Vásárló belépés
Szűrés
Márka
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

Gyerekülések I-Size 67-105 cm

Főkategória >Autós gyerekülés >Gyerekülések I-Size 67-105 cm

Ülésmagasító 

Amikor a gyereked már kinőtte a gyereküléseket, de még nincs 150 centi magas, ekkor van szükséged az ülésmagasítóra, mely kizárólag 135 cm magasság felett használható, és csak akkor, ha az autó biztonsági öve az ülésmagasító használatával már beállítható a gyermek testméretéhez megfelelő magasságra. Az ülésmagasító autóba általában 36 kilogrammos korig használható, a legtöbb huzata mosható. Extra tipp: figyelj oda milyen súlyú gyerekeknek ajánljuk az adott ülésmagasítót.


Sorrend:


Sorrend:

Ebben a cikkben szeretnénk tájékoztatni a szülőket arról, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek az ülésmagasítók.

Autós ülésmagasító

A 15 kg-nál nagyobb súlyú gyermekek számára elegendő lehet az ülésmagasító használata, amely egy ülőlapból áll. A gyerekülésekkel ellentétben ezeknek a modelleknek nincs saját övrendszere. Az ülésmagaítót együtt kell rögzíteni a gyermekkel, az autó 3 pontos biztonsági övével.

A háttámlával ellátott gyerekülések nagyobb védelmet nyújtanak, mint az egyszerű ülésmagasítók. A háttámlával ellátott gyermekülések egyértelműen előnyösebbek az ülésmagasítóknál. A gyermekülésben optimálisan védve van a medence, a váll és a fej területét.

Az ülésmagasítónak inkább vészhelyzeti megoldásnak kellene lennie arra az esetre, ha nincs kéznél egy gyermekülés, amelyben a gyermeket elhelyezheti. Az ülésmagasító előnye, hogy könnyen tárolható és gyorsan behelyezhető az autóba. A kresz szabályai előírják, hogy 12 éves kor alatt és 150 cm-nél alacsonyabb gyermeknél ülésmagasítót kell használni. Ezen felül a szülőknek mindig optimálisan meg kell védeniük gyermekeiket az autóban.

A legtöbb ülésmagasítót úgy tervezték, hogy bármilyen típusú autóhoz illeszkedjen. Nem számít, hogy normál családi autó vagy kombi, vagy 3 ajtós, esetleg szedán.

Az ülésmagasítók 15 kg -tól 36 kg-ig használhatóak. A szülőknek az ülésmagasítót súly alapján kell kiválasztani.

Az ülésmagasító előnyei:

  • egyszerű beszerelés
  • a beszerzési ár gyakran viszonylag alacsony
  • egyszerű szállítás
  • könnyen tárolható
  • kis helyet foglal

Összességében elmondható, hogy az ülésmagasító rugalmas és megfizethető megoldást kínál rövid utazásokhoz. Viszont a háttámlával ellátott gyermekülés sokkal biztonságosabb, és a jobb megoldás hosszú utakon.

Az ülésmagasító tisztítása

Az ülésmagasító nemcsak nagyon fontos a gyermek védelme érdekében, hanem sok más előnnyel is rendelkezik - például a gyermek lassan hozzászokik egy magas ülőhelyhez. Ugyanakkor időről időre meg kell tisztítani az ülésmagasítót a szennyeződésektől. Baleset esetén további kockázatokat jelnthet egy koszos és csúszós ülőfelület. Ezért nagyon fontos, hogy ügyeljen arra, hogy az ülésmagasító tiszta legyen.

Hogyan kell tisztítani az ülésmagasítót?

A tisztítása nem igazán drága - lényegében az ülésmagasító burkolatból és a fedél alatt található műanyagból áll. Húzza le a huzatot a műanyag ülőlapról és a legtöbb esetben mosógépben kímélő mosossal eltudja végezni a tisztítást.

isofix ülésmagasító

Sokan kérdezik mi is pontosan az Isofix? Az Isofix egy szabványosított rögzítési rendszer. Az autóban rögzítőszemek vannak felszerelve és a megfelelő isofix gyerekülés vagy isofix ülésmagasító ezekhez a pontokhoz rögzíthető. A legtöbb modern autónak van isofix rögzítési pontja, de sajnos nem mindnek.

Néhány típusú ülésmagasító ISOFIX (ISO 13216) rögzítő karokkal van felszerelve. A reteszelő karok és az ülésmagasító egyszerű mozdulattal rögzíthető és behelyezhető isofix rögzítési pontokkal rendelkező személyautóba. Az isofix rögzítés maximálisan merev és biztonságos.

Online áruházunkban a különböző gyártók ülésmagasítói széles választékból tud vásárolni.


Jó utazást kívánunk!


Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz