A BABAMARKET MEGÚJULT! NÉZZ KÖRÜL!

Cumisüveg

Cumisüveg 

Választás szempontjai: 

  • Legyen BPA mentes.
  • Minél lassabban folyjon a szoptatós babák számára.
  • Ragaszkodjunk egy márkához, fajtához! Ha kiválasztottuk a számunkra szimpatikus márkát, maradjunk ennél! A cumisüvegek úgy vannak kitalálva, hogy a különböző alkatrészek csak márkán belül kompatibilisek egy-egy cumisüveggel. Avent mellszívót például nem fogunk tudni Tommee Tippee üveghez csatlakoztatni, ahogy a MAM etetőcumija sem fog az Avent cumisüveghez passzolni.
  • Legyen többféle méretet!
  • Az etetőcumiból is választhatunk többfélét. Ezeket időnként cserélni kell az életkornak megfelelően, valamint a higiénia miatt is.

Hogyan válassz cumisüveget? Itt olvashatsz róla részletesen: Cumisüveg választás

 

Válassz a legnépszerűbb márkájú cumisüvegeink közül: BabyOno, Badabulle, Chicco, Clevamama, Dr. Browns, Lansinoh, MAM, Momma, NUK, Avent cumisüveg, Twistshake

147 termék
147 termék

Mit kell tudni a cumisüveg választása előtt?

A cumisüveg választásánál számos tényezőt figyelembe kell venni, hogy biztosan a legmegfelelőbb döntést hozhasd meg.

  • Először is, fontos, hogy a cumisüveg megfelelő méretű legyen a baba számára, ezáltal kényelmes legyen használni és a szoptatást ne zavarja.
  • Második lépésként érdemes figyelembe venni a cumisüveg anyagát, például műanyagból, üvegből vagy más anyagból készült-e, valamint a tartósságát és a könnyű tisztíthatóságát is.
  • Ezenkívül, ha aktív életmódot folytattok és sokat utaztok vagy sokat vagytok úton, akkor érdemes olyan cumisüveget választani, amelyik könnyen magatokkal tudtok vinni és elfér egy táskában vagy a kocsiban.
  • Végül pedig, fontos,hogy a cumisüveg formája, a kupak és a szívócső kialakításá is megfelelő legyen a baba életkorának és a szoptatási szokásainak megfelelően.

 

Melyik a legjobb cumisüveg a baba számára?

A legjobb cumisüveg a baba számára az, amely megfelel az adott baba igényeinek és fejlettségi szintjének és életkorának. Fontos, hogy a cumisüveg mérete megfelelő legyen, hogy ne zavarja a baba légzését, és kényelmes legyen a szájában. A cumisüveg anyaga is fontos, a legtöbb szülő választ műanyagból készült cumisüveget, mert ezek egyszerűek és könnyen tisztíthatóak. Fontos tudni, hogy az EU-ban kizárólag BPA mentes cumisüveg kapható, így Magyarországon is. Ezért nem kell attól félned, hogy bármi fajta káros hatása is lenne a cumisüvegnek a gyermekedre nézve.

Más fontos tényezők közé tartozik a cumisüveg kialakítása. Vannak olyan típusok, amelyeknél egy záró szelep megakadályozza, hogy a folyadék kifollyon. Végül pedig, a cumisüveg biztonsága is fontos szempont, ezért érdemes olyan cumisüveget választani, amely megfelel a biztonsági szabványoknak és nem tartalmaz veszélyes anyagokat.

 

Mit tegyünk, ha a baba nem fogadja el a cumisüveget?

Ha a baba nem fogadja el a cumisüveget, akkor több dologra is érdemes odafigyelni. Először is, ellenőrizni kell, hogy a cumisüveg megfelelő méretű-e a baba számára. Ha túl nagy, akkor nehézkes lehet a szájában tartani, ha pedig túl kicsi, akkor a baba nem kap elegendő tejet.

Másodszor, fontos lehet megtalálni a megfelelő formájú cumisüveget a baba szájának formájának megfelelően.

Harmadszor, fontos lehet a cumisüveg anyagának megválasztása, hogy a baba kényelmesen érezze magát a cumisüveggel.Ez lehet egy szép színes fül, amit könnyen meg tud markolni vagy egy közkedvelt mesefigura az üvegen. Fontos, hogy a babának is szímpatikus legyen.

Végül pedig, ha a baba még mindig nem fogadja el a cumisüveget, akkor érdemes időt szánni rá, hogy a baba hozzászokjon a cumisüveg használatához, például enni, aludni és játszani vele együtt.

 

Milyen cumisüveg tisztítási lehetőségek vannak?

A cumisüveg tisztítása rendkívül fontos, hogy biztosítani lehessen a baba egészségét és higiéniáját. A legtöbb cumisüveg mosogatógépben mosható, de vannak olyan típusok is, amelyeket kézzel is lehet tisztítani. A legjobb tisztítási módszer függ a cumisüveg anyagától és jellemzőitől. Amikor a cumisüveget tisztítjuk, érdemes ellenőrizni, hogy minden részét alaposan eltávolítottuk-e a tej és a cukor maradványait, mivel ezek a maradványok könnyen baktériumokat táptalajai lehetnek. Ha a cumisüveg szilikonból készült, akkor általában a legegyszerűbb tisztítási módszer a mosogatógép használata. Ha a cumisüveg műanyagból készült, akkor kézzel is tisztítható, de fontos megfelelő tisztítószereket használni, hogy elkerüljük a műanyag szennyeződését.

Cumisüveg tisztításhoz mindenképp javaslunk megfelelő tisztítószer használatát, amely leoldja az szennyeződéseket és eltávolítja az esetleges kellemetlen szagokat. Ezt követően a cumisüvegmosó kefét használni, mely segít az üveg belsejét megtisztítani. Ha a cumisüveg tiszta, akkor pedig délre tudod tenni száradni egy megfelelő cumisüveg szárítón.

Kiegészítőre van szükséges a cumisüveghez? Nézz szét az etetőcumik között.

 

Több mint 60 féle, BPA mentes, ergonomikus cumisüveg, és cumisüveg kiegészítő, több méretben, és formában a babádnak, cumisüveg választási tanácsokkal.