A BABAMARKET MEGÚJULT! NÉZZ KÖRÜL!

Fogkefe

Baba fogkefe

 

Akár már az első fogak kibújása előtt is javasolt a fogkefe vagy a fogzás masszírozó készlet használata, hiszen az apró fogcsírák növekedését serkentheted egy jól megválasztott babafogkefe, ujjfogkefe segítségével. Az összes fogkefe, amit nálunk megtalálsz kíméletesen fogja tisztítani a babád fogát, és rászoktatja őt a szájhigiéniára. Extra tipp: válaszd a fogkefe szettjeinket a tökéletes ápolásért

Extra kíméletes baba fogkefék, akár raktárról, több színben, és funkcióval. Kattints, és válaszd ki a babádnak kellőt.

44 termék
44 termék

A fogak kifejlődése már a születés előtt elkezdődik, és az első fogak általában 6-12 hónapos korban jelennek meg. A fogak ápolása már ekkortól kezdve fontos és az is,  hogy megelőzzük a fogkárosodást és a fogínybetegségeket.

A babafogkefének kicsinek és lágynak kell lennie, hogy ne károsítsa a baba fogait és fogínyét. A fogkrémnek pedig olyannak kell lennie, ami nem irritálja a baba szájüregét, és nem tartalmaz fluoridot, mert a babák még nem tudnak lenyelni, és a fluorid túlzott fogyasztása gyomorpanaszokat okozhat.

A fogmosás előtt érdemes a baba szájüregét meleg vízzel öblíteni, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. A fogmosást naponta legalább kétszer javasolt elvégezni, lehetőleg reggel és este, mielőtt a baba lefeküdne aludni. A fogmosás ideje alatt ügyelni kell, hogy a baba ne nyelje le a fogkrémet.

A fogkrém és a fogkefe használatával együtt fontos a megfelelő étrend is, ami kizárja a cukros ételeket és italokat, mert ezek károsítják a fogakat. A fogak ápolása és a fogkefe használata segít megelőzni a fogkárosodást és a fogínybetegségeket, és hozzájárul a baba egészséges fogazatának kialakulásához.