Vásárló belépés
Szűrés
Márka
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

Társasjáték

Főkategória >JÁTÉK >Társasjáték

Társasjáték

A legjobb és legújabb társasjátékon át a hagyományos, stratégiai és családi társasjátékok egyaránt megtalálhatóak kínálatunkban. Nem csak gyerekként, hanem felnőttként is az egyik legszórakoztatóbb dolog ezekkel játszani. Nevetés, móka, stratégia és izgalom garantált. Válaszd ki a számodra ideális játékot!


Sorrend:


Sorrend:

Minden, amit a társasjátékról tudni kell

A társasjátékok a kultúránk szerves részét képezik, és nem csak szórakoztató jellegűek, hanem a kognitív gondolkodás fejlesztésére is szolgálnak. A játék nem korlátozódik a gyerekekre: a serdülők, a felnőttek és az idősek is használhatnak és játszhatnak társasjátékaikat, hogy erősítsék és fenntartsák mentális képességeiket. Ebben az útmutatóban a klasszikus játékokon kívül bemutatjuk neked a kiválasztott modern változatokat, és elmondjuk, hogyan ismerj fel a jó társasjátékot.

Játék típusok

A családi vagy barátokkal töltött hétvégék ideális alkalmak a társasjátékokkal való játszásra. Akár kártyajátékot, akár társasjátékot választasz remek alkalom kínálkozok a szórakozásra. A legmegfelelőbb játéktípus bizonyos kritériumoktól függ. Ilyen például a játékosok száma vagy az életkor.

 

Társasjátékok gyerekeknek

Aki úgy gondolja, hogy a társasjátékok csak gyerekeknek szólnak, az nagyon téved. A kifejezetten gyerekeknek szóló játékok mellett léteznek kifejezetten felnőtteknek vagy tiniknek készült társasjáték is.

Gyerekeknek szóló társasjáték

  • Monopoly gyerekeknek
  • Bogyó és Babóca társasjáték
  • Rókamóka

 

Felnőtteknek vagy tiniknek szóló társasjáték

  • Catan
  • Monopoly
  • Scabble
  • Activity

 

Stratégiai játékok

Azok számára, akik szeretik a tervezgetést, a taktikát és a logikát azoknak a stratégiai társasjátékok a legjobb módja az idő eltöltésének. A stratégiai játékokban a szerencse csak kis mértékben játszik szerepet. A játékos saját teljesítménye az igazán meghatározó a győzelemben vagy a vereségben.

Ha kiváló stratéga vagy akkor a következő játékok minden bizonnyal a kedvenceid lesznek:

Sakk

A játékosnak taktikai készséggel kell próbálnia, hogy az ellenfél királyát sarokba szorítsa és ellehetetlenítse a mozgásban.

Rizikó

Két-hat játékosnak nagyon okos és furmányos döntésekkel kell meghódítania a földet. Fel kell építened a saját hadsereged és győzelemre kell vezetned a csapataid.

Catan telepesei

Különböző nyersanyagokat kell megszerezned, amiket települések építésére és védelmére kell felhasználni.

Carcassonne: Amazonas

Két-öt játékos játszhatja. Pontokat kell szerezni az élővilág megismeréséért és meg kell hódítani a folyót.

 

Együttműködős játékok

Nem minden társasjátékot játszanak egymás ellen. Az elmúlt években megkezdődtek bizonyos típusú játékok, amelyekben a résztvevők együttműködnek, kooperálnak egymással. Ezekben a játékokban nincs egyetlen vesztes, amint nyerne vagy veszítene.

Pademic

Ebben a társasjátékban meg kell előzni a betegség kitörését. A kártyák rajzolásával az akció előre lép, amelyre a játékosoknak reagálniuk kell. A kifinomult vezérlőrendszerrel a "Pandemic" megakadályozza, hogy a játékosok túl könnyen elvégezhessék feladataikat.

Hero Quest

Ebben a játékban egy játékos vállalja a" gonosz" szerepét és játszik a többi játékos ellen.

 

Klasszikus társasjátékok

Monopoly

A Monopoly-ban az ingatlanberuházók közötti a verseny. A játékosok dobnak a dobókockákkal és a pontok számának megfelelően új helyre lépnek. Ha az utcán még nincs tulajdonos, akkor a játékos megvásárolhatja azt, majd a látogatóknak béri díjat kell fizetni, ha a mezőre lépnek.

Tipp: Különböző "Monopoly" speciális kiadások vannak. Például problémák vannak a különböző városokban a meglévő utakkal. Ráadásul számos olyan témában lehet kapni, mint a Star Wars, a Batman vagy a Walt Disney, Agymenők, Trónok harca

Scrabble

2-4 játékos egy betű. Formálj szavakat a táblán! Minden betűnek van egy bizonyos pontja, amelyet a játékos jóváír a felhasználással.

Risiko

Két-hat játékos küzd az egyes kontinensekért vagy a világ uralmáért. Csak azok, akik igazán jók a tervezésben, azok meg tudják verni a versenytársaikat.

 

Társasjáték díjak

Minden évben bejelentik a legjobb új társasjátékokat felnőtteknek és gyerekeknek. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb játékdíjakat. Ez megkönnyíti a vásárlási döntést az új társasjáték keresésekor.

Az év játéka

Ehhez a díjhoz szakértő újságírók és kritikusok zsűrije szavaz meg, akik évek óta ismerik az iparágat. A zsűri a családi és a felnőtt játékok között a jelenlegi és az előző naptári évben szavaz. A választás kritériumai a játéktervezés, az elrendezés, a szabályok és a játék ötlete. A játék végén az "Év társasjátéka", az "Év gyerektársasjátéka" és az "Év ismertető játéka" területén a kritikusok díját kapják.

Társasjáték választási szempontok - Kérdések és válaszok

 

Milyen társasjáték megfelelő egy party-hoz?

A partijátékban az a különleges, hogy a lehető legtöbb vendégnek szerepelnie kell benne. Ezért különösen a csapatjátékok alkalmasak arra, hogy a csoportok egymás ellen játszanak. A játékoknak a készség, az okosság, a taktika és az általános ismeretek kombinációját kell követniük, valamint a vendégek közötti kommunikációt is ösztönözniük kell. A klasszikus party játékok közé tartozik a "Taboo", az "Activity" és a "Trivial Pursuit".

 

Miért jobb a társasjáték, mint a videójáték?

A társasjátékokban a legtöbb esetben a döntéshozatali képesség és a taktikai gondolkodás képzése történik, mivel a döntéseket, mozdulatokat általában rövid idő alatt kell elvégezni. Emellett a memóriát és gyakran az általános alapismeretet is képzi. A képernyő előtt eltöltött irodai munka után ajánlott, hogy ne használjon PC-t vagy konzolt a szemek pihentetése érdekében. A társasjáték ennélfogva hasznosabb és lehetőséget biztosít a többi játékossal való beszélgetésre, míg a videojátékot a játék általában egyedül történik

 

Mit tanulnak a gyerekek a társasjátékokból?

Fontos, hogy a társasjátékokat fiatal korban játsszák. Ennek eredményeként a kicsik megtanulják megérteni és betartani a szabályokat. Ezenkívül megtanulhatja, hogy kezelje a győzelmet és a veszteséget. A játéktól függően szimbólumokkal és mennyiségekkel foglalkoznak és a finom motoros készségeket fejlesztik. Emellett először egy megfelelő stratégián kell gondolkodniuk a cél eléréséhez.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy fontos szerepe van a játékokon feltüntetett korosztály megjelölésének. Ha a gyerek túl fiatal a játékhoz, gyorsan elunja magát és frusztrálhatja, ami megakadályozza a sikert és a tanulási képesség megszerzését.

 

Milyen társasjátékok ideálisak egy gyereknek

A gyerekeknek játék során, elsősorban a szórakozásnak kell az előtérben állnia. Ezután sok más tényező is pozitív lehet a gyermekek fejlődésében. Játékosan tanuljon és készségeket fejlesszen: a memória, a kifejezés, a matematikai tudás és a kognitív készségek. A gyerekeknek szóló klasszikus játékok közé tartozik a "The Mad Labyrinth", a "Candyland" és a "Monopoly Junior", a "Trivial Pursuit" vagy a "Legyen Ön is milliomos".

 


Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz