Vásárló belépés
Szűrés
Márka
Nem
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

Plüss figura


Plüss játék


Sorrend:


prev
next

Sorrend:

Állatos plüssfigurák

Ha boldoggá akarsz tenni a gyerekeket, a különböző plüss állatokkal nem tudsz mellé nyúlni: A puha társak nemcsak hozzábújásra, ölelgetésre és játékra alkalmasak, hanem a gyermek fejlődését is elősegítik. A szerepjáték például a gyermekeket a társadalmi viselkedésre tanítja. Az szituációk, események utánzása is ezt a folyamatot segíti elő. De milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük az állatoknak, hogy gond nélkül játszhassanak gyermekein? Mit kell figyelembe venni a plüss háziállatok mosásakor? Ezekre a kérdésekre adott válaszokat és egyéb hasznos információkat találsz a következő útmutatóban.

 

Mik a legnépszerűbb plüss állatok?

Ha szeretnéd megtalálni a kitömött figurák között a kedvencedet, nem lesz könnyű döntést hoznod. Számos mese, fantázia, filmes karakter és állatfigura közül kell választanod.

Íme, a legkedveltebbek: maci, unikornis, kutya, cica, nyuszi, majom, róka, bagoly, ló, tigris, zsiráf, sün, pingvin, bárány, dínó, lajhár, elefánt, oroszlán, béka, kígyó, mókus, kecske, láma, sárkány, fóka, jegesmedve és csiga.

 

Miért vásárolj plüss játékot?

A hozzábújás, ölelgetés sokkal fontosabb tevékenység, mint amit először gondolnánk. A legtöbb esetben a gyerekek mindenhova magukkal viszik a kis társaikat, ha hiányoznak, eltűnnek ezek akkor a dráma általában elkerülhetetlen. Ennek sok oka lehet, de mindegyik fontos szerepet játszik a kicsinek életében:

  • Panaszládaként funkcionál: A gyerekek szeretik elmondani a plüss állataiknak a gondjukat, bajukat. Például, ha a kisgyermekek nemrégiben fájdalmat, sérülést éltek át, pontosan leírják kis kedvencüknek, hogy mi történt. Az állatok nyugalmat biztosítanak a gyerekeknek, és hozzájárulnak a történtek feldolgozásához.
  • Az ideális hallgatóság: Mivel a kis játszópajtások maguk nem tudnak beszélni, így ők lesznek a tökéletes hallgatóság. A gyerekek meg tudják mondani a plüss kedvencének, éppen mivel foglalatoskodnak.
  • A játékpartner: a játszópajtások nincsenek mindig közel egymáshoz. Ilyen helyzetekben a plüss játékok ideálisak. A gyerekek szerep játékot tudnak vele játszani és beszélnek hozzá a mindennapi történésekről, különböző elképzelt szituációkról.
  • Tanítják a társadalmi viselkedését a gyermek számára: A babás és a gyermekek figyelnek és így tanulnak. A mindennapi életben próbálják a felnőttektől ellesni a viselkedésüket majd játék közben leutánozni azt. Így a gyerekek játékosan folyamatosan elsajátítják a társadalmi normákat és viselkedésmintákat. Játékosan megtanulják, hogyan kell kezelni bizonyos helyzeteket.
  • A plüss állatok oltalmazók: A gyerekek gyakran nem akarnak elaludni a puha társak nélkül. Különösen a kisgyermekkorban félnek a sötétektől. A puha játékok védő szerepet töltenek be ezekben a helyzetekben.

 

Minőségi jellemzők

Mielőtt egy kiszemelt játékra esik a választásod és úgy döntesz, hogy megvennéd, érdemes a vizuális szempontokon túlmenően (hiszen nem elég, hogy valami szép), ellenőrizni kell annak minőségét. Mivel a plüss állatok szinte állandó jelleggel a gyermek közelében lesz, fontos, hogy azok ne jelentsenek egészségügyi kockázatot a pici számára. A nagy gyártók, mint például a Hasbro vagy a Mattel magas színvonalú széles termékpalettával kínálnak ilyen pihe-puha vidám plüss figurákat.

 

Vásárláskor a következő szempontokat tartsd szem előtt

Fontos kritérium, hogy ne legyen az ilyen játékokon laza, könnyen mozgatható rész. Minden varrott kiegészítőnek, például a szemnek és az orrnak szorosnak kell lennie, hogy a kicsik ne tudják lenyelni azokat.

Mivel ezek a plüss játékok állandóan a gyermekek közelében lesznek, ezért fontos, hogy egészségügyi szempontból is megfelelő anyagból készüljenek.

Nem ritkán ezek a puha játszópajtik beszennyeződnek, ezért fontos, hogy mosógépben tisztítható legyen. Erre vonatkozó információt általában a varrott címkén találsz.

 

Ügyelj a tanúsítványokra és a minőségi töltőanyagra

A legújabb minősítési pecsétet kapott játékok átfogó teszten esnek át. Többek között ellenőrzik, hogy a gyártott termék az életkori ajánlásnak megfelelő minőségű-e, illetve, hogy a játéknak vannak e pedagógiai előnyei. Ezenkívül a gyártók figyelembe vesznek olyan szempontokat is, mint a biztonság és a környezetvédelem.

A német Ökotest fogyasztóvédelmi magazinnál a termék minősítése a termék biztonságosságán és szennyezőanyag-tartalmán alapul.

A CE jelölést minden játékon fel kell tüntetni. Ez biztosít téged a felöl, hogy a gyártó betart minden alkalmazandó európai irányelvet.

 

Plüss játékok tisztítása, mosása

Minél puhább és lágyabb az anyaga a plüssfigurának annál valószínűbb, hogy a házi poratka kedvence lesz. Ez allergiát is okozhat a gyermekednél ezért elengedhetetlen ezeknek a plüss állatoknak a rendszeres tisztítása. Helyezd a plüss állatot két napra a fagyasztóba (ez elpusztít minden atkát) majd ezután tedd be a mosógépbe és mosd ki a termék címkéjén megjelöltek szerint.

Extra tipp: Érdemes a kis kedvencet mosóhálóba helyezni mielőtt a dobba tennéd – ez megvédi az esetleges sérülésektől.

Figyelem: Ha a termék elemeket tartalmaz, mindenképpen távolítsd el mosás előtt. Ezenkívül a játékokat sosem szabad szárítóba helyezni. Ezek a plüss állatok deformálódhatnak a szárítógép használata során.

 

Milyen plüss állatot érdemes venni a babának?

Fontos, hogy a plüssfigura ne legyen túl nagy és ne túl nehéz. A csecsemők és a kisbabák szeretik ölelni a játszótársukat - a játéknak nem szabad teljesen elfednie gyermeked, mert úgy akár fulladást is okozhat.

 

Hány plüssállata legyen a gyereknek?

Gyakran a gyerekeknek sokféle plüss játéka van, de csak néhánnyal játszanak igazán. A gyerekek általában a kedvenc plüss állatukat választják maguknak, míg más állatokat elhanyagolnak. Alapvetően ezért ajánlott, hogy ne vásároljunk minden alkalommal plüss állatot. Várjuk meg, amíg a gyermek kifejezi vágyát arra.

 

Minden plüssfigura mosógépben tisztítható?

Ha a plüss állatok csak frottír és mikroszálat tartalmaznak, akkor általában a mosógépbe helyezhetők. Figyelj azonban a címkén található utasításokra. Ha meg akarod óvni a varrott részeket, a legjobb, ha a kis kedvencet mosóhálóba helyezed. Ha azonban a plüsst szalmával vagy gyapjúval töltik meg, nem ajánlott mosni. Ezeket a változatokat csak kefével szabad tisztítani.

 


Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz