A BABAMARKET MEGÚJULT! NÉZZ KÖRÜL!

Futóbicikli

Futóbicikli

Valamiért minden kisgyerek kedvence a bicikli, a futóbicikli akkor amikor éppen felfedezik a világot. Az összes bicikli, futóbicikli és tanuló bicikli strapabíró, hiszen extrém igénybevételnek lesz kitéve, a felületükön használt festék gyerekbarát (nem tartalmaz káros anyagot) és a fa futóbicikli sem okozhat sérülést, úgy van csiszolva.

  • Extra tipp: ha fa futótricikli mellett döntesz, később gyermekbiciklivé tudod alakítanifutókerékpár

21 termék
21 termék

Hogyan válassz futóbiciklit

Biciklik, amit minden gyerek imád: fa futóbiciklik, műanyag futóbiciklik, oktató biciklik, tanuló bickili, különböző szín, és méretválasztékban akár raktárról.

Ha a lehető legkorábban szeretnéd elősegíteni a baba egyensúlyának kialakításának fejlesztését akkor fontold meg a futóbicikli vásárlását.

Milyen szepontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt? Hány éves kortól használható a futóbicikli? Használt vagy új? Milyen vélemények és érvek vannak a használata mellett? Útmutatónkban tippket és hasonló fontos kérdésekre találsz válaszokat.

Vásárlási szempontok

A futóbicikli vásárlás előtt néhány szempontot figyelembe kell venni. Például az életkor ajánlást és ezen túlmenően a minőségi jellemzőket, amelyek döntő szerepet játszanak a használhatóság során.

A kormány és a nyereg magassága

Ha a kormány és a nyereg magassága állítható, akkor ez lehetővé teszi a futóbicikli testreszabását a gyermek magasságához, és hosszabb ideig használható.

Ergonomikus nyereg

A nyeregnek ergonómikus formájúnak és jól párnázottnak kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy gyermeke kényelmesen és biztonságosan mozoghasson.

A megfelelő gumiabroncsok

Általában hab, szilárd gumi vagy pneumatikus gumiabroncsok közül választhat. Az utolsó változat jobb párnázást biztosít, és alkalmas bármilyen felületre. Másrészt a hab- vagy tömörgumi-gumiabroncsokkal rendelkező modelleket nem szabad bármilyen felületen használni.

Kormányzási szöghatár

A sérülés kockázatának a lehető legnagyobb mértékű csökkentése érdekében tartózkodjon a járókerék kormányzási szögének korlátozásától.

Mivel a gyermeknek vezetés közben is foglalkoznia kell a környezettel, segít elsajátítani a térbeli tájékozódási képességet.

Az egy éven aluli gyermekek általában nem tudják az egyensúlyt tartani és mozgásaikat optimálisan összehangolni. Az egyévesek viszont gyakorolhatnak úgynevezett „első járművekkel” bébitaxikkal amlyeknek négy kerekük van és kis súly jellemzi ezeket a játékokat.

A futóbicikli az alábbi készségeket fejleszti

  • Lábmozgás -> a motoros készségek előmozdítása
  • Első kormányzási gyakorlatok
  • A mozgáskoordináció javítása

Tipp: A cipővédők gondoskodnak arról, hogy a gyermek cipője ne kopjon el idő előtt, amikor gyors menet közben lelassul és a lábával fékez.

Ellenőrizze előzetesen, hogy gyermeke könnyedén eléri a talajt a lábaival. Tizenkét hüvelykes kerekek (néhány kivételtől eltekintve) csak három éves kortól ajánlottak.

A kormánymagasság beállításásnál is figyelembe kell venni bizonyos kritériumokat.

A kormányszerkezetnek nem szabad túl alacsonyan lennie. Ellenkező esetben a gyermeke tekintete lefelé irányul. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek nem látják azonnal, hogy milyen akadályok vannak útközben.

A könnyű kerékpár csökkenti a sérülés kockázatát. Könnyebb mozgatni, ami különösen előnyös egy esés esetén.

Emellett vannak olyan tartozékok, amelyek elengedhetetlenek a biztonságos mozgáshoz. Tehát a gyermeknek minden túra során sisakot kell viselnie. Ennek biztonságos záródással kell rendelkeznie.futóbicikli olcsón