk Önt e címzettekről.

 

8.5. Adathordozhatósághoz való jog

Kérésedre a Rád vonatkozó az általad a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban rendelkezésére bocsátjuk, illetve ezeket egy másik adatkezelőnek Te is továbbíthatod anélkül, hogy ezt mi akadályoznánk, feltéve, hogy a) az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul; és b) az adatkezelés automatizált módon történik. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során jogosult vagy arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérd a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását. Ez a jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

8.6. Tiltakozáshoz való jog

Jogosult vagy arra, hogy bármikor tiltakozz személyes adataidnak kezelése ellen, ha

 

 1. a személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Adatkezelő, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, ideértve az e célból történő profilalkotást is,
 2. az adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés –ideértve az ehhez kapcsolódó profilalkotást  is- ,
 3. az adatkezelésre tudományos kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, ide nem értve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

Az Adatkezelő az érintett tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálja, és ha a tiltakozásod megalapozott, az adatkezelést megszünteti és a kezelt személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törli, kivéve, ha az Adatkezelő megindokolt válaszában előadja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos érdek indokolja, amely bizonyos korlátozott körben elsőbbséget élvez az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben. További kivételt képez, ha a személyes adatok kezelése jogi igények előterjesztéséhez (pl.: keresetindításhoz) vagy védelméhez kapcsolódnak. Tiltakozás érvényesítése esetén a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről az Adatkezelő értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek, kivéve, ha ezen lépések megtétele a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségeire tekintettel lehetetlen vagy jelentősen nagy nehézségeket telepítene a Adatkezelőre.

 

8.7. Kapcsolati adatok

A rendszerben tárolt személyes adataiddal és az adatkezeléssel kapcsolatos bármely kérdésed, kérésed kérjük juttasd el a babamarket [kukac] babamarket.hu e-mail címre, illetve írásban a 3900 Szerencs, Rákóczi út 30. posta címünkre. Kérjük, tartsd szem előtt, hogy személyes adataid kezelésével kapcsolatban – a Te érdekedben - csak abban az esetben áll módunkban felvilágosítást adni, illetve intézkedést tenni, ha személyazonosságod hitelt érdemlően igazolod.

 

8.8. Nyilvántartás-vezetés

Tájékoztatunk, hogy a Grt. 6. § (5) bek. alapján a hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezetünk, és a 8.3. pont szerinti törlési kérelem vagy a hozzájárulás korlátozás és indokolás nélkül történő, bármikori visszavonása esetén további közvetlen üzletszerzési célból reklám tartalmú e-mailt nem küldünk, ide nem értve az általános ügyfélkapcsolati tájékoztatást.

 

9. Adatfeldolgozás

Az Adatkezelő tevékenysége ellátásához a jelen Tájékoztatóban nevesített Adatfeldolgozót veszi igénybe. Az Adatfeldolgozó önálló döntést nem hoz, kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés és a kapott utasítások szerint jogosult eljárni.  Az Adatkezelő ellenőrzi az Adatfeldolgozó munkáját. Az Adatfeldolgozó további adatfeldolgozó igénybevételére csak az Adatkezelő előzetes írásbeli hozzájárulásával jogosult.

 

9.1. Adatfeldolgozó adatai és elérhetősége

Adatfeldolgozó

SalesAutopilot Kft. (Cg. 01-09-286773, székhelye: 1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4-5)

Milyen tevékenységet végez az Adatkezelő részére?

Marketing platform üzemeltetése, melynek segítségével személyre szabott ajánlatokat lehet kiküldeni az ügyfelek részére

Milyen személyes adatokhoz fér hozzá?

Ezzel a feladattal kapcsolatban az alábbi adatokhoz fér hozzá: név, email cím, bizonyos esetekben telefonszám, születésnap, tranzakciós adatokat.

Mennyi ideig tárolhatja az adatokat?

Határozatlan idejű szolgáltatási szerződés – a szerződés megszűnéséig

 

Adatfeldolgozó

Unas Online Kft (Cg. 08-09-015594, székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.)

Milyen tevékenységet végez az Adatkezelő részére?

Webáruház rendszert biztosítja.

Milyen személyes adatokhoz fér hozzá?

Az Adatkezelő által a jelen tájékoztató alapján kezelt összes személyes adathoz hozzáfér.

Mennyi ideig tárolhatja az adatokat?

Határozatlan idejű szolgáltatási szerződés – a szerződés megszűnéséig

 

 

10.  Gyermekekkel és harmadik személyekkel kapcsolatos személyes adatok

16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülői felügyeletet gyakorló személytől ehhez engedélyt kértek. A személyes adatoknak az Adatkezelő rendelkezésére bocsátásával kijelented és szavatolod, hogy a fentiekre figyelemmel jártál el, cselekvőképességed az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.

Amennyiben bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosulsz, köteles vagy az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy – például fogyasztó – akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben köteles vagy mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Előfordulhat, hogy az Adatkezelő személyes kapcsolatba nem kerülsz, így a jelen pontnak való megfelelést köteles vagy biztosítani, és az Adatkezelőt ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül, az Adatkezelő mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Te harmadik személy - például fogyasztó - nevében jársz el, jogosultak vagyunk kérni a meghatalmazásod és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy töröljön minden olyan személyes adatot, amelyet jogosulatlanul bocsátottak a rendelkezésére. Az Adatkezelő biztosítja, hogy amennyiben ez a tudomására jut, ezen személyes adat más számára nem kerül továbbításra, sem az Adatkezelő által felhasználásra. Kérjük, hogy a 8.7 pontban meghatározott elérhetőségeinken haladéktalanul közöld velünk, ha tudomásodra jut, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy jogosulatlanul bocsátott az Adatkezelő rendelkezésre személyes adatot.

 

11. Jogorvoslati lehetőségei

 • A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (levelezési cím: 1530  Budapest, Pf.: 5., telefon: +36 (1) 391-1400, email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: naih.hu) bejelentéssel vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte vagy annak közvetlen veszélye fennáll; illetve
 • Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő, mint adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz