Vásárló belépés
Szűrés
Márka
Nem
Kategóriák
Feliratkozás különleges ajánlatokhoz
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól

Bababolt ingyenes házhozszállítás

 

Bababoltunk elnyert díjai

Ország Boltja 2019 Minőségi díj Baba-mama kategória III. Helyezett

BabaMarket legjobb bababolt

 

Fizetési lehetőségek

Gyerekülés

Főkategória >Utazáshoz >Gyerekülés

autós gyerekülés

Más és más méretű és funkciójú gyerekülésre van szükséged, ahogy gyermeked felcseperedik. Az elején, amikor még nagyon pici, akkor babahordozó, amire szükséged van. Hiszen a babahordozóban nem kell a picinek tartania magát és kényelmes testtartást és biztonságot biztosít számára. Később, amikor már önállóan is képes megtartani a buksiját, akkor olyan autósülésre lesz szükséged, ami megfelelő méretű szűkítővel van ellátva. Az sem baj, ha ez kivehető, így ha a babád nagyobb lesz az ülést, akkor is használni tudod majd. Ha pedig már elég nagy akkor csak egy ülésmagasító az, amire szükséged lesz.

A gyerekülések csoportosítása súly alapján történik.

Gyerekülések az alábbi csoportok szerint vannak kategorizálva.


Sorrend:


Sorrend:

gyerekülés autóba

A gyerekülés nem más, mint a biztonság. Nem csak számtalan autósülést mutatunk, de segítünk kiválasztani a megfelelőt.

Mire kell figyelni a vásárláskor?
Ha a szülők gyerekülést akarnak vásárolni, gyorsan sok kérdés merül fel. Használható-e gyerekülés újszülött kortól? Miben szállítható a baba? Mikor használható a gyerekülés? Melyik az az autós gyerekülés, amely gyerekkorban is használható? Miért olyan fontos az oldalsó ütközésvédelem?

Természetesen ezek a szempontok a legfontosabbak a biztonság és a kényelem mellett. Számos autósülés innovatív technológiával és a legmagasabb biztonsági szabványok mellett a kényelmet is figyelembe véve készül, megfelelő kialakítással a gyermek számára.

A gyermek korától, súlyától és a szülők elképzeléseitől függően olyan modellek állnak rendelkezésre, amelyek minden igényt kielégítően egyedi megoldásokat kínálnak. Összegyűjtöttük a gyerekülések legfontosabb csoportjait és funkcióit.

Miért van szükség autós gyermekülésre?

A kisgyermekek járművekben való szállításához a gyermekek számára kötelezően gyermekülést kell biztosítani. Csak olyan gyermekek utazhatnak gyerekülés nélkül, akik 12 évesek és legalább 1,5 méter magasak. A gyerekülés azonban kényelmet is nyújt a kis utasok számára. A babák és a gyerekek élvezhetik a pihentető, megnyugtató hintázó mozgásokat utazás közben biztonságosan. A kisgyermekek jobban védettek a gyermekülésben, és nem csúszkálnak össze-vissza az autóban.

gyerekülés szabályok

"a gépkocsiban vagy a mopedautóban 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak a testméretéhez és testsúlyához igazodó kialakítású gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható."

Gyerekülések súlycsoport szerint

A gyermek méretétől és korától függően különböző gyerekülések és modellek vannak minden igényt kielégítve. Egyes modellek sok éven át kísérik a családot, mert nőnek a gyermekkel és hűséges társak lehetnek újszülött kortól akár iskolás korig.

Súlycsoport Életkor  Súly  Bekötés 
Súlycsoport 0 0-9 hó  0-10 kg Menetiránynak háttal
Súlycsoport 0+ 0-18 hó  0-13 kg Menetiránynak háttal 
Súlycsoport 0-1 0-4 év  0-18 kg Menetiránynak háttal - 9 kg-tól menetiránynak megegyezően 
Súlycsoport 1 9 hó - 4 év  9-18 kg Menetiránynak háttal vagy menetiránynak megegyezően
Súlycsoport 1-3 9 hó 12 év  9-36 kg Menetiránynak megegyezően
Súlycsoport 2 3-7 év  15-25 kg Menetiránynak megegyezően
Súlycsoport 2-3  4-12 év 15-36 kg Menetiránynak megegyezően
Súlycsoport 3 6-12 év 22-36 kg Menetiránynak megegyezően

 

Különböző gyerekülés modelleket használhatsz egymás után, a gyermek korától függően, vagy kiválaszthatod a kombinált verziót, amely a gyermeked akár iskolás koráig is használható. Minden modell különbözik egymástól és más szintű kényelmi fokozatot és biztonsági fokozatot kínál. Bekötés szempontjából, ami még fontos lehet az az Isofix rögzítési technológia, amely egyre fontosabb szerepet játszik, de nem minden gépjármű rendelkezik isofix rögzítési pontokkal, ezért ezt vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, illtetve ha mégsem isofixes az autó, attól még biztonsági övvel ugyanúgy rögzíthető, mint a hagyományos gyerekülések.

babahordozó autóba

Súlycsoport 0 és 0 +, 0-13 kg- ig.
Az újszülöttek számára készült kagyló alakú autós babahordozó lehetőséget nyújt a babáknak, hogy kényelmesen és biztonságosan utazzanak az autóban. Az újszülött autóshordozó babák részére általában 5 pontos állítható feszességű biztonsági övvel rendelkezik és oldalsó ütközés elleni védelemmel. Kiegészítő termékként vásárolható gerinckiemelő betét az autós babahordozóhoz. Lehajtható fogókarral rendelkezik, amely elősegíti a baba autóból történő ki-be mozgatását.

gyerekülés 0-18 kg

 

Súlycsoport 0 és 1

A gyerekülés, amelyben a gyermek a menetiránynak ellentétes irányában utazhat 9 kg-ig, hogy a gerincét minél kevesebb terhelés érje az autó fékezésekor. A 0-18 kg-ig használható gyermekülések, amelyek újszülött kortól használhatóak viszonylag újak a piacon, és a biztonság növelése mellett más előnyöket is kínálnak.

 

gyerekülés 9-18 kg

Súlycsoport 1

Körülbelül az egy éves korhoz közeli gyermek már elhagyhatja az autós babahordozót és használhatja a gyerekülést. Vásárlás előtt érdemes feltenni egy pár tisztázó kérdést, amely nagy segítség lehet a megfelelő gyermekülés kiválasztásában.

Megfelelő védelmet biztosít és rendelkezik oldalsó ütközés elleni védelemmel?
Fontos az oldalsó ütközés elleni védelem, ha a gyermek alszik az autóban?
A fejtámla magassága állítható?
A gyermekülés háttámlája dönthető? Ha igen hány fokozatban?
Van-e gyerekülésnek hárompontos vagy ötpontos saját biztonsági öve?
A biztonsági övek párnázottak-e?
A szélessége kényelmes lehet-e a gyermeknek hosszabb úton is?
Szűkítőbetéttel rendelkezik, amely később a gyermek növekedésével eltávolítható?
A gyerekülés jó szellőzéssel rendelkezik?
Isofix rendszerrel kompatibilis?

 

gyerekülés 15-25 kg

 

Ebbe a súlycsoportba tartozó ülések viszonylag ritkák és ritkán választják őket, de ettől függetlenül léteznek és arra az esetre készültek, ha csak rövid ideig van szükség a gyerekülésre. Pl csak nyaralások vagy 1 nyaralás alkalmával és a gyerkőc pont ebbe a súlycsoportba tartozik. 3-7 éves korú gyerekek részére készült, rögzítése menetiránynak megegyezően.

 

Ülésmagasító 22-36 kg

 

Az ülésmagasítók gyakorlatilag háttámla nélküli gyerekülések, amelyek nem biztosítanak oldalsó ütközés elleni védelmet. Általában 6 -12 éves korig használhatóak. Léteznek belőle isofix csatlakozással rendelkezőek is, amelyek könnyen lehet rögzíteni.
Emlékeztetőül a gyermekek szállítására vonatkozó jogszabályi minimum, hogy magasságban 150 cm -ig korának és súlyának megfelelően gyermekülésben kell rögzíteni utazás közben. Ha a gyermek nem elég magas ahhoz, hogy a biztonsági öv ideálisan futhasson a testen ülésmagasítót kell alkalmazni.

 

gyerekülés 15 36 kg

Súlycsoport 2-3

A 2. és a 3. csoportban szereplő modellek hosszú élettartamot biztosítanak, mivel a gyermekek négy éves kortól tizenkét éves korig használhatják. Ezeknek a súlycsoportoknak a kombinációja magában foglalja elsősorban a háttámlával vagy háttámla nélküli rendelkező autós gyereküléseket is. Számos modell háttámlája eltávolítható, így az ülőlap később csak ülésmagasítóként is használható. A 2. és 3. súlycsoportba tartozó autósüléseknél fontos, hogy az autó biztonsági öve a váll fölé középre kerüljön. Szorosnak, de nem merevnek kell lennie, amikor például a gyermek alszik az autóban. A kényelmes utazáshoz kiegészítő nyakpárna külön vásárolható a gyerekek részére. A legtöbb modell állítható magasságú fejtámlával rendelkezik, így a gyermek növekedésével a gyerekülés fejtámlája hozzáigazítható.

 

gyerekülés 9 36 kg

Súlycsoport 1-3

Közel tizenkét éves korig használhatóak az 1., 2. és 3. súlycsoportok kombinált verzióit tartalmazó gyermekülések. Az autósülés 9 kg -os súlytól biztonságot nyújt a baba számára, és 12 éves koráig használható. Ezek a modellek közvetlenül használhatók a babahordozó után. Néhány ilyen gyermeküléseknél a teljes övrendszer eltávolítható, amikor a gyermek nagyobb lesz. Ezután a kis utas az autó hárompontos biztonsági övét használhatja. Ebbe a csoportba tartozó gyermeküléseknél általában a háttámla és a fejtámla állítható. Tehát az autósülés alkalmazkodik a gyermek növekedéséhez.

 

isofix rendszer

 

Az Isofix rögzítési mód innovatív kiegészítő a autós gyerekülésekhez, azonban nem minden autósülés rendelkezik ilyen tulajdonsággal. Általában a termék elnevezésében szerepel az - isofix gyerekülés - kifejezés. Ha ez nem szerepel akkor arra kell következtetni, hogy az adott gyermekülés nem isofixes.

isofix rendszer lényege

A különleges tulajdonsága az, hogy az Isofix rögzítés esetében a gyerekülés és az autó között merev kapcsolat jön létre és a gyermekülés nem tud elmozdulni vagy elcsúszni. Könnyen kezelhető és rögzíthető, a gyermekülés könnyedén és egyszerűbben ki-be mozgatható, fixálható az autóban. A legtöbb 2006 után gyártott személyautó rendelkezik isofix rögzítési pontokkal, de nem minden autó, így vásárlás előtt ezen pontok meglétét érdemes ellenőrizni. A baba autósülés a megfelelő tartóelemekre rögzítve, rövid idő alatt fixálható, stabilan rögzíthető. Az isofix csatlakozás az autóban gyakorlatilag két darab fémből készült konzol a hátsó ülés háttámlája és ülőlapja között.
Ez nagymértékben megkönnyíti a gyermekülés telepítését, és a szülők biztosak lehetnek abban, hogy az ülést megfelelően beszerelték és biztonságosan rögzítették.


Áraink bruttó árak és minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t. Árváltozás jogát fenntartjuk!
Akciók a készlet erejéig érvényesek és kiskereskedelmi mennyiségre vonatkoznak!
Az oldal használatával elfogadod a BabaMarket bababolt felhasználási feltételeit.
A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd.

xyz